ذخایر مهمات کشور‌های اروپایی رو به اتمام است پایگاه خبری بلومبرگ در مطلبی از اتمام ذخایر تسلیحاتی کشور‌های اروپایی که به اوکراین سلاح ارسال کرده‌اند، خبر داد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، ذخایر تسلیحاتی برخی از کشور‌های اروپایی که به اوکراین برای مقابله با روسیه تسلیحات ارسال کرده‌اند رو به اتمام است و […]

ذخایر مهمات کشور‌های اروپایی رو به اتمام است

پایگاه خبری بلومبرگ در مطلبی از اتمام ذخایر تسلیحاتی کشور‌های اروپایی که به اوکراین سلاح ارسال کرده‌اند، خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، ذخایر تسلیحاتی برخی از کشور‌های اروپایی که به اوکراین برای مقابله با روسیه تسلیحات ارسال کرده‌اند رو به اتمام است و ممکن است سال‌ها طول بکشد تا کمبود آن جبران شود.

بلومبرگ به نقل از منابع آگاه اعلام کرد ارسال میلیارد‌ها دلار تسلیحات به اوکراین، ذخایر مهمات کشور‌های اروپایی را تحت فشار قرار می‌دهد و حتی ممکن است آن‌ها را در دفاع از خود با مشکل مواجه سازد.

در این گزارش آمده است کشور‌های ناتو از شرکت‌های تولیدی نظامی می‌خواهند تولید خود را برای ادامه تامین تسلیحات اوکراین افزایش دهند.

بلومبرگ همچنین امروز دوشنبه گزارش داد، اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعطای حدود ۱۸ میلیارد یورو به اوکراین در سال آینده میلادی (۲۰۲۳) برای کمک به تامین نیاز‌های مالی فوری است.

این آژانس با استناد به منابع آشنا با این طرح گفت که اگرچه میلیارد‌ها یورو کمک مصوب اتحادیه اروپا بیش از چهار ماه است که پرداخت نشده است، کمیسیون اروپا در حال کار بر روی یک پیشنهاد بودجه جدید است.

بسته جدید با هدف تامین حداقل نیمی از نیاز اوکراین از ۳ تا ۳.۵ میلیارد یورو در ماه خواهد بود.

منابعی که نخواستند نامشان فاش شود، اعلام کردند که کمیته همچنان در حال کار بر روی جزئیات طرح جدید است و برخی جزئیات بسته نهایی نشده است.

این منابع گفتند که انتظار می‌رود این پیشنهاد تا ۱۸ اکتبر آماده شود، اما این چارچوب زمانی ممکن است به تعویق بیفتد، زیرا مذاکرات با آمریکا و سایر متحدان در نشست‌های این هفته صندوق بین‌المللی پول در واشنگتن ادامه دارد. اتحادیه اروپا و ریاست گروه ۷ کنفرانسی را در ۲۵ اکتبر در برلین برگزار می‌کنند تا در مورد حمایت از اوکراین بحث کنند.

چندی پیش، جوزپ بورل از محدودیت در ظرفیت تولید سلاح در اروپا و آمریکا خبر داد و گفت ذخایر نظامی اکثر کشور‌های عضو ناتو در اروپا تمام شده است. گفته می‌شود در زمان صلح تعداد سلاح‌های تولید شده چندان زیاد نبوده و از سوی دیگر برخی سلاح‌هایی که رو به اتمام هستند دیگر تولید نمی‌شوند و نیروی کار و تجربه زیاد برای ساخت آن‌ها مورد نیاز است.

امروز وزیر دفاع آلمان اعلام کرد تا چند روز آینده اولین سامانه دفاع هوایی از مجموع چهار سامانه‌ای که از پیش تعیین شده بود را به اوکراین خواهد فرستاد.

در همین حال، سنای آمریکا اخیرا لایحه ارائه شده نمایندگان آمریکا برای کمک جدید واشنگتن به کی‌یف به ارزش ۱۲ میلیارد دلار را تصویب کرد.

اوایل ماه جاری میلادی «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا درخواست کمک ۱۱.۷ میلیارد دلاری در زمینه اقتصادی و نظامی را به شکل اضطراری ارائه کرده بود. برای تصویب این بودجه کنگره آمریکا تا جمعه هفته جاری فرصت داشت و گفته می‌شد این بودجه به طور موقت هزینه‌های طیف گسترده‌ای از برنامه‌های دولت آمریکا را نیز تأمین خواهد کرد.

پیش‌تر هم وزارت امور خارجه آمریکا از ارائه کمک امنیتی- غیرنظامی به اوکراین به ارزش ۴۵۷.۵ میلیون دلار خبر داد و گفت: «این کمک مالی در جهت تقویت نهاد‌های اجرای قانون اوکراین خواهد بود.»

اواسط ماه اوت هم جو بایدن کمک نظامی جدید این کشور به کی‌یف را به مبلغ حدود ۳ میلیارد دلار را در حالی اعلام کرده بود که پنتاگون از ارائه کمک‌های نظامی بیشتر آمریکا به اوکراین و آمادگی برای در اختیار قرار دادن جنگنده‌های آمریکایی به این کشور خبر داده بود.