ده درصد بیماریها سالیانه از طریق مواد غذایی منتقل می شود اعتباری با بیان اینکه  در مورد مواد غذایی دو مسئله اهمیت دارد اظهار داشت: اولین نکته این است که آیا غذا می تواند بیماریهایی را منتقل کند یا نه و دوم این که آیا غذا می تواند باعث ارتقای سلامتی شود، پس باید غذایی […]

ده درصد بیماریها سالیانه از طریق مواد غذایی منتقل می شود

اعتباری با بیان اینکه  در مورد مواد غذایی دو مسئله اهمیت دارد اظهار داشت: اولین نکته این است که آیا غذا می تواند بیماریهایی را منتقل کند یا نه و دوم این که آیا غذا می تواند باعث ارتقای سلامتی شود، پس باید غذایی تولید کنیم که بیماری را منتقل نکند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، محمود اعتباری معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست خبری به مناسبت روز جهانی ایمنی مواد غذایی، اظهار داشت:
در کشور شورا یا قرارگاهی بنام قرارگاه سلامت و امنیت غذایی (سا) که ریاست آن بر عهده رئیس حقوق هست و ارگانهای مختلفی مثل وزارت بهداشت که نمایندگی آن بر عهده سازمان غذا و دارو، جهاد کشاورزی، برنامه بودجه، استاندارد، بانک مرکزی و همه حوزه هایی که می توانند کمک کنند عضو این قرارگاه هستند.

وی عنوان کرد: اگر سلامت را از مواد غذایی بگیریم هیچ ارزشی ندارد سلامت اولویت دارد بر تامین مواد غذایی و برای این که غذای سالم تولید شود بخشها بسیار زیادی باید فعال شوند از محل تولید تا سر سفره.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت:
در مورد مواد غذایی دو مسئله اهمیت دارد اول این که آیا غذا می تواند بیماریهایی را منتقل کند یا نه و دوم این که آیا غذا می تواند باعث ارتقای سلامتی شود، پس باید غذایی تولید کنیم که بیماری را منتقل نکند، تقریبا ده درصد بیماریها سالیانه از طریق مواد غذایی منتقل می شود یعنی بیماریهای ویروسی و باکتریایی و وجود سموم احتمالی در مواد غذایی، آلاینده ها و افزودنیها می توانند منجر به انتقال بیماری بشوند و بخش دوم این که مواد غذایی بایستی اجزایی داشته باشد که موثر باشد در ارتقای سلامتی در افزایش ایمنی باعث بهبود رشد کودکان شود و سلامت آنها را تامین کند.

اعتباری ادامه داد: اگر ما غذای سالم بخوریم اصلا بیمار نمی شویم که نیاز به دارو داشته باشیم و سازمان غذا دارو و معاونتها دقیقا در همین حوزه دارند کار می کنند اولویت غذا است و اگر غذای سالم مصرف نکردیم مبتلا به بیماری می شویم و نیاز به درمان دارد از جمله دارو درمانی؛ سازمان غذا دارو متولی سلامت ظروفی است که غذا در آن نگه داری می شوند یعنی اگر شناسه بهداشتی دیدیم که قابلیت استعلام هم دارد می توانیم اعتماد کنیم که غذای ما سالم است.

در مورد مواد غذایی دو مسئله اهمیت دارد اول این که آیا غذا می تواند بیماریهایی را منتقل کند یا نه و دوم این که آیا غذا می تواند باعث ارتقای سلامتی شود، پس باید غذایی تولید کنیم که بیماری را منتقل نکند، تقریبا ده درصد بیماریها سالیانه از طریق مواد غذایی منتقل می شود یعنی بیماریهای ویروسی و باکتریایی و وجود سموم احتمالی در مواد غذایی، آلاینده ها و افزودنیها می توانند منجر به انتقال بیماری بشوند و بخش دوم این که مواد غذایی بایستی اجزایی داشته باشد که موثر باشد در ارتقای سلامتی در افزایش ایمنی باعث بهبود رشد کودکان شود و سلامت آنها را تامین کند.
دکتر اطمینانی معاون معاونت غذا داروی دانشگاه علوم پزشکی و متخصص تغذیه در ادامه گفت: بحث ایمن غذا کلا به چهار قسمت به ترتیب شستن، قطعه کردن، پختن و فریز کردن است اگر این چهار بخش در ایمن غذا کاملا رعایت شود بسیاری از بیماریها پیشگیری خواهیم کرد.

خانم هادیان مدیر نظارت بر فرآورده های غذایی مواد خوراکی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه، با بیان این که هدف از نشست گرامیداشت روز جهانی ایمنی عذا است افزود: ما تا الان از طرف سازمان غذا دارو ۲۴ مهر که مصادف با روز جهانی غذا بود برگزار می کردیم و روز جهانی ایمنی غذایی از امسال آغاز شد و همایشی در این رابطه خواهیم داشت.

وی سپس به نظارت از ورود ماده اولیه تا زمان خروج آن از کارخانه بعنوان محصول است و کارشناسان ما از ابتدایی که یک واحد تولید قرار است احداث شود و احداث و فاصله با آلاینده را مورد پایش قرار می دهد و فاصله مجاز رعایت می شود همه واحدها مسئول فنی دارند که تمام وقت در اختیار واحد تولیدی هستند .
رئیس هیئت مدیره انجمن کارفرمایان صنایع غذایی استان اصفهان نیز در این نشست گفت: یکسری ابهاماتی در مصرف یکسری مواد غذایی وجود دارد از جمله این که محصولات سنتی بهتر از محصولات صنعتی است یا محصولات کنسروی حاوی نگهدارنده است و این که جایگزین‌های شکر سرطان زاست، این ابهامات در همایش روز ایمنی غذا این بحث بررسی و اطلاع رسانی خواهد شد.

علی سرشوقی اظهار کرد: نزدیک به یک‌هزار کارخانه حقیقی و حقوقی زیر‌مجموعه این انجمن هستند و با توجه به تعاملی که با کلیه ارگان‌ها منجمله معاونت غذا و دارو و اداره کل استاندارد داشته توانسته حرکت‌های خیلی خوبی داشته باشد.
سرشوقی در ادامه از برگزاری همایش روز جهانی ایمنی غذاخبر داد و گفت: در این همایش که روز پنج شنبه هفته جاری برگزار می شود به برخی ابهاماتی که در مصرف یکسری مواد غذایی وجود دارد پاسخ داده می شود.
وی تصریح کرد: یکی از ابهامات این که محصولات سنتی بهتر از محصولات صنعتی است، یکی دیگر از ابهامات این که محصولات کنسروی حاوی نگهدارنده است و یکی دیگر از ابهامات این که جایگزین‌های شکر سرطان زاست، این ابهامات باید برای مردم روشن شود که در همایش روز ایمنی غذا این بحث بررسی و اطلاع‌رسانی خواهد شد.
خبرنگار: الهام خانی