وصول ۱۳ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی معادن در کردستان/۵۲۰۰ نفر مشغول به کار هستند معاون امور معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت:تا سال گذشته ۱۳ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن فعال استان وصول شده و با پیگیری هایی که در دست انجام است امیدواریم مبالغی که در قانون پیش […]

معاون امور معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت:تا سال گذشته ۱۳ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن فعال استان وصول شده و با پیگیری هایی که در دست انجام است امیدواریم مبالغی که در قانون پیش بینی شده، به استان برگردد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛مهدی سیفی باغی خانی با بیان اینکه استان کردستان با دارا بودن ۳۶۲ فقره پروانه بهره برداری معادن در گروه های شش گانه مواد معدنی یکی از استان های با پتانسیل بالای ذخایر معدنی در سطح کشور است،گفت:در حال حاضر ۲۰۰ معدن فعال در استان وجود دارد.
وی افزود:در حال حاضر ۱۱ فقره گواهی کشف ذخایر معدنی به تایید رسیده و در آستانه صدور پروانه بهره برداری است و همچنین ۱۴۶ فقره پروانه اکتشاف هم در دست اقدام است و مکتشفین حقیقی و حقوقی دولتی و غیر دولتی در سطح استان در حال پتانسیل یابی ذخایر جدید در استان هستند.
معاون امور معادن اداره کل صنعت،معدن و تجارت استان کردستان اظهار کرد:بسیار امیدوار هستیم بعد از پایان عملیات اکتشاف ذخایر معدنی شناسایی شده ذخایر جدید خوب و با ارزشی از مواد معدنی به ذخایر استان اضافه شود.
سیفی باغی خانی ادامه داد: تا سال گذشته ۱۳ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی از معادن فعال استان وصول شده و با پیگیری هایی که در دست انجام است، امیدواریم مبالغی که در قانون پیش بینی شده به استان برگردد که از محل آن زیرساخت هایی توسعه حوزه معادن و مناطق مجاور فعالیت های معدنی احداث شود.
وی یادآور شد:در حال حاضر ۵ هزار و ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم در معادن استان مشغول فعالیت هستند و با بهره برداری از اکتشافات جدید تعداد اشتغال مستقیم معادن افزایش پیدا می کند و همچنین اشتغال غیر مستقیم نیز چند برابر خواهد شد.
معاون امور معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ با برنامه ریزی های صورت گرفته در اداره کل صمت استان ۱۰ فقره پروانه بهره برداری جدید به پروانه های بهره برداری استان اضافه شد، بیان کرد:همچنین تعداد ۷ فقره گواهی کشف و ۲۵ فقره پروانه اکتشاف نیز در این مدت صادر شده است.
سیفی باغی خانی گفت:نتیجه اضافه شدن ذخایر جدید به استان اشتغال بالغ بر ۳۲۰ نفر به صورت مستقیم است که این امر نمود عینی در اقتصاد توسعه و اشتغال استان دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به ظرفیت ها و پتانسیل های معدنی استان اشاره کرد و افزود: سنگ مرمر کردستان در سازمان جهانی مالکیت فکری موسوم به WIPO ثبت و در جمع محصولات استراتژیک صادراتی جهان قرار گرفت.
معاون امور معادن اداره کل صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد:با این اقدام می توان علاوه بر معرفی پتانسیل معادن سنگ تزئینی کردستان، در جذب سرمایه گذاران خارجی برای راه اندازی و ایجاد کارخانه و واحدهای تولیدی راحت تر عمل کرد.
سیفی باغی خانی ادامه داد: عمده شهرستان هایی که در آن معادن سنگ مرمر شناسایی شده اند، قروه،بیجار و دهگلان هستند که هم اکنون در معادن فعال این نوع سنگ حدود ۳۰۰ نفر مشغول به کار هستند.
.