توسعه زیرساخت ها مهمترین اقدام برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در دهگلان است فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی دهگلان گفت: توسعه زیرساخت ها مهمترین اقدام برای توسعه فرهنگ کتابخوانی و ارتقای سرانه مطالعه در این شهرستان است. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان،حمید معتصمی در نخستین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی […]

توسعه زیرساخت ها مهمترین اقدام برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در دهگلان است

فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی دهگلان گفت: توسعه زیرساخت ها مهمترین اقدام برای توسعه فرهنگ کتابخوانی و ارتقای سرانه مطالعه در این شهرستان است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان،حمید معتصمی در نخستین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان دهگلان در سال جاری که با حضور مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان و اعضای حقیقی و حقوقی انجمن برگزار شد با اشاره به پایین بودن سرانه زیربنای کتابخانه های عمومی در این شهرستان، اظهار کرد: متاسفانه سرانه زیربنای کتابخانه های عمومی در شهرستان دهگلان مناسب نیست.

وی عنوان کرد: این شهرستان با ۶۵ هزار نفر جمعیت دارای یک باب کتابخانه عمومی نهادی با ۲۰۰ متر مربع زیربناست و این امر برای منطقه ای که مملو از افراد نخبه و تحصیلکرده است زیبنده و شایسته نیست.
معتصمی بیان کرد: مسئولان شهرستان به ویژه شهردای، شوراهای اسلامی، دهیاری ها و نهادهای فرهنگی باید در این زمینه بیش از پیش تلاش کنند و با بسترسازی های لازم زمینه را برای راه اندازی کتابخانه در شهرها و روستاها فراهم سازند.

فرماندار و رئیس انجمن کتابخانه های عمومی دهگلان تاکید کرد: راه اندازی کتابخانه عمومی در دهستان های بزرگ شهرستان از جمله قروچای، بلدستی، گردمیران و سیس ضروری است و مسئولان باید در این زمینه تلاش کنند.

وی بر لزوم بهره مندی از ظرفیت خیرین شهرستان در امر کتابخانه سازی تاکید کرد و افزود: خیرین ظرفیت بسیار مهم و موثری در توسعه زیرساخت ها هستند و می توانند در این بخش نیز مشارکت فعال داشته باشند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان نیز در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان دهگلان بیان کرد: خوشبختانه دغدغه کتاب و کتابخوانی در میان مسئولان این شهرستان وجود دارد و این امر می تواند نقطه عطفی مهم برای نیل به اهداف باشد.

محمد مخدومی توجه به راه اندازی کتابخانه عمومی در روستاها را از اولویت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور ذکر کرد و گفت: شوراهای اسلامی، دهیاری ها، خیرین و مردم می توانند در این زمینه کمک کنند و با معرفی ساختمان های قابل استفاده و مورد تائید نهاد، زمینه راه اندازی کتابخانه را در روستاهای متبوع خود فراهم سازند.

وی حمایت از ناشران و نویسندگان بومی را از اولویت های دیگر اداره کل کتابخانه های عمومی استان کردستان ذکر کرد و عنوان کرد: خرید کتاب از نویسندگان و ناشران و توزیع آن در کتابخانه ها، برگزاری مراسم رونمایی، نقد و تحلیل کتاب و برگزاری نشست های کتاب خوان بخشی از برنامه های این نهاد فرهنگی به منظور حمایت از این قشر است.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان دهگلان نیز در ادامه با اشاره به فعالیت یک باب کتابخانه عمومی در این شهرستان، اظهار کرد: در این کتابخانه ۸۰۰ نفر عضو هستند و بالغ بر ۲۲ هزار نسخه کتاب در آن نگهداری می شود.

حبیب الله مشیرپناهی خواستار حمایت بیشتر مسئولان از کتابخانه های عمومی شد و راه اندازی کتابخانه های جدید را از نیازهای اساسی شهرستان در حوزه فرهنگ برشمرد.

گفتنی است،؛ پرداخت کامل بدهی نیم درصد شهرداری دهگلان به کتابخانه های عمومی و مکان یابی برای ساخت کتابخانه جدید از مصوبات مهم جلسه انجمن کتابخانه های عمومی در این شهرستان بود.

کویستان عبدالحکیمی /کردستان