معافیت تحریمی آمریکا برای دسترسی ایران به ۱۰ میلیارد دلار پول خود در عراق تارنمای آمریکایی واشنگتن فری بیکن در گزارشی اعلام کرد: دولت بایدن ممکن است روز سه‌شنبه با صدور یک  معافیت از  تحریم‌ها  به ایران اجازه دهد تا به حداقل ۱۰ میلیارد دلار از وجوه مسدود شده خود در عراق دسترسی پیدا کند. به […]

معافیت تحریمی آمریکا برای دسترسی ایران به ۱۰ میلیارد دلار پول خود در عراق

تارنمای آمریکایی واشنگتن فری بیکن در گزارشی اعلام کرد: دولت بایدن ممکن است روز سه‌شنبه با صدور یک  معافیت از  تحریم‌ها  به ایران اجازه دهد تا به حداقل ۱۰ میلیارد دلار از وجوه مسدود شده خود در عراق دسترسی پیدا کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، تارنمای آمریکایی واشنگتن فری بیکن روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: این اقدام، معافیت چند میلیارد دلاری تحریم‌های ایران را تمدید می‌کند که اولین بار در ماه ژوئیه صادر شد و فردا منقضی می‌شود.

فری بیکن ادامه داد: این اقدام به عراق اجازه می‌دهد تا پرداخت‌های مربوط به واردات برق از ایران را به حساب‌های بانکی متعلق به تهران در اروپا و عمان منتقل کند.

ریچارد گلدبرگ مشاور ارشد بنیاد ضد ایرانی دفاع از دموکراسی‌ها و کارشناس تحریم‌ها که پیش از این در شورای امنیت ملی کاخ سفید کار می‌کرد و از مخالفان جمهوری اسلامی ایران و حفظ تحریم‌ها با عصبانیت از این اقدام احتمالی به واشنگتن فری بینکن گفت: جهان در دوران پسا اکتبر به سر می‌برد، اما کاخ سفید همچنان سیاست ۶ اکتبر را در قبال ایران اجرا می‌کند.

وی با اشاره به عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر از سوی گروه‌های مقاومت اسلامی و حماس و علی‌رغم تکذیب نقش تهران در این عملیات از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران گفت: «چرا ایران پس از حمایت مالی از بدترین حملات تروریستی علیه شهروندان آمریکایی و بدترین قتل عام یهودیان از زمان هولوکاست، باید به بیش از ۱۰ میلیارد دلار دسترسی داشته باشد؟ مسدود کردن همه این حساب‌ها و دور نگه داشتن پول از دست تهران، منطقی‌تر است.»

فری بیکن ادامه داد: دولت ترامپ ابتدا به عراق اجازه داد که برق و گاز از ایران وارد کند، اما تنها به شرطی که پرداخت‌ها در یک حساب, محدود در بغداد نگهداری شود، دولت بایدن به صدور این معافیت ادامه داد و سپس در ماه ژوئیه آن را گسترش داد تا عراق بتواند بیش از ۱۰ میلیارد دلار را به خارج از کشور منتقل کند و با این کار تهران می‌تواند از آن برای نیازهای بشردوستانه خود استفاده کند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که در اواخر اکتبر، رئیس بانک مرکزی ایران در مورد تسریع دسترسی ایران به این وجوه با همتای عمانی خود گفتگو کرده است.

گلدبرگ اواخر ماه گذشته در شهادتی در مقابل کنگره به آنها توصیه کرد که ۱۰ میلیارد دلار را به عنوان مجازات نقش تهران در حمایت از جنگ حماس علیه رژیم صهیونسیتی مسدود کند.

به گزارش ایرنا، توافق تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا و آزادسازی وجوه مسدود شده ایران در کره جنوبی حاصل از فروش نفت تهران، ۲۸ شهریور ماه امسال برابر ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۳ پس از ماه‌ها مذاکره و رایزنی با میانجیگیری کشور قطر انجام شد و پنج زندانی ایرانی – آمریکایی با پنج زندانی ایران مبادله شدند.

جمهوریخواهان و مخالفان دولت دموکرات جو بایدن که با توافق تبادل زندانیان میان تهران- واشنگتن و آزاد سازی وجوه مسدود شده ایران در کره جنوبی بشدت مخالفت هستند، هر موضوعی را مستمسک برای حمله به دولت بایدن و مخالفت با این توافق قرار می‌دهند که در تازه‌ترین فضاسازی و حمایت از رژیم اشغالگر قدس و ادعاهایش، عملیات طوفان الاقصی از سوی نیروهای مقاومت فلسطین را مستمسک قرار داده‌اند که مقام وزارت خزانه‌داری آمریکا این ادعاها را نادرست و گمراه کننده اعلام کرد.

همزمان با تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا، وجوه (پول‌های) مسدود شده ایران در کره جنوبی آزاد شد که محمدرضا فرزین رئیس بانک مرکزی از واریز ۵ میلیارد و ۵۷۳ میلیون، ۴۹۲ یورو از منابع بلوکه شده ایران به حساب ۶ بانک ایرانی در دو بانک الاهلی و الدخان در قطر خبر داد و گفت: ۱۹ مرداد ماه سال جاری، تمام منابع غیرقابل دسترس ایران که در بانک‌های کره جنوبی و شعبه سئول بانک ملت نگهداری می‌شد به حساب بانک مرکزی سوئیس برای تبدیل به یورو منتقل شد. طی این مدت بانک‌های کشاوزی، سامان، پاسارگار، گردشگری، شهر و کارآفرین در ۲ بانک قطری الدوخان و الاهلی حساب باز کردند و طبق توافقات انجام تمام پرداخت‌ها توسط کارگزاران بانک‌های قطری و همچنین سوئیفت صورت گرفت.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: طبق توافق، انجام تمام پرداخت‌ها توسط کارگزاران بانک‌های قطری و سوئیفت انجام می‌شود و ۲۶ شهریور ماه نامه رسمی از مقامات قطری دریافت کردیم که حساب ۶ بانک فعال شده است و امروز ۵ میلیارد و ۵۷۳ میلیون و ۴۹۲ یورو به حساب بانک‌ها واریز شد. تمام منابع حاصله ذخایر ارزی بانک مرکزی و پشتوانه ریال هستند و بنا به مصالح ملی و در جهت تقویت ریال استفاده می‌شود، اما شکایت ایران از کره جنوبی به دلیل عدم دسترسی به وجوه مزبور و کاهش ارزش به منظور دریافت خسارت در حال پیگیری است و ادامه می‌یابد.