موضوع کمبود داروی بیهوشی در مهاباد به عنوان قطب درمانی جنوب آذربایجان غربی این روزها خبرساز شده است. به گزارش پایگاه خبری شهیدیاران، موضوع کمبود داروی بیهوشی در مهاباد به عنوان قطب درمانی جنوب آذربایجان غربی این روزها خبرساز شده است نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی آن را به کم کاری و اعلام نیاز […]

موضوع کمبود داروی بیهوشی در مهاباد به عنوان قطب درمانی جنوب آذربایجان غربی این روزها خبرساز شده است.

به گزارش پایگاه خبری شهیدیاران، موضوع کمبود داروی بیهوشی در مهاباد به عنوان قطب درمانی جنوب آذربایجان غربی این روزها خبرساز شده است نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی آن را به کم کاری و اعلام نیاز کمتر از حد واقعی بخش تامین دارو شبکه بهداشت و درمان این شهرستان نسبت داده و خواستار پیگیری مدیریت شبکه در خصوص کم کاری انجام گرفته در زیر مجموعه مذکور شده است.
به گزارش پایگاه خبری شهیدیاران ، به نقل از هه وال موکریان، سالانه در کشور برای تامین هر نوع دارویی براساس آمارنامه سال قبل برنامه ریزی می شود، اما با توجه به تبعات سیاست های آزادسازی ارز دارویی، واردات داروهای بیهوشی در کشور کاهش یافته و همین امر منجر به کمبود این دارو در مراکز درمانی شده و اکنون این دارو به صورت سهمیه ایی و بر اساس نیازسنجی های هر شهرستان اختصاص پیدا می کند.

در مهاباد نیز کمبود داروی بیهوشی در تنها بیمارستان این شهرستان که قطب درمانی جنوب آذربایجان غربی محسوب می شود، این روزها خبر ساز شده و مدیر شبکه بهداشت و درمان کمبود این داروی را تنها مختص شهرستان و استان نمی داند.

بیمارستان مهاباد مشکلی برای انجام جراحی‌های اورژانس ندارد

دکتر بهاالدین حسینی به خبرنگار هه وال موکریان می گوید: کمبود داروی بیهوشی مختص شهرستان و استان نبوده و سهمیه اختصاص داده شده به بیمارستان مهاباد نیز در حال حاضر برای اعمال جراحی اورژانسی و تعدادی از عمل های الکتیو کفاف می‌کند.

او ادامه می دهد: با توجه به شروع پیک هفتم کرونا عمل های الکتیو که شامل جراحی های غیر اورژانسی هستند، به تعویق می افتد و حتی اگر کمبود داروی بیهوشی هم وجود نداشت احتمال به تعویق افتادن برخی جراحی های غیر ضروری در شرایط کنونی کرونا دور از انتظار نبود.

دکتر حسینی با اشاره به اینکه در حال حاضر برای جراحی های الکتیو نیز اولویت‌بندی انجام می‌شود، می گوید: کمبود داروی بیهوشی مختص مهاباد نیست و بیمارستان مهاباد مشکلی برای انجام جراحی‌های اورژانس ندارد.

بیشتر بخوانید:

جدال نفسگیر کرونا و کمبود داروی بیهوشی در بیمارستان مهاباد
مشکل کجاست؟

با این تفاصیل اما نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی از بخش دیگری از این موضوع پرده بر می دارد و به خبرنگار هه وال موکریان می گوید: به دلیل اهمیت موضوع، این مسئله را از سوی وزارت درمان و بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی پیگیری کردم و در نهایت دانشگاه علوم پزشکی استان اعلام کرد که بر اساس نیاز اعلام شده از سوی شبکه بهداشت درمان مهاباد، دارویی بیهوشی اختصاص یافته است.

جلال محمودزاده با اشاره اهمیت بیمارستان مهاباد به عنوان قطب درمانی جنوب استان آذربایجان غربی، ادامه می دهد: با پیگیری های انجام گرفته، مشخص شد که دلیل کمبود داروی بیهوشی در کل کشور نیز می گوید: در سالهای گذشته و بیش از آزادسازی ارز دارویی، در مهاباد ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ واحد داروی بیهوشی در بیمارستان مهاباد ذخیره سازی می شد، اما در حال حاضر با توجه به اینکه این داروی وارداتی در کل کشور با کمبود روبه رو است لذا بر اساس نیازسنجی ها انجام گرفته در هر شهرستان، میزان مورد نظر اختصاص پیدا می‌کند و دیگر امکان ذخیره سازی همانند سال های قبل وجود ندارد.

به گزارش پایگاه خبری شهیدیاران، هه وال موکریان، با تایید کمبود داروی بیهوشی در بیمارستان مهاباد ذخیره سازی می شد، اما در حال حاضر با توجه به اینکه این داروی وارداتی در کل کشور با کمبود روبه رو است لذا بر اساس نیازسنجی ها انجام گرفته در هر شهرستان، میزان مورد نظر اختصاص پیدا می‌کند و دیگر امکان ذخیره سازی همانند سال های قبل وجود ندارد.

به گزارش هه وال موکریان، با تایید کمبود داروی بیهوشی در بیمارستان مهاباد، شرایط اوج گیری دوباره کرونا در کشور و هزینه های صعودی جراحی و درمان و دارو در کشور، نگرانی ها در خصوص به تعویق افتادن عمل های جراحی غیر اورژانسی هم در بین شهروندان افزایش یافته است.