زهرا نصیری نخستین همایش یاوران حمل و نقل ایمن ویژه بانوان با موضوع «ایمنی سفر و حفظ جمعیت جوان» با مشارکت اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای، دفتر امور زنان استانداری و دانشگاه اصفهان در راستای آگاه سازی بانوان در زمینه ایفای وظیفه اجتماعی خود در راستای رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و […]
زهرا نصیری
نخستین همایش یاوران حمل و نقل ایمن ویژه بانوان با موضوع «ایمنی سفر و حفظ جمعیت جوان» با مشارکت اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای، دفتر امور زنان استانداری و دانشگاه اصفهان در راستای آگاه سازی بانوان در زمینه ایفای وظیفه اجتماعی خود در راستای رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و افزایش سطح آگاهی بخشی به خانواده و جامعه نسبت به موضوعات ایمنی ترافیک ۱۲ دی ماه در تالار پیامبر اعظم دانشگاه اصفهان برگزار شد.
به گزارش خبرنگارپایگاه خبری شهید یاران، در نخستین همایش یاوران حمل و نقل ایمن که با حضور ۵۰۰ نفر از بانوان فعال و موثر استان و دستگاههای اجرایی استان اصفهان برگزار شد، کارگاه آموزشی «رانندگی تدافعی» برگزار شد واستاندار اصفهان به پویش موسوم به «سبا»(سوگند برای ایمنی) که نمادی از تعهد اجتماعی برای کاهش تصادفات رانندگی است، پیوست.
در این آئین، مدیرکل دفتر ایمنی و ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور با بیاناینکه سالانه ۲۰ هزار نفر در تصادفات جان خود را از دست میدهند، گفت: کاهش ۵۰ درصدی این تلفات براحتی با فرهنگسازی در جامعه امکانپذیر است.
فرهاد مهریاری، ادامه داد: کاهش آمار تلفات حوادث رانندگی نیازمند تغییر فرهنگ و نگرش ترافیکی شهروندان است. لذا آموزشهای مبتنی بر تغییر رفتار و فرهنگ سازی باید از خانوادهها شروع شود.
مهریاری با بیان نقش موثر بانوان در نظام خانواده گفت: سرنشینان خودروها بخصوص بانوان میتوانند بر اصلاح رفتار رانندگان تاثیر گذار باشند ؛ بانوان درک خطر بهتری نسبت به مردان دارند، مردان خطرپذیری بیشتری دارند و بر اساس آمار، تخلفات رانندگی بانوان کمتر از آقایان است.
تصادفات جادهای، تلفات و خسارات مادی و معنوی آن قصه پرغصه جامعه است
در ادامه نیز استاندار اصفهان با اشاره به اینکه کاهش حوادث رانندگی در گرو فرهنگ سازی است گفت: تصادفات جادهای، تلفات و خسارات مادی و معنوی آن قصه پرغصه جامعه است.
مهدی جمالی نژاد ، ادامه داد: توجه ویژهای به کاهش حوادث و تصادفهای جادهای در برنامه هفتم توسعه شده و بر اساس این برنامه باید سالانه ۱۰ درصد تصادفات کاهش پیدا کند.
استاندار اصفهان اظهار داشت: سالانه ۲۰ هزار نفر در تصادفات جادهای در کشور جان خود را از دست میدهند.کاهش حوادث و تصادفهای جادهای نیاز به عزم و دغدغه همگانی دارد و همه باید در این زمینه دست به دست هم دهیم.
جمالینژاد گفت: زنان بعنوان کنشگران فعال جامعه با تشکیل پویشها و حضور در شبکههای اجتماعی و ارتباطی میتوانند نقش مهمی در عرصه حمل و نقل ایمن و کاهش تلفات و خسارات تصادفات جادهای داشته باشند.
وی بیان داشت: سازمانهای مردم نهاد خوبی در زمینه حمل و نقل ایمن در کشور و استان تشکیل شده است اما چندان فعال و پر تحرک نیستند و باید با جدیت بیشتری فعالیت کنند.
استاندار اصفهان بیان کرد: اینگونه سازمانها میتوانند از طریق مطالبهگری، بسیاری از دستگاههای مسوول را به فعالیت وادار کنند.
عامل انسانی دلیل وقوع بیش از ۹۰ درصد از تصادفها و تلفات ناشی از حوادث رانندگی در استان است
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای اصفهان نیز در این همایش گفت: عامل انسانی دلیل وقوع بیش از ۹۰ درصد از تصادفها و تلفات ناشی از حوادث رانندگی در استان است.
فرزاد دادخواه افزود: باید از طریق آموزش قوانین راهنمایی و ارتقای کیفی فرهنگ رانندگی مردم در زمینه کاهش حوادث اقدام کنیم.
وی بیان کرد: بیشتر حوادث مرگبار نوروز گذشته ناشی از واژگونی خودرو و خوابآلودگی راننده و سرعت غیرمجاز دلیل اصلی وقوع واژگونیها بود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای اصفهان با اشاره به اینکه برای کاهش حوادث باید از خودمان شروع کنیم، ابراز امیدواری کرد که با برگزاری اینگونه همایشها و نفوذ کلام بانوان بر روی فرزندان و دیگر اعضای خانواده، گام بلندی در کاهش حوادث رانندگی برداریم.
Wednesday, 1 January , 2025