سازوکار قانونی برای ایجاد مناطق آزاد کشاورزی در قطبهای تولید وزیر جهاد کشاورزی در سفر به استان قزوین از ایجاد سازوکارهای قانونی برای ایجاد مناطق آزاد کشاورزی در قطبهای تولید محصولات خبر داد. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت /وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی در […]
سازوکار قانونی برای ایجاد مناطق آزاد کشاورزی در قطبهای تولید
وزیر جهاد کشاورزی در سفر به استان قزوین از ایجاد سازوکارهای قانونی برای ایجاد مناطق آزاد کشاورزی در قطبهای تولید محصولات خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت /وزارت جهاد کشاورزی، سید جواد ساداتینژاد وزیر جهاد کشاورزی در دومین روز از هفته دولت در سفر به استان قزوین و در حاشیه افتتاح طرح توسعه یک واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در شهرستان آبیک در جمع خبرنگاران، گفت: یکی از مهمترین پارامترهایی که باید در توسعه کشاورزی قراردادی به آن توجه کنیم صنایع تبدیلی است.
وی افزود: در سال اول دولت سیزدهم ۶ هزار تن صنایع تبدیلی ایجاد کردیم که ۲۰ درصد از سال قبل از آن بیشتر است.
ساداتینژاد با اشاره به این که بهترین حمایت از کشاورزان ایرانی توسعه کشت قراردادی است، تصریح کرد: این مهم سبب میشود تا کشاورز ما هیچ دغدغهای از روز آغاز کاشت محصول نسبت به زمان فروش آن نداشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه بالاترین دغدغه در تولید فروش است، یادآور شد: کشاورزی قراردادی با تامین نهاده به کشاورز کمک کرده و فروش را نیز تضمین میکند.
به گفته وزیر جهاد کشاورزی، برای کشت قراردادی به صنایع تبدیلی نیاز است.
ساداتینژاد درباره طرح توسعه واحد صنایع تبدیلی آبیک گفت: این مجموعه در حوزه فرآوری سیبزمینی کار میکند، مجموعهای مدرن، مجهز و با فناوری بالاست و نوآوری داشته است؛ ضایعات در این مجموعه حداقلی است و با توجه به وجود انبارهای مجهز دارای صادرات خوبی است.
وی از این مجموعه خواست تا میزان کشت قراردادی خود را توسعه دهند.
مقام عالی وزارت با اشاره به کشت قراردادی در ۲۵۰ هکتار این مجموعه، تصریح کرد: این مجموعه باید توسعه کشت قراردادی خود را تا ۴ هزار هکتار افزایش دهد و ما در این راستا در حوزه تسهیلات و سایر حوزهها برای این منظور کمک میکنیم تا بتواند به صورت کامل زنجیره فرآوری سیب زمینی را داشته باشد.
استان قزوین در زمره استانهایی کشاورزی دانش بنیان و هوشمند
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه استان قزوین در زمره استانهای دارای کشاورزی دانشبنیان و هوشمند است، افزود: این مهم به دلیل وجود نیروی انسانی توانمند این استان است.
ساداتینژاد با بیان اینکه احیای دشت قزوین به دلیل ظرفیتهای بینظیر از گذشته تا امروز، در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: در طرحی بنا داریم مناطقی که قطب کشاورزی در کشور هستند را به سمت مناطق ویژه کشاورزی و یا مناطق آزاد کشاورزی ببریم که یکی از نامزدها دشت قزوین است و امیدواریم بتوانیم سازوکارهای قانونی آن را مهیا کنیم.
وی با بیان این که وضعیت مربوط به آبیاری بسیار مهم است، افزود: در حال حاضر هیچ استانی در شمال و جنوب کشور بدون محدودیت آبی وجود ندارد؛ باید بهرهوری آب را افزایش دهیم و این مهم بالاترین دغدغه است.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: البته استان قزوین وضعیت مطلوبتری نسبت به سایر استانها دارد اما فرسودگی شبکههای آبیاری در این استان وجود دارد، در سفر استانی رئیس جمهور نیز اعتبارات خوبی در این زمینه دیده شده و اگر کمبودهایی نیز باشد در احیای دشت قزوین آن را لحاظ خواهیم کرد.
وی در پایان گفت: در سال اول دولت ۲۰ درصد توسعه روشهای آبیاری نوین نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.
Sunday, 10 November , 2024