معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در خصوص برنامه وزارت نفت برای انجام گوگردزدایی سوخت در پالایشگاه‌ها، گفت: در سطح صنعت نفت در زمینه گوگردزدایی کارهای پژوهشی انجام می شود و این موضوع را به صورت جدی دنبال می کنیم و به دنبال این هستیم که بتوانیم آن را نتیجه برسانیم. وحیدرضا […]

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری در خصوص برنامه وزارت نفت برای انجام گوگردزدایی سوخت در پالایشگاه‌ها، گفت: در سطح صنعت نفت در زمینه گوگردزدایی کارهای پژوهشی انجام می شود و این موضوع را به صورت جدی دنبال می کنیم و به دنبال این هستیم که بتوانیم آن را نتیجه برسانیم.

وحیدرضا زیدی‌فرد به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی، اظهار کرد: نمونه بارز آنچه در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی به وقوع پیوسته، کاری است که همکاران در کشور ونزوئلا در حوزه پالایشگاه سازی انجام می دهند، یک پالایشگاه را کاملا احیا کردیم و روی دو پالایشگاه دیگر در حال فعالیت هستیم.

وی با بیان اینکه این روند می تواند صنعت پالایشگاهی ونزوئلا را یک تکان اساسی بدهد، افزود: به دلیل تحریم ها ونزوئلا در این زمینه دچار مشکل شده بود با همتی که همکاران داشتند توانستیم فعالیت های خوبی را انجام دهیم. در زمینه های دیگر نیز هم با ونزوئلا و هم با کشورهای دیگر پیش می رویم.

به گفته معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری چندین کشور همسایه و غیر همسایه بازار هدف هستند، به شدت وزارت نفت و تیم های مختلف صنعت در این حوزه فعال هستند، این بحث به صورت کاملا جدی از سمت وزارت نفت و دولت حمایت می شود و جلو می رود، موضوع صدور خدمات فنی و مهندسی علاوه بر اهمیت در مباحث ارتباطات سیاسی، استراتژیک و فرهنگی در زمینه مباحث ارزآوری نیز می تواند شانه به شانه صادرات نفت و شاید بالاتر از آن به ما کمک کند.

زیدی‌فر با اشاره به جدیت وزارت نفت در این مساله، گفت: هرکدام از این برنامه ها وارد مرحله اجرایی شود رونمایی از آن اعلام خواهد شد، برخی موارد را در حال مذاکره هستیم، برخی جدی شده منتها زمانی که مسوولان تشخیص دهند که اعلام شود، جزییات آن را خواهیم گفت.

وی با بیان اینکه در دولت جدید یکی از اهداف مهم حمایت از شرکت های دانش بنیان تعریف و پس از صحبت های مقام معظم رهبری تمرکز روی این موضوع بیشتر شد، از همان ابتدا وزیر نفت نیز حمایت از شرکت های داخلی، بومی سازی، نگاه به ساخت داخل و نهایت عدم وابستگی به کشورهای خارجی مورد توجه قرار داد، اظهار کرد:  پتانسیل این موضوع در کشور وجود دارد اما نیازمند یک برنامه ریزی دقیق است تا بتوانیم از این ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

انعقاد  ۳۱۰۰ میلیارد تومان قرارداد و ۷۳۰۰ میلیارد تومان تفاهم‌نامه

وی با بیان اینکه چندین کار برای حمایت از شرکت های دانش بنیان صورت گرفته است، گفت: نتایج این مو ضوع در قراردادها و تفاهم نامه های موجود مشخص شده است، تا کنون نزدیک به ۳۱۰۰ میلیارد تومان یا ۹۵ میلیون دلار قرارد با شرکت های دانش بنیان و فناور منعقد شده همچنین بالغ بر ۷۳۰۰ میلیارد تومان و ۳۳۰ میلیون دلار تفاهم‌نامه در این زمینه امضا شده است …

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری ادامه داد: تعداد شرکت های دانش بنیان به عنوان تامین کننده کالای صنعت نفت در دولت جدید چند برابر شد و دلیل این مساله نیز چند مورد بود، یکی اینکه از شرکت ها خواستیم که به سمت دانش بنیان شدن بروند و برای شرکت هایی که خارج از لیست ما بودند شرایط ورود را تسهیل کردیم تا تشویق شدند که وارد فهرست شوند.

زیدی‌فرد با بیان اینکه در بحث ساخت بار اول نیز کارگروهی را ایجاد کردیم و با برگزاری کمیته‌های متعدد این موضوع را تقویت کردیم، ضمن اینکه وجود کارگروه‌ها سبب شد تا موانع موجود در این بخش برداشته شود، البته دولت نیز تمهیداتی را در این راستا داشت که در پیشبرد کار بسیار موثر بود.

وی با بیان اینکه هفته گذشته توانستیم رتبه نخست را در تولید بار اول اقلام راهبردی در سطح وزارت خانه های کشور دریافت کنیم، گفت: برای حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز کارگروهی ایجاد شد تا با مشارکت شرکت های داخل صنعت نفت و خارج از این صنعت زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی فراهم شود، در حقیقت به نوعی به آن ها نیز کمک می کنیم که بازار خود را پیدا و بعد از پیدا کردن بازار کمک خواهیم کرد که محصولشان را صادر کنند.

در تولید کاتالیست پتروشیمی بی‌نیاز شویم

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با تاکید بر اینکه هر کمکی از وزارت نفت در این حوزه مقدور باشد انجام خواهد داد، گفت: در بحث تولید دانش فنی و بومی سازی کاتالیست ها اقداماتی انجام شده و بنا این است که تا پایان کار دولت در زمینه تولید کاتالیست پتروشیمی بی نیاز شویم و هیچ نیازی به واردات کاتالیست نداشته باشیم، کما اینکه اکنون برای اولین بار محصول کاتالیست پتروشیمی را به روسیه صادر کردیم.