۵٠یادواره شهدا در کردستان برگزار میشود مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کردستان گفت: بیش از ۱۸ عنوان با ۱۸۴ برنامه به مناسبت آزادسازی خرمشهر و روز ایثار و مقاومت، از دوم تا ششم خرداد در کردستان برگزار می‌شود که مهمترین آن برگزاری ۵۰ یادواره شهداست. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران […]

۵٠یادواره شهدا در کردستان برگزار میشود

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کردستان گفت: بیش از ۱۸ عنوان با ۱۸۴ برنامه به مناسبت آزادسازی خرمشهر و روز ایثار و مقاومت، از دوم تا ششم خرداد در کردستان برگزار می‌شود که مهمترین آن برگزاری ۵۰ یادواره شهداست.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ علی کلوندی صبح روز پنج شنبه ۱خرداد ۱۴۰۴در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: بنیاد حفظ آثار به‌عنوان نهاد راهبری حوزه دفاع مقدس در استان، موظف به برنامه‌ریزی و اجرای ۴۴ مناسبت ملی دفاع مقدس در طول سال است.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کردستان گفت: امروز اگر پرچم مقاومت در منطقه برافراشته است، نتیجه همان فرهنگ جهاد، ایثار و شهادتی است که در آن دوران تثبیت وبرای امروز تبدیل به یک الگو شده است.

وی، ترویج فرهنگ ایثار وشهادت را از وظایف اصلی دستگاه‌های فرهنگی دانست و افزود: نسل جدید نیازمند آشنایی عمیق با مفاهیم دفاع مقدس است و برای این منظور باید زبان و قالب‌های نوین و مبتکرانه، متناسب با نیازهای روز و بومی هر منطقه، به کار گرفته شود.

کلوندی با اشاره به ظرفیت‌های استان کردستان در این زمینه گفت: کردستان از لحاظ سوژه‌های انسانی، مکانی و وقایع جنگ ظرفیت‌های بی‌نظیری دارد؛ از جمله ۶۷ خانواده سه شهید به بالا، شهدای مهاجر، شهید ملا محمد کریمیان و وقایعی چون مقاومت ۲۸ تا ۴۰ روزه در باشگاه افسران سنندج است که برخی از این سوژه‌ها هنوز به‌درستی مستندسازی و روایت نشده‌اند.

وی دوران دفاع مقدس را یکی از پرثمرترین مقاطع پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانست و افزود:آنچه عراق از ساختار نظامی و سیاسی ما تصور می‌کرد، با هدایت حکیمانه امام خمینی (ره) نقض شد و جمهوری اسلامی نه‌تنها یک وجب از خاک کشور را از دست نداد بلکه اقتدار خود را تثبیت کرد.

کلوندی افزود:جامعه ما برای عبور از چالش‌های اقتصادی، تحریم‌ها و تهدیدات، نیازمند بهره‌گیری از همان روحیه و الگویی است که در دوران دفاع مقدس خلق شد.

وی همچنین با اشاره به راهبردهای ستاد کل نیروهای مسلح در گرامیداشت مناسبت‌های دفاع مقدس اظهار داشت: هدف اصلی این برنامه‌ها انتقال، گسترش و تعمیق فرهنگ جهاد و شهادت در نسل‌های کنونی و آینده است.

وی سوم خرداد، روز مقاومت، ایثار و پیروزی را از مهم‌ترین مناسبت‌های خردادماه دانست و گفت: گرچه یگان‌های استان در عملیات الی بیت‌المقدس نقش مستقیم نداشتند، اما شماری از رزمندگان کردستانی همراه سایر یگان‌ها در آزادسازی خرمشهر مشارکت داشتند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کردستان گفت: بیش از ۱۸ عنوان با ۱۸۴ برنامه به مناسبت آزادسازی خرمشهر و روز ایثار و مقاومت، از دوم تا ششم خرداد در کردستان برگزار می‌شود که مهمترین آن برگزاری ۵۰ یادواره شهداست.

وی اضافه کرد: برگزاری صبحگاه مشترک نیروهای مسلح همزمان با سوم خرداد در انتظامی استان، عطرافشانی و غبارروبی گلزار شهدا، بهره‌برداری از سه یادمان شهدای گمنام در حسن‌آباد یاسوکند، کامیاران، مالوجه، اجرای ۵۰ جلسه جهاد تبیین و جلسات تخصصی، سخنرانی قبل از خطبه‌ها و رقابتهای ورزشی از جمله این برنامه‌هاست.

مدیرکل حفظ آثار کردستان با اشاره به شعار سال حوزه دفاع مقدس با عنوان «ما فاتحان قله‌ایم» گفت: تحقق این شعار در گروی بهره‌گیری از زبان هنر، محتواهای اثربخش، و پیوند دادن ارزش‌های دفاع مقدس با سبک زندگی جهادی امروز است.

وی در جواب سوال خبرنگار شهید یاران نسبت به کم کاری دستگاههای فرهنگی و صداوسیما در جهت تبیین و برگزاری برنامه های حوزه ایثار وشهادت اظهار کرد: انصافا صدا وسیمای مرکز استان کردستان به نسبت سایر دستگاههای فرهنگی دیگر در این حوزه عملکرد خوبی داشته، لذا هم افزایی و تطبیق دادن ایده های ادارات فرهنگی باهم در راستای تبیین الگوی ایثار وشهادت میتواند اثرهای قوی و ماندگارتری ارایه دهند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه زندگینامه شهدای کردستان ظرفیتهای خوبی برای رشد ادبیات پایداری است افزود: تاکنون حدود ۷۰۰عنوان کتاب در حوزه زندگینامه شهدا تالیف شده است، گرچه با توجه به ظرفیت موجود این تعداد بسیار کم است و بایستی تالیفات قویتر و با ارزشتری در حوزه نشر ادبیات پایداری در استان ارایه شود.

کلوندی گفت: ما از نویسندگان حوزه ادبیات پایداری استقبال میکنیم و در تلاش هستیم تا با کمک اهل قلم حداقل، بخشی از رشادتهای رزمندگان کردستان در زمان جنگ را برای نسل امروز بازگو کنیم.

کویستان عبدالحکیمی