روستای پالنگان، با معماری پلکانی، چشمهسارهای زلال، و چشماندازهای سرسبز کوهستانی، یکی از زیباترین نقاط استان کردستان است که سه سال پیاپی در ایام برگزاری جشنواره، به مقصد فرهنگی-گردشگری نوینی بدل شده وگردشگران بسیاری از استانهای مختلف کشور برای تماشای این رویداد منحصر به فرد به پالنگان سفر می کنند. سومین هم نوازی هزار دف […]
روستای پالنگان، با معماری پلکانی، چشمهسارهای زلال، و چشماندازهای سرسبز کوهستانی، یکی از زیباترین نقاط استان کردستان است که سه سال پیاپی در ایام برگزاری جشنواره، به مقصد فرهنگی-گردشگری نوینی بدل شده وگردشگران بسیاری از استانهای مختلف کشور برای تماشای این رویداد منحصر به فرد به پالنگان سفر می کنند.
سومین هم نوازی هزار دف با خروش سیروان طنین انداز شد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ امسال نیز در تاریخ ۱۴۰۴/۲/۲۳روستای پلکانی پالنگان زیبا، نگینی در دل کوهستانهای اورامانات، برای سومین سال پیاپی باهمت حوزه هنری استان کردستان ومیراث فرهنگی گردشگری وصنایع دستی استان میزبان جشنوارهای شد که نوای دلنواز دف، جان تازهای به آن بخشید.
«جشنواره هزار دف» با حضور هنرمندانی از سراسر کشور و استقبال چشمگیر گردشگران خارجی و داخلی به صحنهای از شکوه وحدت، هنر، و طبیعت بدل شد.
همنوایی هزار دف در دل کوهستان، همراه با صدای خروش سیروان همیشه جاری روح و روان آدمی را تا عرش اعلا نوازش میداد.
در این جشنواره، بیش از هزار نوازنده دف، بر فراز بام خانه های خاکی وبکر روستای زیبای پالنگان در کنار یکدیگر به اجرای هماهنگ قطعات عرفانی و آیینی، دف نوازی پرداختند.
صدای کوبش دفها در فضای باز و طبیعی پالنگان، حضور زنان و مردان دفنواز، در کنار همدیگر با نظمی زیبا و تنوع لباس زیبای کردی، جلوهای دیگر از همدلی فرهنگی ایران زمین را به نمایش گذاشته بودند.
در کنار اجرای دف، برنامههایی چون رقصهای آیینی کردی، نمایشگاه صنایعدستی محلی، پخت غذاهای سنتی،فرصتی شد تا بازدیدکنندگان با فرهنگ، آداب و رسوم مردم منطقه بیشتر آشنا شوند.
برگزاری این جشنواره، نه تنها فرصتی برای نمایش هنر دفنوازی بود، بلکه به تداوم و پاسداشت میراث فرهنگی منطقه نیز کمک شایانی می کند همکاری نهادهای فرهنگی، هنری و مردمی در برگزاری این رویداد، نشانگر اهمیت حفظ هویت فرهنگی و توسعه گردشگری بومی است.

مراسم هزار دف پالنگان در تقویم ملی رویدادهای گردشگری کشور ثبت شد
منصور مهرزاد همزمان در روز برگزاری سومین دوره از جشنواره هزار دف در جمع رسانه ها بیان کرد: مراسم «هزار دف پالنگان» که هر ساله در استان کردستان برگزار میشود، در راستای اجرای راهبرد ساماندهی مقصدها و مسیرهای جدید گردشگری، در تاریخ ۲۲ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شماره ۲۰۴۱۹۱۰۸۸ در سطح استانی به ثبت رسید و در تقویم رسمی رویدادهای گردشگری جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان افزود:این رویداد فرهنگی که در روستای تاریخی پالنگان از توابع شهرستان کامیاران برگزار میشود، با هدف احیای موسیقی عرفانی، تقویت هویت بومی و جذب گردشگران داخلی و خارجی جایگاه مهمی در توسعه گردشگری فرهنگی منطقه دارد.
او عنوان کرد:مراسم هزار دف با حضور دفنوازان، هنرمندان موسیقی سنتی و علاقهمندان به فرهنگ آیینی، فضایی معنوی و همگرایانه را در دل طبیعت بکر منطقه خلق میکند.
مهرزاد یادآور شد: ثبت این مراسم در فهرست رویدادهای گردشگری کشور، در چارچوب برنامههای کلان وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برای شناسایی، معرفی و حمایت از رویدادهای شاخص بومی انجام شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت: این رویداد همچنین نقش موثری در معرفی ظرفیتهای فرهنگی و طبیعی استان کردستان به گردشگران ایفا میکند و میتواند به ایجاد فرصتهای شغلی و رونق اقتصادی منطقه نیز کمک کند.
او اظهار کرد:طبق ضوابط اعلامشده از سوی مراجع ذیربط، استمرار ثبت این رویداد در تقویم رسمی کشور، مشروط به تطبیق مداوم آن با مفاد دستورالعمل ثبت رویدادهای گردشگری بوده و رعایت شاخصهای کیفی، مشارکت محلی و استمرار تقویم زمانی مشخص از الزامات آن به شمار میرود.
برگزاری جشنوارە هزار دف میتواند بە ثبت جهانی پالنگان کمک کند/۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار صرف زیرساختهای جشنواره هزار دف

علیاکبر ورمقانی با اشاره به تلاشهای سه ساله در آماده سازی شرایط و برگزاری مراسم هزار دف در پالنگان، از برنامهریزی بلند مدت برای ادامه برگزاری این مراسم آیینی در سایر روستاهای استان خبر داد و گفت:تاکنون و در طول سه دوره،۳۰۰ میلیارد تومان صرف زیرساختهای این جشنواره در روستای پالنگان شده است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار کردستان در تاکید بر جایگاه والا و ارزشمند دف نزد مردمان کردستان، اظهار داشت: اگر دف پاره شود آن را شهید مینامند. چراکه دف برای مردم کردستان ارزش معنوی بسیار بالایی دارد و مقدس است.
ورمقانی با اشاره به میهماننوازی کردها، کردستان را ایرانی کوچک در زیر پرچم ایران اسلامی دانست و ابراز امیدواری کرد، کردستان و پالنگان، مانند نام ایران در جهان بدرخشد.
وی افزود: امسال سومین سالی است که جشنواره هزار دف در روستای تاریخی و پلکانی پالنگان برگزار شد و هدف اصلی از برگزاری این رویداد عظیم معنوی، اثبات شایستگی این روستا جهت ثبت در لیست روستاهای هدف گردشگری سازمان جهانی جهانگردی است.
در حاشیه مراسم زیبای هزار دف ۱۴۰۴ پالنگان چندین قطعه کبک با دستان مسئولین به همت اهالی روستا از قفس آزاد و به دامان طبیعت بازگشتند.

سومین جشنواره هزار دف پالنگان با ثبت خاطرهای ماندگار برای شرکتکنندگان و گردشگران به کار خود پایان داد؛ اما نوای دفها همچنان در دل کوهستانهای اورامانات با گواهی بر پیوند عمیق مردم این سرزمین با موسیقی، عرفان و طبیعت طنین انداز است.
گزارش/کویستان عبدالحکیمی
Tuesday, 13 May , 2025