سرپرست دفتر امور اجتماعی استانداری فارس گفت: متأسفانه فرهنگسرا‌های شهر شیراز پراکندگی مطلوبی در سطح شهر ندارند و توزیع مناسب در ساخت آن صورت نگرفته است. به گزارش پایگاه خبری شهیدیاران، به نقل از خبرگزاری تسنیم نوزدهم آبان ماه سال گذشته بود که با حکم صادره از سوی سید احسان اصنافی شهردار سابق شهر شیراز، مصطفی […]

سرپرست دفتر امور اجتماعی استانداری فارس گفت: متأسفانه فرهنگسرا‌های شهر شیراز پراکندگی مطلوبی در سطح شهر ندارند و توزیع مناسب در ساخت آن صورت نگرفته است.

به گزارش پایگاه خبری شهیدیاران، به نقل از خبرگزاری تسنیم نوزدهم آبان ماه سال گذشته بود که با حکم صادره از سوی سید احسان اصنافی شهردار سابق شهر شیراز، مصطفی مشفقیان به عنوان رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز منصوب شد. اما امروز پس از گذشت بیش از یکسال از انتصاب وی در این پست مدیریتی، مشفقیان طی مراسمی به عنوان سرپرست دفتر امور اجتماعی استانداری فارس منصوب شد.

مشفقیان امروز در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به تشریح گزارش عملکرد یکساله سازمان فرهنگی شهرداری پرداخت و اظهار داشت: بودجه مصوب سال جاری سازمان رقمی بالغ بر ۶۵۰ میلیارد تومان است که در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و گردشگری و تبلیغات شهری پخش شده بود. 

وی با بیان اینکه شهرداری یک سازمان هزینه درآمد است، افزود: تا به امروز بالغ بر ۴۵ میلیارد تومان از این میزان بودجه، تخصیص منابع داشته ایم و رقم تحقق یافته بودجه سازمان بین ۶ تا ۷ درصد است.

فرهنگسرا‌ها و مجموعه‌های ورزشی نباید به بخش خصوصی واگذار شود

مشفقیان خاطرنشان کرد: عمده هزینه‌کرد سازمان طی یکسال گذشته در حوزه زیر ساخت بوده است که در پروژه‌های باغ مهر بانو، فرهنگسرای معلولین، تعمیر و نگهداری فرهنگسرا‌ها و سالن‌های ورزشی بیشترین هزینه کرد صورت گرفته است. 

رئیس سابق سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در این نشست در پرسش به سؤال خبرنگار تسنیم در خصوص میزان بدهی سازمان پاسخ داد: میزان بدهی در شهرداری یک عدد مشخص است و شهردار شیراز باید آن را اعلام کند. 

مشفقیان اضافه کرد: سازمان فرهنگی در این خصوص استثناء از مجموعه شهرداری نبوده است، اما در حال حاضر سازمان فرهنگی شهرداری شیراز از بابت ساخت فرهنگسرای معلولین، باغ مهر بانو، دیوار نگاره میدان امام حسین (ع) و سایر پروژه‌ها بدهی دارد و تنها بیش از ۲۰ میلیارد تومان بدهی عمرانی به یک شرکت دارد. 

معاون اسبق شهردار با بیان اینکه بدهی این سازمان جدا از بدهی شهرداری نیست، افزود: سازمان فرهنگی شهرداری بدون طی کردن مراحل قانونی و بدون اخذ مجوز از نهاد‌های ذیربط در شهرداری نمی‌تواند یک ریال هزینه کند و یک ریال تعهد ایجاد کند. 

انعقاد تفاهم نامه احداث شهر بازی در پارک دراک 

مشفقیان در ادامه به حوزه زیر ساختی اشاره و عنوان کرد: در حوزه زیرساختی نیز طی دو هفته آینده بزرگترین سازه تبلیغی جنوب کشور در قالب دیوار نگاره عظیم میدان امام حسین (ع) که بخش اعظمی از نیاز تبلیغات فرهنگی شهر شیراز را پوشش خواهد داد به بهره برداری خواهد رسید.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه در بُعد زیر ساخت یکی از کمبود‌های جدی شهر شیراز در حوزه شهر بازی است و متأسفانه این کلانشهر یکی از ایرادات جدی که دارد برای تفریح و گردش کودکان و نوجوانان فضا‌های مناسب‌سازی شده و اختصاصی ندارد با اقدامات انجام شده تلاش برای ساخت شهربازی در اولویت اول کاری قرار گرفت.

مشفقیان با بیان اینکه ساخت و اجرای شهربازی هزینه بسیاری دارد و نیازمند حضور سرمایه گذار بود، افزود: طی ماه‌های گذشته با یک هلدینگ کشوری برای اجرای این پروژه وارد مذاکره شده که در نهایت ماه گذشته تفاهم نامه میان شهرداری و این هلدینگ برای احداث شهر بازی و تم پارک در شهر شیراز منعقد شد و جانمایی آن در پارک کوهستانی دراک دیده شده است. 

وی همچنین به اقدامات اجرایی در حوزه تولید محتوای فاخر در حوزه فرهنگی اشاره و عنوان کرد: اجرای رویداد میدانی نمایش محشر و ساخت سریال تلویزیونی حضرت شاهچراغ (ع) و طرح پنج ساله احیای محلات با محوریت مساجد با هدف پاسخگویی مساجد به مشکلات معنوی و فرهنگی، اجتماعی مردم از جمله آنهاست. 

بسیاری از مناطق پر جمعیت شهری فاقد فرهنگسرا است 

رئیس سابق سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز همچنین به وضعیت فرهنگسرا‌های شهر شیراز اشاره و اضافه کرد: تعداد فرهنگسرا‌های شیراز ۲۷ مورد است که با یک فرهنگسرای افتتاح شده طی دو هفته گذشته ویژه معلولین و افراد توانخواه تعداد فرهنگسرا‌ها به ۲۸ مورد رسید، اما این فضا‌ها پراکندگی مطلوبی در سطح شهر شیراز ندارد و توزیع مناسب آن‌ها صورت نگرفته است. این در حالیست که بسیاری از مناطق پر جمعیت شهری ما در حال حاضر فاقد فرهنگسرا است. 

مشفقیان افزود: در وضعیت امروز ساخت یک فرهنگسرا ۳۰ میلیارد تومان هزینه دارد، اما باتوجه به پراکندگی مساجد در سطح شهر که تعداد آن‌ها بیش از ۴۰۰ مسجد است این فضا‌ها را به مثابه یک فرهنگسرای کوچک مقیاس در نظر گرفته شد و خدمات فرهنگی و اجتماعی و گردشگری از طریق مساجد به مردم ارائه شد. هیچ فرهنگسرایی به بخش خصوصی واگذار نشده است 
در این نشست در پرسش خبرنگاران در خصوص اعتراض یکی از اعضای شورای شهر شیراز نسبت به خصوصی سازی فرهنگسرا‌های سطح شهر، پاسخ داد: هیچ فرهنگسرایی امروز در سطح شهر شیراز به بخش خصوصی واگذار نشده است و باتوجه به فعالیت سازمان‌های مردم نهاد و گروه‌های مردمی و کانون‌ها در این فضاها، اما هیچگونه فرهنگسرای خود گردان در سطح شهر شیراز وجود ندارد و گفتگو‌هایی در کمیسیون فرهنگی در جریان است تا خدمات فرهنگسرا‌ها و مراکز فرهنگی و اجتماعی به مردم واگذار شود، اما این موضوع هنوز به جمع بندی نهایی نرسیده است. 
معاون اسبق شهردار در ادامه سخنان خود به اقدامات صورت گرفته در بعد ورزشی اشاره کرد و ابراز داشت: در این خصوص نخستین تیم حرفه‌ای شهرداری شیراز در رشته بسکتبال پیراهن آن روز گذشته رونمایی شد و بازی آن در مسابقات سطح لیگ یک کشور آغاز شد. 

مشفقیان با بیان اینکه شرکت بیش از ۲ هزار نفر در رویداد استعدادیابی ورزشی در ۱۳ رشته، همگانی نمودن ورزش با اجرای رویداد پیاده روی خانوادگی و برگزاری دو دوره مسابقات دوو میدانی از دیگر اقدامات اجرایی حوزه ورزش بوده است، گفت: در این حوزه همچنین تفاهم نامه احداث ۱۴ زمین چمن مصنوعی در مدارس با محوریت محلات محروم صورت گرفت. 

اصحاب رسانه مطالبه‌گر کارت منزلت شهروندی باشند 

رئیس سابق سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز همچنین در این جلسه ضمن درخواست از اصحاب رسانه شیراز به جهت پیگیری و مطالبه کارت منزلت شهروندی، گفت: کارت منزلت شهروندی چند جامعه هدف را در بر می‌گیرد که اصحاب رسانه، سالمندان بالای ۶۰ سال شیرازی، جامعه ایثارگران و افراد توانخواه و معلول و خانواده دارای سه فرزند از جمله آنهاست.

مشفقیان اظهار داشت: کارت منزلت شهروندی یک کارت الکترونیکی است که براساس آن جامعه هدف می‌توانند از خدمات فرهنگی و کلاس‌های برگزار شده در سطح سرای محلات و فرهنگسرا‌ها و سانس‌های ورزشی به صورت نیم بهاء استفاده کنند.

معاون سابق شهردار با بیان اینکه در فاز نخست برای ۷ هزار نفر شهروند شیرازی کارت منزلت صادر شده است، افزود: در خصوص صدور کارت منزلت برای خبرنگاران باتوجه به اینکه شرکت صادر کننده کارت در شهر شیراز نیست، اما تعداد ۱۱۰ نفر خبرنگار و عکاس معرفی شده و مدت زمان صدور کارت طی ۶۰ تا ۷۰ روز است. 

مشفقیان اضافه کرد: خدمات کارت منزلت اجتماعی در پنج حوزه است که حوزه فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و گردشگری و حمل و نقل است که در همه بخش‌ها خدمات به صورت نیم بهاء ارائه می‌شود، اما بخش حمل و نقل رایگان است. 

تأسیس و فعالیت شش مراکز مشاوره پردیس در شهر شیراز، احداث سالن‌های ورزشی در سطح شهر و احداث اولین سینما محله در فرهنگسرای شهروند در بوستان شهروند که تا پایان سال افتتاح می‌شود از دیگر اقدامات اجرایی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز بود که رییس اسبق سازمان به آن‌ها اشاره کرد.

مشفقیان