مدیرکل بهزیستی استان اصفهان از وجود ۶۶ مرکز برای نگهداری معلولان به‌صورت شبانه‌روزی خبر داد و گفت: در این ۶۶ مرکز به ۴ هزار و ۵۰۰ معلول که امکان نگهداری در منزل را ندارند، ارائه خدمت می‌شود. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، ناصر چاوشی صبح امروز در جمع خبرنگاران در نشست خبری که […]

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان از وجود ۶۶ مرکز برای نگهداری معلولان به‌صورت شبانه‌روزی خبر داد و گفت: در این ۶۶ مرکز به ۴ هزار و ۵۰۰ معلول که امکان نگهداری در منزل را ندارند، ارائه خدمت می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، ناصر چاوشی صبح امروز در جمع خبرنگاران در نشست خبری که به مناسبت گرامیداشت روز ۱۳ آذر روز جهانی معلولان، در محل سالن اجتماعات شهید رئیسی مجتمع خدمات بهزیستی شهدای هفتم تیر، برگزار شد، با اشاره به شعار جهانی این روز اظهار کرد:
«توسعه نقش افراد دارای معلولیت؛ الهام‌بخش آینده‌ای فراگیر و پایدار» شعار جهانی امسال به مناسبت روز جهانی معلولان است.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان از وجود ۹۰ هزار و ۵۲۴ نفر معلول تحت پوشش بهزیستی استان خبر داد و افزود: این تعداد شامل انواع معلول جسمی، حرکتی، ذهنی، اعصاب و روان، شنوایی و بینایی هستند که حدود ۳۰ درصد این افراد دارای مشکلات جسمی و حرکتی، ۲۲ درصد معلولان ذهنی و حدود ۱۲ درصد در گروه معلولان اعصاب و روان و ۱۰ درصد آن‌ها هم که جزویم که معلولان بینایی و شنوایی قرار می‌گیرند .
وی از وجود ۶۶ مرکز برای نگهداری معلولان به‌صورت شبانه‌روزی خبر داد و گفت: در این ۶۶ مرکز به ۴ هزار و ۵۰۰ معلول که امکان نگهداری در منزل را ندارند، ارائه خدمت می‌شود.
چاوشی اضافه کرد: ۱۶۰ مرکز روزانه نیز داریم که در آن‌ها حرفه‌آموزی و خدمات توان‌بخشی انجام می‌شود و مهم‌ترین هدف آن ایجاد استقلال و مستقل کردن معلولان است و به همین منظور مستمری ماهانه از ۹۷۰ تا ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به ۶۱ هزار و ۷۱۰ نفر پرداخت می‌شود. 
وی با اشاره به حق پرستاری که برای معلولانی که در منازل نگهداری می‌شوند پرداخت می‌شود اظهار کرد: پرداخت حق پرستاری به ۵ هزار و ۱۵۲ نفر از خانواده معلولان استان بوده که در منزل نگهداری و به تخت وابسته هستند،
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در ادامه از پرداخت هزینه کمک‌تحصیلی به ۷ هزار و ۵۵۰ نفر از دانشجویان و دانش‌آموزان خانواده معلولان خبر داد و گفت: به ۱۰ هزار و ۷۰ نفر نیز کمک‌هزینه معیشتی به‌صورت مستمر پرداخت می‌شود. پرداخت
وی از وجود ۹۰ هزار و ۵۲۲ معلول در استان خبر داد و افزود: از دهم تا شانزدهم آذرماه به‌عنوان هفته معلولان و روز ۱۳ آذر روز جهانی افراد دارای معلولیت است.
چاوشی از اقداماتی که به مناسبت این هفته انجام می‌شود یاد و تصریح کرد: حضور در مصلی‌های نمازجمعه، تبیین اقدامات بهزیستی، مطالبات معلولان، حضور در صداوسیما و معرفی مددجویان موفق از طریق تلویزیون باهدف الهام‌بخشی و الگوگیری نیز در این راستا برنامه‌ریزی شده است.
وی از دو مطالبه اصلی بهزیستی یادکرد و گفت: اول اجرای کامل قانون حمایت از افراد دارای معلولیت و دوم مناسب‌سازی و دسترسی‌پذیری و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای معلولین عزیز که بتوانند همچون سایر افراد از خدمات شهری استفاده کنند.
چاوشی تأکید کرد: هر دو مطالبه نیازمند حمایت مسئولین و مدیران ارشد استان است و با حمایت آن‌ها بسیاری از مشکلات معلولان حل می‌شود.
وی با اشاره به پرداخت تسهیلات متناسب با نوع شغل افراد بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان به ۶ هزار و ۲۰۵ نفر از مددجویان خبر داد و تصریح کرد: این تسهیلات از طریق سیستم بانکی به‌صورت قرض‌الحسنه و با بهره‌گیری از منابع ملی و بعضاً استانی صورت می‌گیرد.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: از ابتدای سال گذشته تاکنون نیز ۲ هزار و ۴۶۴ فقره نیز تسهیلات مسکن و ۵٫۵ میلیارد تومان وام ضروری به معلولان پرداخت کرده‌ایم.
چاوشی از مشکلات رفت‌وآمد معلولان در شهر گفت و افزود: اگر چه در این باره اتفاقات خوبی افتاده و تخصیص پنج دستگاه ون در شهر اصفهان برای جابه‌جایی معلولان بسیار خوب است؛ اما کافی نیست و باید علاوه بر افزایش این تعداد این کار در سایر شهرهای استان نیز صورت بگیرد.
وی اضافه کرد: به دنبال تغییر نگرش جامعه در قبال معلولان هستیم و با اطلاع‌رسانی‌ها در مورد توانمندی‌های این افراد سعی در این تغییر نگرش داریم.
مدیرکل بهزیستی استان در ادامه از اجرای طرح‌های شغل و مسکن به‌عنوان مهم‌ترین اقدامات برنامه‌ریزی شده یادکرد و افزود: همچنین برگزاری یک ویژه‌برنامه با حضور استاندار، معلولان و خانواده‌های آن‌ها و قهرمانان پاراالمپیک، و دارای رتبه‌های قرآنی که رتبه‌های اول داشته‌ایم نیز برای این هفته پیش‌بینی‌شده است.