با حضور ماموستا ملا فایق رستمی امام جمعه سنندج و نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری، ارسلان ازهاری رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان، هیئت امناء مسجد جامع سنندج و جمعی از مسئولان استان و شهرستان، موزهمسجد ـ مدرسه دارالاحسان افتتاح شد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید […]
با حضور ماموستا ملا فایق رستمی امام جمعه سنندج و نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری، ارسلان ازهاری رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان، هیئت امناء مسجد جامع سنندج و جمعی از مسئولان استان و شهرستان، موزهمسجد ـ مدرسه دارالاحسان افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان، امام جمعه سنندج و نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری شامگاه دوشنبه ۱۰ مردادماه ۱۴۰۱ در آیین افتتاح این موزهمسجد، اظهار کرد:در دورههای گذشته شخصیتهای علمی و مذهبی بزرگی در این مسجد با ارائه خدمات ارزنده نقش مهمی در گسترش و نشر دین مبین اسلام در منطقه داشتهاند.
ماموستا ملا فایق رستمی، گفت: معرفی این شخصیتها در این مکان میتواند تاثیر بهسزایی در ترویج فرهنگ دینی و رشد فرهنگی جامعه داشته باشد.
امام جمعه سنندج، با بیان اینکه مسجد، مدرسهای برای تربیت انسانها و مرکز راز و نیاز و تکیهگاه وحدت و انسجام میان مسلمانان است، افزود: مسجد جامع سنندج، نماد اتحاد میان مسلمانان در کشور است.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری، یادآور شد: امید است با بهرهبرداری از این ظرفیت، اقدامات ارزشمندی در راستای تقویت مباحث گردشگری مذهبی و توسعه و آبادانی منطقه انجام شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان نیز در این مراسم، گفت: شهرستان سنندج یکی از شهرهای مهم ایران است که تعدادی از دیدنیترین مساجد کشور را در خود جای داده است.
یعقوب گویلیان با بیان اینکه، مسجد جامع سنندج یکی از زیباترین مسجدهای معروف در ایران است که ارزش تاریخی و هنری بسیار بالایی نیز دارد، اظهار کرد: مسجد- مدرسه دارالاحسان یا مسجدجامع سنندج بیش از دو سده محل آموزش علوم دینی و قرآنی و برپایی مستمر نمازجمعه بوده است و بسیاری از بزرگان و علما و شخصیتهای دینی ما در این مسجد پرورش یافته و به جایگاه والایی دست پیدا کردند.
او عنوان کرد: این مسجد علاوه بر ارزشهای والای کارکردی-یادمانی و ساختار معماری آن، نمایانگر گنجینهای از تاریخ و تمدن این منطقه محسوب میشود.
گویلیان افزود: مسجدجامع (دارالاحسان) سنندج جزء جاذبههای گردشگری شاخص کشور محسوب میشود که در تاریخ دوم اسفندماه ۱۳۲۷، با شماره ۳۷۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران بهثبت رسیده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان، ایجاد موزههای تخصصی در استان را یکی از اهداف مهم این ادارهکل عنوان کرد و گفت: «ایجاد موزهها در استان می تواند عاملی جهت حضور گردشگر و احیاء سنتهای قدیمی در استان باشد.
او با بیان اینکه امروزه مفهوم موزه بسیار وسیع و متنوع شده است، بیان کرد: یکی از انواع این موزهها، موزه بنا است که امکان حفاظت و بازدید عمومی برای معرفی بناهای شاخص و با ارزش را ایجاد میکند و میتواند موزهها و گالریهای ثابت و یا موقت هنری و تاریخی در آن برپا شود.
گویلیان، یادآور شد: امید است با راهاندازی این موزه بنا بتوانیم گنجینههای فرهنگی، تاریخی و هنری این استان را بیش از پیش به کشور و جهان معرفی کنیم.
کویستان عبدالحکیمی /کردستان
Saturday, 26 October , 2024