نقش زن در ترویج فرهنگ ایثار، شهادت و مقاومت شیر زنان کردستانی که شهرت عام وخاصی در شجاعت،خانه داری،همسرداری و فرزند پروری داشته و دارند… در ادبیات وفرهنگ اصیل کردی از جانب مردان و همسران خود با عنوانهای: آفرت یعنی «آفریننده» کیوانوو یعنی«کد بانو» خاتون یعنی «بزرگ مقام» از آنان نام می بردند. ✍️…. کویستان […]

نقش زن در ترویج فرهنگ ایثار، شهادت و مقاومت

شیر زنان کردستانی که شهرت عام وخاصی در شجاعت،خانه داری،همسرداری و فرزند پروری داشته و دارند… در ادبیات وفرهنگ اصیل کردی از جانب مردان و همسران خود با عنوانهای: آفرت یعنی «آفریننده» کیوانوو یعنی«کد بانو» خاتون یعنی «بزرگ مقام» از آنان نام می بردند.

✍️…. کویستان عبدالحکیمی #_یادداشت
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛زنان در ایران به عنوان عضوی فعال و تاثیرگذار در جامعه محسوب می شوند و نسبت به کشور، مردم وخانواده خود احساس مسئولیت می کند.
تحصیلات در دنیای امروزه باعث رشد،بالنگی وپیشرفت زنان زیادی بوده که توانسته اند در عرصه های اجتماعی، سیاسی،اقتصادی، فرهنگی و… جدای از یک همسر ومادر یک شخص تاثیرگذار در جامعه نیز باشند.

دین مبین اسلام ضمن ترسیم یک چهار چوب خاص در مورد چگونگی شخصیت یک زن مسلمان، به زنان جایگاه ویژه و والایی بخشیده است که در قرآن به شیوایی وزیبایی خاصی تبیین شده است.

در زمان جنگ تحمیلی هشت ساله عراق علیه ایران، شیرزنان بی شماری در عرصه های مختلف دوشادوش مردان برای صیانت از آب و خاک خود به میدان مبارزه رفتند و چه بسیار نامهایی از آنها که تا ابد بر تارک تاریخ درخشان این مرز بوم خواهد درخشید وزندگی سراسر درس فداکاری وشجاعتشان الگوییست تا زنان دیگری آن را برای نسلهای امروزی تبیین کنند.

شیر زنان کردستانی که شهرت عام وخاصی در شجاعت،خانه داری،همسرداری و فرزند پروری داشته و دارند… در ادبیات وفرهنگ اصیل کردی از جانب مردان و همسران خود با عنوانهای: آفرت یعنی «آفریننده» کیوانوو یعنی«کد بانو» خاتون یعنی «بزرگ مقام» از آنان نام می بردند.
جنگ تحمیلی دفاع مقدس، مادرانی را به خود دیده بود که تا ۹ فرزند دلبندشان را با افتخار تقدیم انقلاب ونظام مقدس جمهوری اسلامی کردند و خود نیز نقش بسزایی در آن دورانهای سخت وبحرانی وطن ایفا کرده بودند که بایستی امروزه ارگانهای فرهنگی و هنری و دستگاههای دولتی در راستای ترویج و تبیین فرهنگ ایثار وشهادت، با تلاش بانوان راوی، مروج و مبلغ اقدامات درخشانتری داشته باشند.
اگر به کار نامه زنان رزمنده، مادران شهدا وهمسران شهدای کردستان نگاهی گذرا بی اندازیم، براستی در مقابل آن همه شجاعت زنانگی حیرت زده می شویم و گاه نیز گریه هایی از اعماق وجود تا مغز استخوان انسانهایمان را می سوزاند.
چرا که هیچ قلم، هنر، و فیلمی نمی تواند با بهترین جلوه های ویژه و بهترین سناریو درد وشجاعت مادر وشیر زن کردی که بعد از یک هفته از شهادت همسرش، در کوههای سر به فلک کشیده کردستان دشمن دو فرزند دلبندش را جلوی چشمانش تکه تکه کرده است، را بیان کند.
براستی کدامین شخص با کدامین توان سخنوری میتواند حالی که آن مادر در آن زمان داشته را به مخاطب امروزی الحاق کند؟!
لذا تبیین و ترویج فرهنگ ایثار وشهادت از طریق زنان، قدرت واعتماد بنفس بالایی می خواهد که بایستی در درجه اول روحیه شهادت پذیری وشهادت طلبی را داشته باشند.

مقام معظم رهبری می فرمایند؛ (امروز فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست) بنابراین، جامعه امروز هر روز بیشتر از دیروز می طلبد تا زنان ما به عرصه های فرهنگی ورود کنند و ترویج فرهنگ ایثار وشهادت را تبیین کنند.چرا که هجمه رسانه های غربی در فضای مجازی و حقیقی با عنوان(جنگ نرم) تاثیرات بسیار مخرب باری بر بدنه تربیت فرزندان دهه هشتاد تا کنون وارد کرده و جامعه را دچار هنجار شکنیهایی بسیار خطرناکی کرده است که جدایی از لغزش در تربیت آنها، باعث تضعیف در سیستم آموزشی، و موارد دیگری شده است که عواقب بسیار زیانباری را بر دوش جامعه وخانواده گذاشته است.

زنان با مشارکت آگاهانه در جنگ و دفاع از نظام جمهوری اسلامی ایران مستقیم و غیرمستقیم نقش خود را در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ادا کردند. ذخیره ها و ارزش های فرهنگی هر ملت که در زمان نسبتا طولانی شکل گرفته و عمق یافته موجب قوام ملی و همبستگی و پیوند افراد با یکدیگر و در نهایت وفاق ملی شده و فضائل و کمالات انسانی هم از طریق فرهنگ به انسان آموخته می شود،لذا فرهنگ ایثار و شهادت که زیربنای ارزش های انقلاب و نظام اسلامی ایران است امروزه بیش از پیش نیازمند تبین وشفاف سازی از سوی افراد کاردان و متخصص است.

✍️….. یادداشت /
کویستان عبدالحکیمی