مدیرگروه پیشگیری از بیماری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از شیوع بیماری سالک در ‌۱۱ شهرستان استان اصفهان خبر داد. به گزارش پایگاه خبری شهیدیاران ،به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ،مدیرگروه پیشگیری از بیماری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ارتباط با شیوع بیماری سالک در سطح استان اصفهان اظهار کرد: در سطح کشور حداقل ۱۷ […]

مدیرگروه پیشگیری از بیماری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از شیوع بیماری سالک در ‌۱۱ شهرستان استان اصفهان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری شهیدیاران ،به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ،مدیرگروه پیشگیری از بیماری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ارتباط با شیوع بیماری سالک در سطح استان اصفهان اظهار کرد: در سطح کشور حداقل ۱۷ استان با موضوع سالک درگیرند و استان اصفهان هم از جمله آنهاست.
او افزود: در سطح استان اصفهان شهرستان‌‌های ورزنه، کوهپایه، هرند، نطنز، اردستان، شاهین‌شهر، برخوار، جرقویه و به ندرت اصفهان و نیز آران‌و بیدگل و کاشان که متعلق به دانشگاه علوم‌پزشکی کاشان هستند مواردی از این بیماری را دارند.مدیر گروه پیشگیری از بیماری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اقدامات انجام شده در راستا جلوگیری از گسترش بیماری بیان کرد: ما برای کنترل مخزن این بیماری که انواع موش‌های صحرایی هستند هر سال از فروردین تا شهریور لانه‌های جوندگان را با سموم مجاز طعمه‌گذاری می‌کنیم تا مخزن بیماری از مناطق مسکونی فاصله بگیرد؛ همچنین عملیات سم‌پاشی و مه‌پاشی برای کنترل پشه‌هایی که ناقل این بیماری هستند هر سال انجام می‌شود.
او در ارتباط با اقدامات لازم‌الاجرا توسط مردم برای جلوگیری از ابتلا به بیماری سالک تصریح کرد: مقداری لوازم دافع حشرات در اختیار مردم در مناطق سالک‌خیز قرار می‌گیرد تا با آنها آشنا شوند و بقیه نیازشان را خودشان از داروخانه تهیه کنند؛ آموزش‌های لازم هرساله در مناطق سالک‌خیز به مردم داده می‌شود.
فدایی ادامه داد: چون گزش پشه از حدود غروب آفتاب تا صبح روز بعد است از مردم خواسته می‌شود تا در این زمان لباس با آستین بلند بپوشند و از مواد دافع حشرات روی پوست خود استفاده کنند تا پشه‌ها را دور کرده و از گزش آنها در امان باشند.
او افزود: همچنین برای جلوگیری از ورود حشرات پنجره‌های منازل را به توری‌های دانه‌ریز مجهز کنند و مواد حشره‌کش در گوشه‌های اتاق‌ها بپاشند؛ همچنین مردم در خصوص ریختن زباله و نخاله در اطراف منازلشان حساسیت لازم را داشته باشند. اگر حساسیت و همکاری مردم نباشد اقدامات انجام شده در عمل تاثیر به‌سزایی نخواهد داشت.