استان اصفهان رتبه اول کشور در تولید شیر خام و تخم مرغ است موسوی با بیان اینکه  استان اصفهان، استانی برجسته و پیشران در صنعت دام و طیور کشور می باشد اظهار کرد: با تولید روزانه ۶ هزار تن شیر خام و۴۸۰ تن تخم مرغ رتبه اول در صنعت دام و طیور کشور هستیم. به […]

موسوی با بیان اینکه  استان اصفهان، استانی برجسته و پیشران در صنعت دام و طیور کشور می باشد اظهار کرد: با تولید روزانه ۶ هزار تن شیر خام و۴۸۰ تن تخم مرغ رتبه اول در صنعت دام و طیور کشور هستیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، سیدرضا موسوی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ تاکنون ۵۵ میلیون دلار فرآورده خام دامی به ۳۵ کشور صادرات داشته ایم، افزود: بیشترین صادرات به کشورهای عراق، ترکیه، پاکستان، ارمنستان، افغانستان، ویتنام و تاجیکستان بوده است.

وی گفت:یکی از افتخارات استان اصفهان، پیشتاز بودن در تولید فرآورده‌های خام دامی صادرات ‌محور به کشورهای دیگر است.

این مقام مسئول در ارتباط با گزارش عملکرد یکساله سازمان دامپزشکی استان اصفهان توضیح داد: استان اصفهان، استانی برجسته و پیشران در صنعت دام و طیور کشور و رتبه اول تولید شیر خام کشور با تولید روزانه ۶ هزار تن شیر خام می باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان ادامه داد: همچنین استان اصفهان درتولید گوشت بوقلمون و تخم مرغ با تولید روزانه ۴۸۰ تن رتبه اول در کشور به خود اختصاص داده است.

موسوی بیان داشت: استان اصفهان رتبه دوم تولید گوشت شتر مرغ، رتبه پنجم تولید گوشت مرغ، رتبه سوم تولید عسل و رتبه چهارم تولید گوشت قرمز در کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به جایگاه بسیار خاصی در تولید فرآورده‌های خام دامی در کشور ادامه داد: استان اصفهان با داشتن ۴۴۰ هزار رأس دام سنگین، ۲.۸ میلیون رأس دام سبک گوسفند و بز، ۵۷۰ رأس اسب و تک سمی، ۴۸۰ نفر شتر و ۸ هزار واحد اماکن دامی در ۲۸ شهرستان، ۱۲۱ شهر و حدود ۲ هزار روستا، ۸ درصد جمعیت دامی کشور را داراست.

این مقام مسئول با اشاره باینکه ارزش تولیدات دام و طیور در کشور بیش از ۷۰۰ همت و در استان برابر با ۷۰ همت ارزیابی است، گفت: ۱۰ درصد کل صنعت دام، طیور و آبزیان و صنایع وابسته در استان اصفهان مستقر می باشد.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: استان اصفهان مأموریت صیانت از ۷۰ تا ۱۰۰ هزار میلیارد تومان صنعت را در سطح کشور بر عهده دارد.

موسوی در خصوص واکسیناسیون دام و طیور در استان توضیح داد: بیش از ۱۷ میلیون نوبت سر واکسیناسیون در طول سال و سم‌پاشی ۲.۷ میلیون مترمربع اماکن دامی در خصوص پیشگیری از بیماری‌های مشترک بیماری‌های دام و انسان انجام شده است.

وی ادامه داد: یکی از ماموریت های برجسته ما در فصل تابستان پیشگیری از بیماری های مشترک انسان و دام مانند تب کریمه کنگو است که مهار آن با سم پاشی می باشد که در مقایسه با سال گذشته افزایش ۱۳ درصدی واکسیناسیون دام را در استان داشتیم.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره باینکه ۲۲ نوع واکسن به طیور زده می شود، گفت:امسال ۷۳۵ میلیون دوز واکسن در مزرعه های صنعتی استان اصفهان انجام شده است.

موسوی اضافه کرد: با اشاره به آغاز اجرای طرح واکسیناسیون طیور بومی بر علیه بیماری نیوکاسل بیان داشت:تا کنون بیش از ۵۷ درصد طرح اجرا شده است و ۸۵۰ هزار دوز واکسن دربیش از ۳۱۰ روستا در استان اصفهان انجام شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه جوجه ریزی در استان ۱۰ درصد افزایش  داشته است، افزود:امسال در استان اصفهان ۱۰۲ میلیون قطعه جوجه ریزی در استان صورت گرفته است.

وی با اشاره بباینکه استان ظرفیت ۶۹ میلیون قطعه ماهی زینتی، ۷۵۰۰ تن ماهی سردآبی و ۴۲۰۰ تن ماهی گرم‌آبی دارد، بیان داشت:با اقدامات انجام شده برای پنجمین سال متوالی شاهد بروز نکردن بیماری VHS و کاهش ۷۰ درصدی بیماری نکروز عفونی پانکراس قزل‌آلا در استان هستیم.

موسوی با اشاره به نقش فعالان حوزه دامپزشکی در امنیت و ایمنی غذایی،بیان کرد: حمایت از تولید با اعمال نظارت‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای است که مساوی امنیت ملی برآورد می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با بیان اینکه در استان اصفهان ۴۸۴۸ زنبورستان، ۸۵۸ هزار و ۵۵۰ کلونی زنبور عسل وجود دارد، گفت: در سال ۷۵۶۶ تن عسل تولید می‌شود و امسال ۲۹۸ تن عسل از استان به کشورهای دیگر صادر شده است.

این مقام مسئول با اشاره به اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی ویژه ایام ماه مبارک رمضان و نوروزگفت: امسال این طرح با شعار «یک قرن است در کنار سفره‌های شماییم» کلید خورده شده است و ۹۰ نفر کارشناس در قالب ۶۸ اکیپ ثابت و سیار در این طرح فعالیت خواهند کرد.

وی افزود: این طرح از نوزدهم اسفند آغاز شده تا روز گذشته بیست‌وهفتم اسفند، ۲۹۰۸ بازدید در سطح استان انجام شده که از این تعداد ۴۴۱ مورد غیربهداشتی شناسایی شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: ضبط چهار تن فرآورده‌های خام دامی، معدوم شدن ۱۶۹۸ کیلوگرم فرآورده‌های خام دامی، پلمب ۱۱ مرکز متخلف و ارجاع ۲۷ پرونده به مقام قضائی از دستاوردهای این طرح در استان است.

خبرنگار: الهام خانی