مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در حاشیه نشست علمی سلامت روان در محیط کار گفت: سلامت روان در محیط کار، حالتی از رفاه و آسایش است. در این حالت فرد میتواند با استرسهای روزانه خود کنار بیاید، به نحوی سازنده کار کند، به پتانسیل کامل خود دسترسی پیدا کرده و به جامعه خود کمک کند. به […]
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان در حاشیه نشست علمی سلامت روان در محیط کار گفت: سلامت روان در محیط کار، حالتی از رفاه و آسایش است. در این حالت فرد میتواند با استرسهای روزانه خود کنار بیاید، به نحوی سازنده کار کند، به پتانسیل کامل خود دسترسی پیدا کرده و به جامعه خود کمک کند.
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، به نقل ازروابط عمومی اداره کل بهزیستی استان اصفهان، ناصر چاووشی گفت: همانطور که سلامت جسمی هر فرد در جامعه از ارزش بالایی برخوردار است، سلامت روانی افراد نیز دارای اهمیت زیادی است. متاسفانه در اغلب موارد، بیتوجهی به بیماریهای روانی، منجر به بروز بیماریهای جسمی نیز میشود.
وی با اشاره به تعریف سلامت روان از نگاه سازمان بهداشت جهانی، افزود: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت روانی عبارت است از : “کیفیت زندگی یک فرد که میتواند تواناییهای خود را شناسایی کند و با استرسهای روزمره به راحتی کنار بیاید. یک فرد سالم از لحاظ روانی باید بتواند به راحتی کار کند و با جامعه در مشارکت باشد.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان اظهار کرد: این سازمان، همه ساله به منظور برجسته سازی و جلب توجه عمومی به مشکلات موثر در سلامت جسمی و روانی افراد شعاری را انتخاب میکند. شعار امسال به دلیل اهمیت فضاهای شغلی و زمان زیادی که انسان قرن حاضر، در این فضا ها میگذراند و تاثیر همه جانبهای که بر زندگی فردی و اجتماعی او دارد تحت عنوان” اهمیت سلامت روان در محیط کار” انتخاب شده است.
چاووشی یادآور شد: در واقع سلامت روان در محیط کار، حالتی از رفاه و آسایش است. در این حالت فرد میتواند با استرسهای روزانه خود کنار بیاید، به نحوی سازنده کار کند، به پتانسیل کامل خود دسترسی پیدا کرده و به جامعه خود کمک کند. اهمیت بهداشت روانی در محیط کار، همراه با سلامت فیزیکی و رفاه اجتماعی، جزء ضروری از سلامت کلی افراد است.
وی گفت: انسان میتواند بدون داشتن بیماری، سلامت روانی ضعیفی داشته باشد. همچنین با داشتن یک بیماری جسمانی، میتواند سلامت روانی مناسبی داشته باشید.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان خاطرنشان کرد: بهداشت روانی در محیط کار و عملکرد انسان دو هدف جدا از هم نیستند، بلکه دو قسمت از یک مسئله هستند. انسان با وجود هر دو آنها شکوفا میشود. لذا در دنیای کسب و کارهای امروزی، سلامت روان کارکنان باید اولویت اصلی شرکتهایی باشد که به دنبال استخدام نیرو با عملکرد بالا هستند.
چاووشی با بیان اینکه، یکی از فاکتورهای مهم در آموزش دورههای مدیریت، اهمیت بهداشت روانی در محیط کار برای مدیران و کارکنان است، ادامه داد: انسانهای امروزی در حالتی قرار دارند که نمیتوانند نسبت به سلامت روان خود بیاهمیت باشند. امروزه افراد با چالشهای مثبت و منفی زیادی رو به رو هستند. این افراد باید با شکستهای خود کنار بیایند و در محیط کار و خانه، شخصیتی فعال داشته باشند. به همین دلیل باید به سلامت روانی خود اهمیت بدهند. مخصوصا مدیران که با چالش های سازمانی روبرو خواهند شد.
وی گفت: عوامل روانی محیط کار سالم به همه افراد کمک میکند تا احساساتشان را بشناسند و از آنها در جای درست استفاده کنند. همچنین قادر هستند با دیگران تعاملات داشته باشند و اصول مهارت ارتباط موثر را یاد بگیرند.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به وضعیت روانی مناسب کارکنان گفت: کارکنانی از نظر روانی در وضعیت مناسبی قرار دارند که؛ انعطافپذیر هستند، استرس خود را کنترل میکنند، مسئولیتهای خود را میپذیرند، در برابر تغییرات مقاومت نمیکنند و در شرکت یا سازمان رشد میکنند.
چاووشی ادامه داد: ترکیب تمام این موارد به آنها کمک میکند تا به بالاترین حد پتانسیل خود برسند. به همین دلیل است که توجه به سلامت روان در محیط کار، اهمیت بسیار زیادی دارد.
وی در پایان گفت: سازمان بهزیستی به عنوان یکی از متولیان اصلی سلامت روان در جامعه با بازوهای اجرایی خود از جمله مراکز مشاوره و به ویژه مراکز مشاوره صنعتی و سازمانی، همواره در جهت افزایش سلامت روان افراد چه در محیطهای خانوادگی و اجتماعی و چه در محیط های شغلی، تمامی تلاش خود را در جهت سوق دادن افراد به سمت رشد و توسعه فردی و نیز بهزستی روانی افراد به کار گرفته است.
گفتنی است، ۱۰ اکتبر( ۱۹ مهر ماه)، روز جهانی سلامت روانی است. این روز در سال ۱۹۹۲ توسط سازمان بهداشت جهانی به جهت توجه بیشتر به اختلالات روانی، تاثیرات منفی آنها بر جوامع و پیشگیری از آنها انتخاب شده است.
Tuesday, 29 October , 2024