قوی‌ترین مرکز توانبخشی جنوب کشور، مرکز توانبخشی هلال‌احمر اصفهان است مدیر عامل جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان گفت: گام ویژه‌ای در استان در راستای متحول شدن شبکه بی‌سیم این جمعیت در حال برداشته شدن است که فرایند خرید، توزیع و تجهیز پایگاه‌ها مقداری زمان‌بر خواهد بود. کیفیت بی‌سیم در سراسر استان در حال ارتقا یافتن جهشی […]

قوی‌ترین مرکز توانبخشی جنوب کشور، مرکز توانبخشی هلال‌احمر اصفهان است

مدیر عامل جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان گفت: گام ویژه‌ای در استان در راستای متحول شدن شبکه بی‌سیم این جمعیت در حال برداشته شدن است که فرایند خرید، توزیع و تجهیز پایگاه‌ها مقداری زمان‌بر خواهد بود. کیفیت بی‌سیم در سراسر استان در حال ارتقا یافتن جهشی است و این اتفاق پس از حدود ۱۰ سال در حال رخ دادن است. تعدادی پایگاه هلال‌احمر در سراسر استان به صورت نیمه‌کاره هستند که به زودی به اتمام خواهند رسید.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران؛ محمد نوید متقی گفت: حوزه داوطلبان جمعیت هلال‌احمر با شعار «حلقه اتصال توان توانمندان و نیاز نیازمندان» فعالیت دارد و مددجویان و توان‌خواهان تحت پوشش این معاونت سازمان قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به اینکه بخش وسیعی از محورهای استان اصفهان تحت پوشش پایگاه‌های امدادی این جمعیت قرار دارد و امدادگران این جمعیت به صورت مستمر به حوادث جاده‌ای امدادرسانی می‌کنند افزود: دپوی اقلام امدادی و ارسال به موقع آنها به منظور امدادرسانی به حوادث اهمیت بسیاری دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با بیان اینکه هر عملیات دارویی و درمانی خارج از کشور، تنها توسط معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی سازمان خواهد بود، اظهار کرد: معاونت آموزش و پژوهش این جمعیت، بار سنگینی از آموزش نیروها و آحاد مردم جامعه را بر عهده دارد. پنج معاونت این جمعیت در تمام روزهای سال فعال هستند و در زمان حادثه، تغییر حالت شرح وظایف می‌دهند.

وی افزود: سه محور عملیاتی برای این سازمان به منظور خدمت‌رسانی در ایام نوروز مشخص شده است که شامل امدادونجات نوروزی، فعالیت‌های بشردوستانه و راهنمایی مسافران و طرح هلال رحمت که با مصادف شدن ایام نوروز و ماه مبارک رمضان در دستور کار است، می‌شود. در دستورالعمل‌های فعالیتی این سازمان و به خصوص در دستورالعمل‌های مدیریت بحران، وظایفی برای قبل، حین و پس از وقوع حادثه تعریف و در راستای پیشگیری از حوادث، وظایف هر سازمان مشخص شده است.

متقی تصریح کرد: آموزش کارکنان، امدادگران و آحاد جامعه در خصوص مخاطرات طبیعی، اولین وظیفه جمعیت هلال‌احمر محسوب می‌شود. بسته به نوع حادثه، پیشگیری متفاوت است و این جمعت به صورت عمده در فضای آموزش، آماده‌سازی تیم‌ها و آشنایی آحاد مردم با حوادث و مخاطرات فعالیت‌های پیشگیرانه را بر عهده دارد.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان گفت: روزانه حدود ۵۰۰ تا یک هزار نفر به داروخانه این جمعیت مراجعه می‌کنند؛ در واقع مخاطبان و مراجعه‌کنندگان به این داروخانه بیماران صعب‌العلاج، افراد مبتلا به بیماری‌هایی از جمله ام‌اس و سرطان هستند یا در تامین مالی هزینه های دارویی معضلات و چالش‌هایی دارند. افراد از شهرستان‌های دور و نزدیک برای تامین دارو به این داروخانه مراجعه می‌کنند که بسیاری از آنها توان مالی تهیه داروی خود را ندارند.

وی اضافه کرد: علی‌رغم اعلام آمادگی داشتن توانایی و امکان تاسیس داروخانه هلال‌احمر، حداقل در چهار نقطه استان، مجوز تاسیس داروخانه، سهمیه داروها و قیمت، صادر نشده است. در صورتی که سازمان غذا و دارو مجوز های لازم را برای این اقدام صادر کند، جمعیت هلال‌احمر استان آمادگی تاسیس چهار داروخانه در چهار نقطه استان دارد.

وی با بیان اینکه کمک‌هایی نیز توسط این جمعیت به چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد ارسال شد، افزود: در امدادرسانی‌های انجام شده، سعی بر خارج کردن خودرو از برف بود و در صورتی که امکان خارج کردن خودروها از برف وجود نداشت، سرنشینان آنها توسط خودروهای امدادی به مکان‌های امن منتقل شدند.

دو پایگاه کوهستانی در شهرستان ها

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با اشاره به وجود دو پایگاه کوهستانی هلال‌احمر در پادنای سمیرم و نطنز، تصریح کرد: مرکز توانبخشی هلال‌احمر اصفهان، قوی‌ترین مرکز توانبخشی جنوب کشور است و در رتبه های اول تا سوم قرار دارد.

وی ادامه داد: در زمان همه‌گیری و پیک‌های کرونا که خانواده‌ها و سایر افراد ترس از حضور در بیمارستان داشتند، داوطلبان هلال‌احمر در بیمارستان ها حضور داشته و از بیماران پرستاری می‌کردند. عمده تخصیص بودجه این جمعیت، تنها در حوزه امدادونجات و یک تا دوسال اخیر نیز در فعالیت های مددکاری و حمایتی در حوزه دارو و درمان بوده است.

متقی با اشاره به بحران نیروی انسانی جمعیت هلال‌احمر، گفت: جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان معین استان تهران است و در صورت رخداد حادثه، جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان باید به کمک استان تهران برود، با کسری چند صد دستگاه آمبولانس مواجه هستیم، اما با برنامه‌ریزی‌های انجام شده سعی در بی‌پاسخ نماندن حوادث داریم.

نیازهای هلال احمر

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با اشاره به نیاز این جمعیت به خودروهای امدادونجات و آمبولانس، اضافه کرد: در هر شعبه و پایگاه هلال‌احمر، نیازمند وجود یک تا دو آمبولانس و حداقل یک خودروی امدادونجات هستیم، اما حدود ۴۰ پایگاه هلال‌احمر دارای حدود ۲۰ خودروی نجات هستند و کمبودهای تجهیزاتی در کاهش سرعت عمل، احساس می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکید و رصد بسیاری بر رسیدن ماموران امدادی هلال‌احمر به محل حوادث وجود دارد، اظهار کرد: سال‌های بسیاری است که نوسازی برای این جمعیت انجام نشده یا بسیار کم انجام شده بود و تا دو تا سه ماه آینده اتفاق‌های خوبی در این حوزه خواهد افتاد. طبق پیگیری‌های انجام شده، ۹۰۰ دستگاه آمبولانس برای کشور خریداری شده و به طور قطع استان اصفهان نیز دارای سهمی از آنها خواهد بود.

وی با اشاره به وجود دو قلاده سگ در تیم آنست استان اصفهان، تصریح کرد: هشت خودروی امدادی، ۳۸ نیروی امدادی، سگ‌های آنست و حدود ۱۳۵۰ تخته پتو و چادر به مناطق زلزله‌زده خوی و هشت نیروی امدادی به مناطق زلزله‌زده ترکیه از جمعیت هلال‌احمر اصفهان اعزام شدند. پویایی، سرعت عمل و انعطاف موجود در تیم امدادی جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان قابل توجه است و آمادگی لازم به منظور پاسخگویی به حوادث همیشه باید وجود داشته باشد.