به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان، جعفر توان در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان سقز با اشاره به نقش مهم کتاب در زندگی فردی و اجتماعی، اظهار داشت: شهرداری ها باید با پرداخت به موقع نیم درصد به حساب انجمن کتابخانه های عمومی از این نهاد فرهنگی حمایت کنند. وی پرداخت […]

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان، جعفر توان در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان سقز با اشاره به نقش مهم کتاب در زندگی فردی و اجتماعی، اظهار داشت: شهرداری ها باید با پرداخت به موقع نیم درصد به حساب انجمن کتابخانه های عمومی از این نهاد فرهنگی حمایت کنند.

وی پرداخت نیم درصد را حق قانونی کتابخانه های عمومی عنوان کرد و افزود: توجه به به این مهم می تواند در توسعه کمی و کیفی فعالیت های کتابخوانی شهرستان سقز بسیار مهم و موثر باشد.

توان برگزاری جلسات نتیجه محور را از رویکردهای فرمانداری ویژه سقز بیان کرد و گفت: نتیجه برگزاری این جلسات در نهایت باید به نفع مردم باشد و به رفع مشکلات و توسعه منطقه کمک کند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان نیز در این جلسه از تبدیل این نهاد فرهنگی به پاتوق های فرهنگی و اجتماعی خبر داد و اظهار داشت: کتابخانه ها دیگر مانند گذشته فقط مکانی برای امنت کتاب نیستند و برنامه های متنوعی در آن ها برگزار می شود.

محمد مخدومی تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر ۴۰ برنامه متنوع با محوریت کتاب و کتابخوانی در کتابخانه های عمومی برای اقشار مختلف مردم برگزار می شود.

وی با تقدیر از مسئولانی که توجه ویژه ای به مقوله کتاب و کتابخوانی دارند، افزود: این امر در نهایت به نفع مردم و جامعه است و به ارتقای آگاهی و بصیرت و در نیتجه توسعه منجر می شود.

مخدومی با تاکید بر لزوم ارتقای فضای کتابخوانی در شهرستان سقز، بیان کرد: در حال حاضر شهر سقز به عنوان دومین شهر پرجمعیت استان کردستان تنها دارای دو باب کتابخانه نهادی است که آن دو هم در فاصله بسیار کمی از هم قرار دارند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان تاکید کرد: راه اندازی کتابخانه در محلات مختلف سقز و افزایش سطح دسترسی مردم به کتاب و کتابخانه امری مهم است که با حماست مسئولان و خیرین میسر می شود.

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان سقز نیز در ادامه با اشاره به فعالیت ۱۴ باب کتابخانه عمومی نهادی و مشارکتی در این شهرستان، گفت: از این تعداد ۵باب نهادی و ۹ باب مشارکتی است.

سمیه ایزدیار عنوان کرد: از ۵ باب کتابخانه عمومی نهادی ۲ باب در شهر سقز و سه باب در شهرهای صاحب، سرا و روستای میرده است که به مردم خدمات کتابخوانی ارائه می دهند.

وی با بیان اینکه شهرستان سقز در زمینه تعداد کتابخانه های مشارکتی در استان رتبه نخست را دارد، ادامه داد: ۹ باب کتابخانه عمومی مشارکتی شهرستان سقز در بخش های مرکزی، زیویه، سرشیو و امام فعالیت دارند.

وی از افزایش ۳۰۰ درصدی اعضای فعال کتابخوانی شهرستان سقز در سه ماهه نخست سال جاری در مقایسه با سال قبل از آن خبر داد و گفت: در حال حاضر ۵ هزار و ۵۰۰ نفر در کتابخانه های عمومی این شهرستان از خدمات کتابخانه های عمومی بهره مند هستند.

وی زیربنای کتابخانه های عمومی شهرستان سقز را ۳ هزار و ۶۰۰ متر مربع ذکر کرد و اظهار داشت: امیدواریم با حمایت مسئولان شاهد افزایش تعداد کتابخانه های عمومی در این شهرستان باشیم.

گفتنی است؛ در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان سقز مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال از طرف نماینده شهرستان های سقز و بانه برای حمایت از کتاب و کتابخوانی اختصاص پیدا کرد و همچنین شهرداری سقز ملزم به پرداخت بخشی از معوقات به حساب انجمن کتابخانه های عمومی شد.

کویستان عبدالحکیمی /کردستان