بازار گوشت قرمز هنوز به تعادل نرسیده است/ دفتر بازرسی وزارت جهاد کشاورزی پاسخگو نیست در حالی که مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در چند روز اخیر بحث به تعادل رسیدن بازار بعد از عرضه گوشت گرم با قیمت ۲۲۰ هزار تومان را مطرح کرده اند، اما رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اعلام کرد هنوز بازار به […]
بازار گوشت قرمز هنوز به تعادل نرسیده است/ دفتر بازرسی وزارت جهاد کشاورزی پاسخگو نیست
در حالی که مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در چند روز اخیر بحث به تعادل رسیدن بازار بعد از عرضه گوشت گرم با قیمت ۲۲۰ هزار تومان را مطرح کرده اند، اما رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اعلام کرد هنوز بازار به تعادل نرسیده و مدیرکل بازرسی وزارت جهاد کشاورزی هم پاسخگوی رسانه ها نیست.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، در یک هفته اخیر بحث قیمت گوشت قرمز جنجالی شد و خبرهایی هم وجود داشت مبنی بر اینکه هر کیلو گوشت قرمز با کیفیت به ۵۰۰ هزار تومان رسیده است و برخی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در ابتدا این موضوع را رد کردند و بعد هم خبرها به این سمت سوق پیدا کرد که عده ای با بسته بندی لوکس گوشت، عملا گرانفروشی می کنند و قیمت واقعی گوشت در بازار این نیست.
در حالی ایوب فصاحت رئیس سازمان میادین میوه و تره بار در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که هر کیلو شقه گوسفندی کامل با قیمت ۲۳۲ هزار تومان، هر کیلو گوشت گوساله داخلی با قیمت ۲۱۵ تا ۲۲۵ هزار تومان عرضه می شود و بازار به تعادل رسیده است.
اما رئیس اتحادیه گوشت قرمز در گفتگو با خبرگزاری موج با رد این ادعا که بازار به تعادل رسیده است، گفت: همچنان قیمت گوشت بالاست و عرضه نسبت به تقاضا پایین است.
علی اصغر ملکی با بین اینکه جلساتی با سازمان بازرسی برای رسیدگی به مساله در حال برگزاری است، افزود: باید با افزایش واردات و عرضه در بازار قیمت ها به تعادل برسد که هنوز این اتفاق به طور کامل رخ نداده است.
چندی پیش علاییمقدم سرپرست معاونت برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه واردات تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت، اعلام کرد: مخلوط گوسفندی با قیمت ۲۲۰ هزار تومان، گوشت چرخ کرده گوساله ۱۷۰ هزار تومان، گوشت مخلوط گوساله ۱۹۲ هزار تومان، ران و سردست ۲۱۵ هزار تومان عرضه میشود.
اما در شرایط کنونی بازار تغییر قیمت چندانی به چشم ندیده و بسیاری از قصابی ها گرانتر از نرخی می فروشند که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان نرخ مصوب اعلام کرده است و مدیرکل دفتر بازرسی وزارت جهاد کشاورزی با وجود اینکه هماهنگی های لازم برای مصاحبه با او شده با از پاسخگویی خودداری کرد و این مساله نشان دهنده ضعف عملکرد نظارتی این بخش است و نوسان قیمت ها هم گویای همین موضوع است.
علت افزایش قیمت گوشت در بازار
در چند وقت اخیر یکی از بحث هایی که درباره گرانی گوشت قرمز مطرح بود افزایش نرخ نهاده ها و کمبود آن در بازار بود و عده ای هم تاکید داشتند که قاچاق گوسفند از ایران به خارج از کشور افزایش یافته و همین موضوع عاملی شده تا فروش گوشت در ایران با قیمت دلاری محاسبه شود.
مهدی سروری کارشناس اقتصاد کشاورزی در گفتگو با خبرگزاری موج با تایید این موضوع که دام زنده از ایران چند وقت پیش به عراق و کویت قاچاق می شده است، تصریح کرد: همین مساله باعث رشد قیمت گوشت قرمز در کشور شد و حالا بسیاری از دامداران برای فروش دام قیمت دلار ی را محاسبه می کنند.
او با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی قیمت نهاده ها نسبتا متعادل است، تصریح کرد: اگر موضوع عرضه و تقاضای گوشت در بازار به حالت تعادل نرسد احتمالا شاهد یک دوره افزایش قیمت گوشت براساس رشد قیمت نهاده ها خواهیم بود، زیرا در آینده نه چندان دور ممکن است نهاده ها گران شود، چراکه انبار نهاده های بسیاری از کشورها به آخر رسیده و احتمالا در آینده نه چندان دور شاهد رشد تقاضا در بازار جهانی خواهیم بود.
هرچند شرکت پشتیبانی امور دام به عنوان یک سازمان متولی در تنظیم بازار گوشت باید در زمانی که بازار با التهاب روبرو می شود وارد شود، اما اقدام جدی از سوی این سازمان تاکنون ندیده ایم و حتی برنامه ای هم برای اسفندماه اعلام نکرده است، در حالی که عید نوروز و ماه رمضان را در پیش داریم و دولت وعده داده که در ماه رمضان افزایش قیمتی در کالاهای اساسی نخواهیم داشت.
Friday, 8 November , 2024