ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی در قالب بخش تعاون امکان پذیر است مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان صبح امروز در اولین جلسه شورای توسعه تعاون استان که به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و با حضور تعاونگران و جمعی از مدیران ارشد استانی برگزار شد، گفت: ایجاد اشتغال پایدار و […]
ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی در قالب بخش تعاون امکان پذیر است
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان صبح امروز در اولین جلسه شورای توسعه تعاون استان که به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و با حضور تعاونگران و جمعی از مدیران ارشد استانی برگزار شد، گفت: ایجاد اشتغال پایدار و توسعه اقتصادی در قالب بخش تعاون امکان پذیر است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛فرزاد پیشکاری ضمن تشریح اهداف و سیاست های سند توسعه بخش تعاون، گفت: تعاون در توسعه اقتصادی کشور نقش بسزایی دارد و با عملیاتی شدن سند توسعه بخش تعاون، شاهد رونق اقتصادی و اشتغال های پایدار و مولد در کشور خواهیم بود.
پیشکاری ضمن اشاره به تصویب سند توسعه بخش تعاون توسط هیئت وزیران، اظهار داشت: مطابقت سند مذکور در یک چشم انداز ۱۰ ساله در نظر است سهم بخش تعاون در اقتصاد ملی به ۲۵ درصد افزایش یابد و در این راستا شوراهای توسعه تعاون استان ها به ریاست استاندار و عضویت دستگاه های ذیربط در حوزه اشتغال و سرمایه گزاری ایجاد خواهند شد.
پیشکاری تحقق سند توسعه بخش تعاون را نیازمند کار تیمی، شبانه روزی و جهادی دانست و با بیان اینکه دولت باید به این واقعیت برسد که از بخش تعاون حمایت نماید، گفت: بخش خصوصی نیز با ایجاد تعاونیهای نوع جدید و دانش بنیان زمینه ایجاد اشتغال پایدار در کشور را فراهم کنند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با بیان اینکه از ظرفیت ها و پتانسیل های تعاون می بایست در زمینه ایجاد اشتغال های پایدار در کشور استفاده کرد، کردستان را استانی با ظرفیت ها و منابع خدادادی بی شمار خواند و مردمان استان کردستان را مردمانی با اعتقاد به کار جمعی و تعاون در تمامی کار های روزمره و مشارکتی دانست و اظهار داشت: ۲۲۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق و برخورداری از منابع طبیعی، می تواند توسعه بخش تعاون را در این استان به دنبال داشته باشد.
پیشکاری با بیان اینکه رسیدن به سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون در اقتصاد کشور تنها کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیست و همت جمعی تمامی وزارتخانهها، نهادها، بخش های خصوصی، دانشگاه ها، اساتید و نخبگان جامعه را میطلبد، تشکیل تعاونی های دانش بنیان و نوع جدید را از مهمترین عوامل تغییر دیدگاه های سطحی به تعاونی ها خواند و گفت: با توجه به موفقیت این تعاونی ها و آشنایی آنان با دانش روز، تشکیل این تعاونی ها می تواند در ترغیب جامعه به تشکیل تعاونی های مختلف، نقش بسزایی ایفاء نماید.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان واسطهگری و وجود دلالان، عدم اعتماد متقابل، عدم شناخت از منابع تولیدی، ترویج شغلهای کاذب، عدم حمایت بانکهای عامل از بخش تولید، نبود فرهنگ کار مشارکتی و گروهی را از معضلات بخش اشتغال بهویژه در بخش تعاون دانست و اظهار داشت: با آموزش های لازم و توسعه و ترویج فرهنگ تعاون در جامعه می توان به ایجاد سهم ۲۵ درصدی تعاون از اقتصاد کشور امیدوار بود.
پیشکاری یکی از موثرترین راه های رونق اقتصادی و افزایش تولید و اشتغال در شرایط کنونی کشور را حمایت و توجه به حوزه تعاون و ایجاد بسترهای مناسب برای توسعه این بخش مهم اقتصادی دانست.
پیشکاری تعداد تعاونی های فعال استان کردستان را ۲۰۳۲ تعاونی در حوزه های گوناگون خواند و اظهار داشت: این تعاونی ها با ۱۸۵ هزار نفر عضو، زمینه اشتغال بیش از ۱۸ هزار نفر را در استان فراهم کرده اند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با بیان اینکه در استان کردستان ۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد تعاونی مسکن مهر با کمترین قیمت تحویل مردم شریف این استان شده است، اظهار داشت: شرکت نکردن در دوره های آموزشی حوزه تعاون، نداشتن تخصص لازم و اعتقاد نداشتن به کار گروهی اعضای هیئت مدیره سبب مشکلاتی برای تعداد محدودی از این تعاونی ها شده که این اداره کل با برگزاری جلسات مختلف، برگزاری دوره های آموزشی و دعوت از اعضا، در حال حل مشکلات این تعاونی ها است.
گفتنی است در این جلسه تعاونگران و مدیران تعاونی ها و اتحادیه های تعاونی استان به بیان دیدگاه ها و مشکلات حوزه کاری خود پرداختند و خواستار حمایت و پشتیبانی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان و ادارات اجرایی مرتبط از بخش تعاون استان شدند.
Thursday, 9 January , 2025