بازیابی درختان چنار در اصفهان به روش دروندرمانی مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: در حال حاضر اجرای روش دروندرمانی برای درختان چنار خیابانهای هشتبهشت غربی، علامه امینی شرقی و سلمان فارسی که تحت تنش شدید و در مرحله زوال هستند، در دستور کار قرار گرفته است. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری […]
بازیابی درختان چنار در اصفهان به روش دروندرمانی
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان گفت: در حال حاضر اجرای روش دروندرمانی برای درختان چنار خیابانهای هشتبهشت غربی، علامه امینی شرقی و سلمان فارسی که تحت تنش شدید و در مرحله زوال هستند، در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، مجید عرفانمنش با اعلام این خبر گفت: دروندرمانی یا اندوتراپی یکی از روشهای نوین تغذیه و تیمار درختان شهری است که در آن، حجم مناسبی از ترکیبات مختلف از جمله عناصر غذایی، ترکیبات ضد تنش و محرکهای رشد به کمک کپسول ویژه با فشار کم (زیر ۱۰۰ کیلو پاسکال) از طریق سوراخهای ایجاد شده روی تنه، در اختیار گیاه میگیرد.
او با بیان اینکه دروندرمانی به روشهای مختلفی انجام میشود که بسته به نوع مشکل درخت متفاوت است، افزود: برای درختانی که در مراحل پایانی عمر خود قرار دارند و احتمال قطع شدن یا سقوط آنها زیاد است، روش کموتراپی (شیمیدرمانی) انجام میشود؛ هدف از این روش وارد کردن شوک به درخت است تا با فعال کردن سیستمهای دفاع درونی درخت و تأمین ترکیبات و مواد غذایی ضروری، درخت را به شرایط زندگی دوباره بازگرداند.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با اشاره به مزایای روش کموتراپی تصریح کرد: تنوع مواد مورد استفاده، سرعت بالای جذب مواد، ورود مستقیم مواد به درون درخت و کاهش هدررفت ترکیبات و بهدنبال آن کاهش خسارتهای زیستمحیطی از جمله مزایای این روش است.
آنطور که او گفت، اجرای این روش در کنار دیگر روشهای مدیریت خاکهای شهری مانند چاهکهای تهویهای و تغذیهای منجر به افزایش مقاومت درختان به تنشهای محیطی، بهبود ویژگیهای ظاهری و مورفولوژیکی آنها از نظر سبزینگی و همچنین کاهش اختلالات فیزیولوژیکی میشود.
عرفانمنش با بیان اینکه روش کموتراپی برای درختان در حال زوال که در شرایط نامناسب یا بسیار نامناسب از نظر ظاهری هستند، کاربرد دارد، گفت: این روش قابلیت اجرا در فصل خواب درختان را نیز دارد و در صورت اجرا در فصل خواب، جوانههای خفته نیز تحریک و فعال شده و همزمان با آغاز فصل رشد، سبزینگی و حجم تاج پوشش افزایش پیدا میکند.
اجرای روش دورمنتتراپی برای نخستین بار در کشور
او ادامه داد: این روش نوین، دورمنتتراپی (خفتهدرمانی) نام دارد که توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان توسعه داده شده است و برای نخستینبار در کشور با مدیریت سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان انجام میشود.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر اجرای روش دروندرمانی برای درختان چنار خیابانهای هشتبهشت غربی، علامه امینی شرقی و سلمان فارسی که تحت تنش شدید بودهاند و در مرحله زوال هستند، در دستور کار اجرا قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: تیمار خفتهدرمانی نیز در بهمنماه سال جاری برای درختان چنار بعضی عرصههای فضای سبز انجام میشود.
Saturday, 23 November , 2024