طلاق والدین یکی از رویدادهای استرس‌زایی است که کودکان و نوجوانان با آن مواجه می‌شوند معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان با اشاره به اینکه طلاق والدین یکی از رویدادهای استرس‌زایی است که کودکان و نوجوانان با آن مواجه می‌شوند، اظهار کرد: طلاق اثرات کوتاه مدت و بلند مدتی در کودکان برجای […]

طلاق والدین یکی از رویدادهای استرس‌زایی است که کودکان و نوجوانان با آن مواجه می‌شوند


معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کردستان با اشاره به اینکه طلاق والدین یکی از رویدادهای استرس‌زایی است که کودکان و نوجوانان با آن مواجه می‌شوند، اظهار کرد: طلاق اثرات کوتاه مدت و بلند مدتی در کودکان برجای می‌گذارد و کودکان به خاطر سن پایین و نبود مهارت بیشترین آسیب را متحمل می‌شوند.


به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ رضا اعظمی گفت: با توجه به اینکه فرزندان هیچ منطقی در طلاق نمی‌بینند، سازگاری با وضعیت بعد از طلاق برای آنان دشوار است.
اعظمی تصریح کرد: طبق ماده ۱۱۷۴ قانون آیین دادرسی مدنی، هرکدام از والدین که طفل تحت حضانت او نیست، حق ملاقات طفل خود را دارد و در صورت اختلاف بین والدین، تعیین زمان و مکان ملاقات و جزئیات مربوط به آن با دادگاه است.
وی با اشاره به اینکه ملاقات والدین با فرزندان یکی از مشکلاتی است که فرزندان طلاق پس از جدایی والدین با آن روبرو هستند، افزود: قوه قضاییه مکلف است برای نحوه ملاقات والدین با طفل، سازوکار مناسب با مصالح خانواده و کودک را فراهم آورد.
اعظمی اضافه کرد: در این راستا، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کردستان در همه شهرستان‌های استان محل یا محل‌هایی با فضای مناسب با روحیات اطفال را با همکاری و استفاده از منابع انسانی سازمان بهزیستی، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی و سایر ادارات ذیربط با تعداد کافی مددکار، جهت ملاقات والدین با اطفال تدارک دیده است.
وی اظهار کرد: دیدار فرزندان طلاق با پدر و مادر خود در مراکز مهر خانواده به جای کلانتری، تحت نظارت نیروی متخصص روانشناس کودک و مددکار اجتماعی در فضایی آرام و به دور از هیاهو و تنش صورت می‌گیرد.
اعظمی افزود: این مراکز با دارا بودن فضایی مجزا برای بازی کودکان و همچنین محلی برای ملاقات کودکان و والدین با هدف جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی و روانی فرزندان و خانواده‌هایی که از هم جدا شده‌اند، مشاوره و مددکاری لازم را به والدین ارایه می‌دهند.
وی گفت: ایجاد محیط امن و آرام برای ملاقات فرزندان در راستای آرامش روحی و روانی کودکان و تلاش برای احیای کانون زندگی و خانواده ازجمله اهداف تاسیس این مراکز می‌باشد.
اعظمی در پایان تصریح کرد: نظارت بر فرآیند ملاقات‌ها و تلاش برای ایجاد گفتمان مناسب و مشترک بین والدین در جریان والدگری مشترک و نیز ایجاد بستری مناسب برای مشاوره والدین و مداخله به هنگام در شرایط مخاطره آمیز ازجمله اهداف و فعالیت‌های این مراکز می‌باشد.

کویستان عبدالحکیمی