توسعه و ترویج نهاد داوری در جامعه ضروری است حجت الاسلام و المسلمین سیدحسین حسینی در جلسه با اعضای هیئت مدیره کانون داوران حرفه ای استان کردستان گفت:با توجه به افزایش سالانه ورودی پرونده ها به دادگستری ، ترویج و توسعه نهادهای جایگزین رسیدگی قضایی در جامعه ضرورتی اجتناب ناپذیر به شمار می رود. به […]


توسعه و ترویج نهاد داوری در جامعه ضروری است


حجت الاسلام و المسلمین سیدحسین حسینی در جلسه با اعضای هیئت مدیره کانون داوران حرفه ای استان کردستان گفت:با توجه به افزایش سالانه ورودی پرونده ها به دادگستری ، ترویج و توسعه نهادهای جایگزین رسیدگی قضایی در جامعه ضرورتی اجتناب ناپذیر به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ حجت الاسلام و المسلمین حسینی در جلسه ای که با حضور اعضای شورای معاونین دادگستری استان و اعضای هیئت مدیره کانون داوران حرفه ای استان در سالن اجتماعات اداره کل دادگستری استان کردستان برگزار شد؛ضمن تبریک فرارسیدن جشنها و اعیاد شعبانیه ، ولادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و ایام الله دهه مبارک فجر،اظهار داشت:بر اساس احادیث و روایات معتبر ، عشق و محبت حضرت سیدالشهداء( علیه السلام) نعمت و موهبتی است که صرفاً شامل حال انسانهایی است که مورد لطف و عنایت خداوند نبارک و تعالی قرار گیرند و در همین راستا امام معصوم (ع) فرمود : اَحَبَّ اَللّهَ مَن اَحَبَّ حُسَیناً
رئیس کل دادگستری استان کردستان بیان داشت:فلسفه داوری و ایجاد کانون داوران حرفه ای در راستای اصلاح ذات البین است و در این میان داوران نباید نگاه قضایی و قضاوتی داشته باشند که این موضوع در اساسنامه داوری نیز ذکر شده و به جایگزین های رسیدگی قضایی تاکید شده است.
وی بر ضرورت فرهنگ سازی در این خصوص تاکید و تصریح کرد:پیش فرض و ذهنیت افراد در خصوص قید داوری که در قراردادها وجود دارد ، رسیدگی قضایی نیست و چنانچه این ذهنیت وجود دارد باید اصلاح شود.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی بر حمایت تشکیلات قضایی استان از داوران حرفه ای تاکید کرد و افزود:در حال حاضر ۳۵ داور حرفه ای در استان فعال هستند و به آنها پروانه رسمی داوری تعلق گرفته که از این تعداد ۱۶ نفر در سنندج فعال هستند که آمار بسیار پایینی است و باید این آمار افزایش یابد.
وی توسعه و ترویج نهاد داوری در جامعه را ضرورت اجتناب ناپذیر ذکر کرد و بیان داشت:با توجه به افزایش سالانه ورودی پرونده ها به دادگستری،این نهاد باید تقویت شده و فعالیت آن نیز گسترده تر شود .
رئیس کل دادگستری استان اضافه کرد:در سند تحول و تعالی قوه قضاییه ساماندهی کمی و کیفی داوران پیش بینی شده و در این خصوص باید بر میزان تعرفه ها و حق الزحمه ها نظارت جدی صورت گیرد.
وی همچنین بر رعایت شئونات توسط داوران حرفه ای تاکید و خاطرنشان ساخت:ارائه نظریات مشورتی جزء وظایف کانون داوران است که این نظریات باید وحدت رویه هماهنگی با نظریات و آرای قضایی در دادگستری داشته باشد و با برگزاری جلسات نقد آراء و دوره های آموزشی ، موجب اتقان آرای داوری شود.
رئیس کل دادگستری استان در پایان،داوران حرفه ای را به تعامل با دستگاه قضایی در راستای احیای حقوق عامه و عمل به سیاستهای دستگاه قضایی توصیه و دعوت کرد.
همچنین در این جلسه،محمد جباری دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اظهار داشت:ترویج و تثبیت فرهنگ داوری در جامعه به بهداشت قضایی منجر خواهد شد.
وی افزود:عملکرد صحیح و کیفی داوران موجب گسترش فرهنگ صلح و سازش در جامعه خواهد شد.
در ادامه،اعضای هیئت مدیره کانون داوران حرقه ای استان نیز به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود در خصوص موضوع جلسه پرداختند و مصوباتی به تصویب رئیس کل دادگستری استان رسید.