دانشجوی دکتری واحد سنندج در مسابقات اختراعات جهانی طلایی شد دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی موفق به کسب مدال طلای اختراعات جهانی و جایزه ویژه دولت انگلیس در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء شد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ سروه گرجیپور دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد […]
دانشجوی دکتری واحد سنندج در مسابقات اختراعات جهانی طلایی شد
دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی موفق به کسب مدال طلای اختراعات جهانی و جایزه ویژه دولت انگلیس در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ سروه گرجیپور دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج موفق به کسب مدال طلای اختراعات جهانی و جایزه ویژه دولت انگلیس در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء شد.
پنجمین دوره مسابقات جهانی علوم و اختراعات انگلیس ۲۰۲۳ به میزبانی دانشگاه کینگستون لندن ۵ و ۶ اکتبر (۱۳ و ۱۴ مهر) برگزار شد. گرجیپور عضو انجمن مخترعین کشور و مدیر انجمن هوش مصنوعی کردستان و دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج است که در مسابقات جهانی اختراعات ۲۰۲۳ انگلستان موفق به کسب مدال طلای این دوره شد.
در این دوره از مسابقات جهانی علوم و اختراعات انگلیس ۲۰۲۳ که یکی از معتبرترین رویدادهای ابداعات و اختراعات بینالمللی است،رشتههای مختلف از ۳۴ کشور جهان مانند انگلیس، فرانسه، رومانی، کرواسی، لهستان، هندوستان، تایوان، تایلند و … به رقابت پرداختند.
تیمهای ایرانی در این دوره از مسابقات موفق به کسب ۲۲ مدال رنگارنگ در محورهای شیمی، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء، نانوتکنولوژی، صنایع غذایی، مهندسی الکترونیک، مهندسی مکانیک، مهندسی پزشکی، سلامت و … در سه سطح دانش آموزی، دانشجویی و آزاد شدند.
گرجیپور دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء توانست در این دوره از مسابقات مدال طلا و جایزه ویژه دولت انگلیس را کسب کند.
دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در گفتوگو با خبرنگار آنا اختراع خود را «مفصل هوشمند نگهدارنده در و پنجره بارمکانیزم هشدار و قطع جریان برق» اعلام کرد که از فناوری هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء بهره میبرد.
گرجیپور توضیح داد: این اختراع که مرتبط با حوزه صنعت و برای استفاده همه مردم جامعه است، میتواند با استفاده از هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء میزان آلودگی و مسمویت ناشی از گازگرفتگی را در چند ثانیه تشخیص داده و برای جلوگیری از آتشسوزی جریان برق را قطع و کد اشتراک گاز مشترک را به سامانههای ۱۹۴و ۱۱۵ ارسال کند.
دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی با سه محصول خود در چهارمین رویداد عصر امید در حوزه تخصصی هوش مصنوعی واینترنت اشیاء در دانشگاه آزاد اسلامی کرج (۲۲ تا ۲۵ مهر ۱۴۰۲) نیز حضور دارد.
گرجیپور گفت: «مفصل قابل حمل نگهدارنده در و پنجره با مکانیزم تشخیص حادثه» نمونه خارجی ندارد، گفت: اختراع خارجی نوعی سنسور است که اطلاعرسانی میکند؛ اما فقط آژیر میکشد و راهکاری ارائه نمیدهد. محصول ایرانی ما راهکار ارائه میدهد. یعنی وقتی متوجه شود مسمومیت ناشی از گاز اتفاق افتاده، دوباره به اهالی خانه خبر میدهد. اگر آنها مسموم شده باشند و هوشیار نباشند، خودش سریع برق را قطع و پنجرهها را به صورت هوشمندانه باز میکند.
دانشجوی دکتری هوش مصنوعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با بیان اینکه هزینه تولید اولیه «مفصل قابل حمل نگهدارنده در و پنجره با مکانیزم تشخیص حادثه» خیلی خیلی پایینتر ز نمونه خارجی آن است، توضیح داد: هزینه ساخت نمونه اولیه و محصول مد نظر که به تولید انبوه برسد با توجه به چندین بار تعویض در ساخت حدود ۵۰۰ هزار تومان هزینه داشته که البته این بستگی به شرایط اقتصادی و بسیاری عوامل دیگر مثل بالا رفتن قیمت سنسور دارد.
گرجیپور درباره چگونگی انجام اختراع خود توضیح داد: نخستین جرقه این اختراع زمانی به ذهنم رسید که میدیدم خیلیها در استان کردستان دچار مسمومیت گاز طبیعی میشوند و سیستمی نیست که آنها را بیدار کند یا بتواند درها را باز کند که از خطر مرگ جلوگیری شود؛ بنابراین به دلیل نیاز جامعه این موضوع به ذهنم رسید و نیازسنجی و کارهای مربوط به ثبت اختراعش را انجام دادم.
وی تشریح کرد که اختراع «مفصل قابل حمل نگهدارنده در و پنجره با مکانیزم تشخیص حادثه»، دستگاهی کوچک و پرتابل است و برای جلوگیری از نشت گاز طبیعی و هوشیارکردن خانواده و ارسال کد اشتراک برای سامانه ۱۹۴ قبل از مرگ و میر فرد، کار را انجام میدهد و همین باعث میشود کسی فوت نشود؛ زیرا با مفصل و موتوری که دارد، در را باز میکند.
کویستان عبدالحکیمی
Sunday, 27 October , 2024