جزئیات فاز دوم هوشمندسازی یارانه نان/ هزار تومان، سرانه مصرف نان هر ایرانی در روز مشاور وزیر اقتصاد با اشاره به اطلاعات آماری اجرای فاز نخست طرح هوشمندسازی یارانه نان تأکید کرد: در فاز دوم ترمیم جبران ۱۵ درصدی هزینه‌های نانوایان و تخصیص سهمیه بر مبنای عملکرد اجرایی خواهد شد. به گزارش پایگاه خبری شهید […]

جزئیات فاز دوم هوشمندسازی یارانه نان/ هزار تومان، سرانه مصرف نان هر ایرانی در روز

مشاور وزیر اقتصاد با اشاره به اطلاعات آماری اجرای فاز نخست طرح هوشمندسازی یارانه نان تأکید کرد: در فاز دوم ترمیم جبران ۱۵ درصدی هزینه‌های نانوایان و تخصیص سهمیه بر مبنای عملکرد اجرایی خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری شهید یاران به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت
/ شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، محمد جلال، مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی در میز اقتصادی اخبار نیمروزی سیما درباره عملکرد اجرای فاز اول طرح هوشمند سازی یارانه نان و جزئیات ورود به فاز دوم این طرح توضیحاتی داد.
وی با اشاره به گذشت بیش از ۹۰ روز از شروع اجرای طرح هوشمند سازی یارانه آرد و نان تأکید کرد: بیش از ۷۰ میلیون کارت بانکی یکتا در این ۹۰ روز خرید نان را از بستر کارتخوان های هوشمند انجام داده اند، روزانه حدود ۸۲ میلیارد تومان خرید نان توسط مردم انجام می شود یعنی به طور متوسط حدود هزار تومان مبلغ سرانه خرید نان هر ایرانی در روز است.
وی اضافه کرد: این عدد را برای نخستین بار سامانه هوشمند یارانه نان نشان داده است و بر اساس اطلاعات این سامانه تعداد تراکنش های مربوط به نان به بیش از ۸.۵ میلیون تراکنش روزانه رسیده است و در مجموع تا کنون بیش از ۴.۵ میلیون قرص نان با حجم آرد مصرفی بیش از ۶۷۰ هزار تن در سامانه ثبت شده است.
جلال درباره تغییری که بر مبنای این آمار ایجاد شده هم توضیح داد: بر مبنای اطلاعات کارتخوان های سابقی که بعد از شیوع کرونا در نانوایی‌های کشور فراگیر شد، قبل از شروع طرح ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در ماه را بابت فروش نان در ماه را نشان می داد که این داده ها دقت کافی را نداشت و بعضا آلودگی تراکنش وجود داشت که امروز با پالایش تراکنش به عدد فروش ماهانه ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در سراسر رسیده‌ایم .
مشاور وزیر اقتصاد درباره علت کاهش در عدد فروش نان را انجام پالایش تراکنش عنوان کرد و افزود: ممکن است از این کارتخوان پیش از اجرای این طرح استفاده های دیگری هم می شد که این موارد پالایش شد.
وی با اشاره به افزایش حجم تراکنش ها در استان‌های مختلف بعد از اجرای طرح هوشمندسازی یارانه نان، اعلام کرد: تا پیش از اجرای طرح تعداد تراکنش نانوایی‌های ما ۶.۸ میلیون تراکنش در روز بود که امروز ۸.۵ میلیون تراکنش در روز را داریم که به معنای افزایش ۲۰ درصدی خرید الکترونیکی مردم است. 
جلال تأکید کرد: تا زمانی که زیرساخت کافی به لحاظ فنی و داده ای با دقت قابل قبول در اختیار نداشته باشیم اعمال هر گونه سیاست ممکن است منجر به آسیب به نانوا و مردم شود لذا این داده‌ها کمک می‌کند تا سیاستگذاری دقیقی در فاز دوم داشته باشیم. 
وی درباره علت عدم تجهیز برخی نانوایی‌ها در استان تهران به دستگاه کارتخوان هوشمند گفت: بخشی از تجهیز نانوایی ها از حوزه اختیار ما خارج است چرا که با مصوبه مجلس، نانوایی‌ها باید از ۵ مؤلفه داده‌ای برخوردار باشند تا امکان نصب کارتخوان فراهم باشد و نانوایی‌هایی که هنوز مجهز به دستگاه نشده اند ممکن است در یک یا چند مورد از این داده ها نقص داشته باشند وگرنه کمبودی برای تجهیز سخت افزاری نداریم.
جلال همچنین درباره مجتمع های نانوایی و لزوم تجهیز آنها به چند دستگاه کارتخوان اظهار کرد: سیاست ابلاغی ما این بود که برای مجتمع ها بیش از یک کارتخوان داده شود که این موضوع در دستور کار قرار دارد تا سریع تر انجام شود.
وی گفت: برآورد ما این است که ۷۲ هزار نانوایی کشور تجهیز شده اند و  ۲۵۰۰ نانوایی به دلیل نقص یکی از ۵ مؤلفه اطلاعاتی هنوز به کارتخوان مجهز نشده اند