عراق از کنترل داعش درمانده شده بود، حاج قاسم وارد میدان شد، زمانی که وارد عراق شد و بهسمت سامرا حرکت کرد، تیراندازیها شروع شد و خودروی شهید سلیمانی هم مورد اصابت قرار گرفت اما او بخشی از مسیر را شبانه با موتور حرکت کرد و خود را به سامرا رساند. به گزارش پایگاه خبری […]
عراق از کنترل داعش درمانده شده بود، حاج قاسم وارد میدان شد، زمانی که وارد عراق شد و بهسمت سامرا حرکت کرد، تیراندازیها شروع شد و خودروی شهید سلیمانی هم مورد اصابت قرار گرفت اما او بخشی از مسیر را شبانه با موتور حرکت کرد و خود را به سامرا رساند.
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران ، از اهواز بامداد سیزدهم دی ۱۳۹۸ ساعت ۱:۲۰؛ هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا دو خودرو در حوالی فرودگاه بغداد را مورد هدف موشکهای خود قرار دادند، این ترور، دقایقی بعد به مهمترین خبر رسانههای جهان تبدیل شد.
سردار سرلشکر قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بههمراه جمع دیگری از نیروهای ایرانی و عراقی از جمله ابومهدی المهندس در این ترور به شهادت رسیدند و این شهادت موج بزرگی از احساسات ضد آمریکایی را در ایران و برخی کشورهای دیگر برانگیخت.
سردار سلیمانی محبوبترین فرمانده سپاه ۲۲ سال فرماندهی نیروی قدس را بهعهده داشت، تا چند سال قبل چندان در افکار عمومی شناخته شده نبود، اما در سالهای اخیر بهویژه بعد از بحران تکفیریها در عراق و سوریه این اسم بیشتر در رسانهها و افکار عمومی مطرح شد.
برای بررسی بیشتر نقش سردار شهید قاسم سلیمانی در مقابله با تروریستها در سوریه و نیز بررسی برخی زوایای شخصیتی و فرماندهی این شهید بزرگوار، با سردار عارف سعد، یکی از همرزمان شهید سلیمانی گفتوگو کردیم.
در ابتدا از روند ورود داعش به عراق و بسط موقعیت تحت اشغال آنها و همچنین نقش شهید سلیمانی در مقابله با آنها توضیح دهید.
در ابتدا میخواهم شهادت جانگداز فرمانده عزیزم، سیدالشهدای مقاومت، سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس را تسلیت عرض کنم و امیدوارم خداوند متعال به ما توفیق ادامه راه پرنور این شهید عزیز را عنایت کند.
در مورد موضوع عراق و هجوم داعش به عراق؛ اتفاقی که در عراق افتاد، تقریباً غافلگیرکننده بود، چرا که در آن حجم و وسعت و آن عقبنشینی که در عراق اتفاق افتاد، تقریباً منطقه غربی عراق کاملاً سقوط کرد و سه استان از جمله استان نینوا، الانبار و بخش بزرگی از استان دیاله سقوط کرد.
در مجموع استان الانبار یکسوم مساحت جغرافیایی کشور عراق را تشکیل میدهد و بزرگترین استان عراق محسوب میشود که کاملاً سقوط کرده بود و با سقوط استانهای الانبار، نینوا و دیاله بخش بزرگی از کشور عراق به دست داعش افتاده بود.
استان دیاله در کشور عراق با استان کرمانشاه و استانهای غربی ایران مرز مشترک دارد، بهگونهای که داعش تا ۲۰کیلومتری مرزهای غربی کشور ایران رسیده بود، همچنین شهر “آمرلی” هم که نزدیک مرزهای ماست سقوط کرد و در مجموع منطقه وسیعی یکدفعه سقوط کرد.
قدرت فوقالعاده داعش بهخاطر دسترسی به تجهیزات پیشرفته ارتش عراق
در این شرایط ارتش عراق مضمحل شده بود و لشکرهایی که در آن منطقه بودند یا عقبنشینی کرده و یا تسلیم نیروهای داعشی شده بودند و تجهیزات پیشرفته ارتش عراق بهطور کامل به دست داعش افتاده بود و همین موضوع یک قدرت فوقالعادهای به داعش در آن منطقه داده بود و به همین خاطر داعش پیشرویهایش را سرعت داده بود تا به منطقه سامرا رسید و بخشی از سامرا در دست داعش افتاد و هدف داعش بهسمت بغداد و کربلا بود.
با توجه به اینکه استان کربلا با استان الانبار از منطقه غربی هممرز هستند، قرار بود داعش قبل از بغداد بهسمت کربلا بیاید و از آن منطقه تا نزدیکی ۱۰۰کیلومتری کربلا هم آمدند و آنجا بود که دیگر حاج قاسم به موضوع ورود کرد.
Monday, 18 November , 2024