به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، شیراز _ایرنا حوزه بسیج اصناف و بازاریان سپاه ثارالله(ع)شیراز گفت:باید کارگروهی تخصصی با حضور نهادهای ذی‌ربط جهت بررسی ابعاد مختلف کارخانه روغن نباتی در سی سال اخیر تشکیل شود و اجازه نداد این کارخانه به سرنوشت آزمایش و مجموعه‌های مشابه تبدیل شود. بر اساس مطلب دریافتی روز یکشنبه ایرنا […]

به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، شیراز _ایرنا حوزه بسیج اصناف و بازاریان سپاه ثارالله(ع)شیراز گفت:باید کارگروهی تخصصی با حضور نهادهای ذی‌ربط جهت بررسی ابعاد مختلف کارخانه روغن نباتی در سی سال اخیر تشکیل شود و اجازه نداد این کارخانه به سرنوشت آزمایش و مجموعه‌های مشابه تبدیل شود.

بر اساس مطلب دریافتی روز یکشنبه ایرنا از حوزه بسیج اصناف و بازاریان سپاه ثارالله(ع)شیراز، محمد احمدی اظهار کرد: این شایسته نیست که در سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین، کارخانه ای با این گستردگی و ظرفیت رو به تعطیلی باشد و در دهه ای که شعار های آن عمدتا اقتصادی بوده واحد های نرگس شیراز یک به یک تعطیل گردد.

فرمانده حوزه بسیج اصناف و بازاریان سپاه ثارالله(ع)شیراز ادامه داد: خارج از بحث واگذاری مشکل دار و غیر قانونی این کارخانه در سال ۱۳۷۲ که باید توسط دستگاه قضایی بررسی شود، اقدامات مسئولان این کارخانه مانند عدم پرداخت حق سهامداران ،چوب حراج به املاک و اراضی مربوط به کارخانه به بهانه بدهی، فروش و انتقال ماشین آلات و ادوات ،عدم تولید متناسب باظرفیت نسبی و تحقق نیافتن انتقال این کارخانه به شهرک صنعتی که از سال ۹۰ زمین آن مهیا بوده است نشان می‌دهد، نیت و اهتمامی برای بقای کارخانه نیست. 

احمدی عنوان کرد: با این حجم کم از تولید فعلی و تعطیلی چند واحد عملا می‌توان آن را تعطیل فرض کرد.

همچنین افزود: باید کارگروهی تخصصی با حضور نهادهای ذی ربط جهت بررسی ابعاد مختلف این کارخانه در سی سال اخیر تشکیل شود و اجازه نداد این کارخانه به سرنوشت آزمایش و مجموعه های مشابه تبدیل شود.

به گفته وی سازمان بسیج اصناف و بازاریان استان فارس بیش از یک ماه بازرسین خود را بصورت ثابت و تمام وقت در کارخانه مستقر و بر تولید و توزیع روغن بصورت مستقیم نظارت کرد.

به گفته این مسئول نجات روغن نباتی از وضعیت کنونی در دست یک سازمان و نهاد دولتی نیست و باید با هماهنگی و همفکری مشترک ارگان های ذی ربط این مهم تحقق یابد.

وی با اشاره به اهمیت اقدامات در این زمینه از دستگاه قضایی خواست به مسئله نحوه واگذاری کارخانه و عدم پرداخت حقوق سهامداران ورود جدی پیدا کند.

کارخانه روغن نباتی شیراز در سال ۱۳۳۳ خورشیدی در زمینی به مساحت ۹۳ هزار و ۷۵۰ مترمربع تحت عنوان کارخانه «پنبه پاک‌کنی» راه‌اندازی شد و فعالیت‌هایش را در حومه شهر شیراز در مکانی که به گود خزینه شهرت داشت آغاز کرد، با گسترش فضای شهری و رشد پراکنده ساختمان‌ها به مرور زمان در حریم منطقه مسکونی و بافت فرهنگی شهر قرار گرفت و اینک در بلوار چهل مقام و در نزدیکی آرامگاه حافظ که یکی از مهمترین و پُررفت و آمدترین مناطق شهر محسوب می‌شود واقع شده است.
در اسفندماه سال ۹۹ عملیات اجرایی احداث کارخانه جدید روغن نباتی در منطقه ویژه اقتصادی شیراز در زمینی به مساحت افزون بر ۸۰ هزار مترمربع، با سرمایه‌گذاری ۱۷هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال مستقیم برای هزار نفر آغاز و بحث انتقال این کارخانه به خارج از شهر با جدیت بیشتری پیگیری شد. اما تلاش متولیان امر با وجود پیگیری‌های مستمر در این زمینه ناکام ماند.

بحث جابه‌جایی این کارخانه که ظرفیت تولید ۱۸۰ هزار تن روغن خوراکی دارد و می‌تواند زمینه اشتغال هزار نفر را به صورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم کند در سال ۱۴۰۰ و با آغاز عملیات اجرایی احداث کارخانه جدید، مجددا مطرح شد ولی در بازدید یک مقام دولتی از این کارخانه که در دی‌ماه ۱۴۰۰ انجام شد، علیرضا بیگ محمدی مدیر کارخانه و عضو هیات مدیره شرکت روغن نباتی نرگس شیراز عنوان کرد که به منظور رفع کمبود روغن، خطوط تولید جدیدی در این کارخانه راه‌اندازی شده است و مدیران این کارخانه در تلاش هستند که با تأمین روغن خام و رفع مشکلات این حوزه مجددا کارخانه را به شرایط ثبات و تولید برسانند.

ایجاد خطوط تولید جدید در کارخانه‌ای که بحث انتقال آن به خارج از شهر مطرح است نشان از این داشت که “نرگس” شیراز چندان هوای رفتن از محدوده حریم شهری را ندارد و به جای شتاب گرفتن اقدامات مربوط به انتقال کارخانه، توسعه کارخانه فعلی و گسترش فعالیتهایشان در همین مجموعه در اولویت است.

با این حال پروژه انتقال این کارخانه از محدوده شهر شیراز همچنان در دستورکار مسئولان استان فارس قرار دارد.

پیش از این، استاندار فارس، با اشاره به طولانی شدن فرایند خروج کارخانه روغن نباتی نرگس از شهر شیراز گفت: مدیران این کارخانه اقدامات لازم را برای انتقال این کارخانه به منطقه ویژه اقتصادی انجام نداده‌اند و به رغم اخطارهای محیط زیستی ۳۱ ساله اما همچنان در بحث جانمایی و شروع پروژه کارخانه جدید تعلل شده است.

ایمانیه افزود: هدف ما در گام نخست حفظ اشتغال فعلی و ایجاد فرصت های شغلی جدید و انتقال کارخانه پس از اتمام کارخانه جدید است.