رابطه با ایران، وظیفه ملی است یکی از نمایندگان پارلمان اردن ضمن حمایت تمام قد از برقراری روابط این کشور با تهران، تأکید کرد که این رابطه یک وظیفه ملی است. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، ممدوح العبادی نماینده پارلمان اردن امورز دوشنبه تأکید کرد که توافق بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان […]

رابطه با ایران، وظیفه ملی است

یکی از نمایندگان پارلمان اردن ضمن حمایت تمام قد از برقراری روابط این کشور با تهران، تأکید کرد که این رابطه یک وظیفه ملی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، ممدوح العبادی نماینده پارلمان اردن امورز دوشنبه تأکید کرد که توافق بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی، صفحه جدیدی در روابط فیما بین کشورهای منطقه ایجاد خواهد کرد و آن را یک انتخاب مثبت قلمداد کرد.

روزنامه الکترونیکی رأی الیوم به نقل از العبادی نوشت که او ضمن انتقاد شدید از ارائه تصویر منفی از ایران توسط برخی از رسانه‌های اردنی، تأکید کرد: واقعیت این است که این یک توافق راهبردی است. این توافق برای همه ملت اردن، مهم است. تاریخ و تمدن ایران، بسیار مهم است و بهتر است که دو کشور بزرگ (ایران و عربستان) در نهایت با هم توافق کنند.

العبادی عادی‌سازی روابط اردن و ایران را یک «وظیفه ملی» دانست که فقط در راستای «گسترش افقهای اقتصادی نیست، بلکه در راستای توازنی است که برای مقابله حتمی با طرحهای راستگرایان اسرائیلی است».

وی همچنین جنگ بین اهل تسنن و تشیع را یک «فتنه و دروغ» بزرگ عنوان کرد و گفت: ملاحظات سیاسی و امنیتی اردن در قبال ایران را می‌توان با توافق حل کرد؛ به ویژه زمانی که نیتها حسنه باشد».

این نماینده پارلمان اردن درباره حمایتهای دروغین آمریکا از این کشور هم گفت: آمریکا [مدعی است که] یک میلیارد و نیم به اردن کمک می‌کند، ولی از این مبلغ، فقط ۶۰۰ میلیون دینار وارد خزانه اردن می‌شود. مابه التفاوت این دو مبلغ به جیب نهادهای جامعه مدنی آمریکا می‌رود. لذا کمکهای آمریکا به اردن، دروغی بیش نیست».

العبادی بر این باور است که کمکهای آمریکا به اردن در مقیاس خدمات لجستیک و ۱۲ پایگاهی که واشنگتن در اردن دارد، بسیار ناچیز است. وی همچنین هر گونه حل و فصل اختلافات در منطقه و برقراری ثبات در آن را بدون بازگشت آوارگان سوری به کشورشان بی معنی عنوان کرد.

در همین ارتباط، «محمد ابو رمان» وزیر پیشین فرهنگ و جوانان اردن، اسفند ماه گذشته با اشاره به اینکه اکنون فرصت مناسبی برای احیای روابط اردن و ایران است، تأکید کرد که احیای این روابط اکنون یک امر دیپلماتیک ضروری است.

وی گفت که با توجه به تغییر و تحولات منطقه و روابط اردن با کشورها، احیای روابط ایران و اردن نیز ضروری است.

ابورمان همچنین گفت: «به عقیده من احیای روابط ایران و اردن یک امر دیپلماتیک ضروری است و پیش‌بینی می‌کنم که همه موانع بر سر راه احیای این روابط برداشته شود».

اردن از جمله کشورهایی است که از حصول توافق بین ایران و عربستان سعودی استقبال کرد و در همین ارتباط وزارت خارجه اردن در بیانیه‌ای ابراز میدواری کرد که این توافق به تقویت امنیت و ثبات در منطقه ، حفظ حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی این کشورها و نیز حفظ منافع مشترک کمک کند.