ارائه خدمات دارویی با فعالیت ۲۱۰ داروخانه در استان با اجرای طرح دارویار، در ۲۱۰ داروخانه فعال در استان کردستان، نسخه پیچی الکترونیکی اجرا و به بیماران عزیز خدمات دارویی ارائه می گردد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ دکتر عطاالله حیدری با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر ۲۱۰ داروخانه […]

ارائه خدمات دارویی با فعالیت ۲۱۰ داروخانه در استان

با اجرای طرح دارویار، در ۲۱۰ داروخانه فعال در استان کردستان، نسخه پیچی الکترونیکی اجرا و به بیماران عزیز خدمات دارویی ارائه می گردد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ دکتر عطاالله حیدری با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر ۲۱۰ داروخانه مجوزدار در استان کردستان فعالیت و در اجرای طرح دارویار مشارکت دارند که ۵۱ داروخانه به صورت شبانه روزی به ارائه خدمات مرتبط می پردازد.

وی با بیان اینکه، شهر سنندج با فعال بودن ۸۷ داروخانه بیشترین تعداد را در استان دارد، افزود: سقز با ۲۸ و مریوان با ۲۳داروخانه در رتبه های بعدی قرار دارند.

معاون غذا و داروی دانشگاه با بیان اینکه، الحمدلله با تلاش صادقانه مجموعه همکاران در بخش های دولتی و خصوصی شاهد کمبودهای خاص دارویی در استان نیستیم، اظهارداشت: با اجرای طرح دارویار، شاهد بهبود معنادار وضعیت ارائه دارو به بیماران بوده و در صدد رفع موانع و مشکلات در روند اجرا مرتبط با سایر ادارات و سازمان ها از قبیل مخابرات هستیم.

دکتر حیدری با اشاره به اینکه، یک کارخانه تولید الکل(اتانول طبی)، دو کارخانه تولید اکسیژن طبی و یک کارخانه تولید محصولات ضدعفونی پس از اخذ مجوزهای لازم در استان در حال فعالیت و تولید هستند، افزود: تعداد چهار کارخانه هم از این معاونت موافقت اصولی تولید دریافت نموده که هنوز به بهره برداری نرسیده اند.

وی با بیان اینکه، علاوه بر آمارهای فوق، تعداد ۴۴ شرکت دارویی در استان به ارائه خدمات دارویی مشغول هستند، گفت: از این تعداد ۲شرکت به صورت استانی، ۲۱ مورد شعبه در استان و ۲۱ مورد هم به صورت همجواری در کرمانشاه و همدان در اجرای طرح دارویار و تهیه داروهای مورد نیاز بیماران کردستان به ارائه خدمات مرتبط می پردازند.

دکتر عطاالله حیدری با بیان اینکه، ۲۶۱ داروساز و مسئول فنی در داروخانه های استان مشغول به کار هستند، گفت: بجز داروخانه بیمارستان قدس، تمام داروخانه های فعال در استان هم در سطح شهر و هم در بیمارستان ها و درمانگاه ها در اختیار بخش خصوصی و با نظارت کارشناسان معاونت غذا و داروی دانشگاه فعال هستند.

وی استفاده از اپیلیکشن تیتک را به هم استانی ها توصیه نمود و افزود: این اپیلیکشین نرم‌افزاری است که برای تلفن همراه طراحی شده و شهروندان با استفاده از آن می‌توانند به‌صورت رایگان به سرویس‌هایی از قبیل، مشاهده داروخانه‌های نزدیک به خود، جستجوی داروخانه‌های مجاز، اطلاع از کاتالوگ(مشخصات) دارو، جستجوی محل فروش داروهای کمیاب، اطلاع از مشخصات، کاربرد، تولیدکننده و واردکننده، استعلام قیمت و کنترل اصالت دارو (اطلاع از اصل یا قاچاق بودن دارو) اطلاع حاصل کنند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان ساخت: هم استانی های عزیز به منظور دریافت مشاوره رایگان در خصوص مواردی از قبیل تامین داروی بیماران صعب‌العلاج و کمیاب، پاسخگویی به سوالات دارویی در زمینه مسائل دارویی(نحوه مصرف و عوارض داروها، تداخلات دارویی، تداخلات دارو با غذا، مصرف دارو در دوران بارداری و شیردهی، مسمومیت ها و سوء مصرف داروها و شکایت های دارویی)، ارائه توصیه‌های لازم و اولیه به مسمومین، همراهان و کادر پزشکی در پیشگیری از عوارض سوء مسمومیت‌ها و ارائه راهنمایی‌های لازم به بیماران و خانواده های آنها در کمبودهای دارویی و انعکاس آن به مقامات مسئول می توانند با سامانه ۱۹۰ تماس حاصل فرمایند.

کویستان عبدالحکیمی/کردستان