زهرا نصیری با حذف متانول از روش آزمایشگاهی اندازه ‌گیری غلظت آمین در واحد هیدروژن،در واحد هیدروژن شرکت پالایش نفت اصفهان گامی مؤثر در کاهش هزینه‌ها و بهبود ایمنی محیط کار برداشته شد. مسئول آزمایشگاه تجزیه شرکت پالایش نفت اصفهان درگفتگو با خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران درباره طرح حذف متانول از روش آزمایشگاهی اندازه‌گیری […]

زهرا نصیری

با حذف متانول از روش آزمایشگاهی اندازه ‌گیری غلظت آمین در واحد هیدروژن،در واحد هیدروژن شرکت پالایش نفت اصفهان گامی مؤثر در کاهش هزینه‌ها و بهبود ایمنی محیط کار برداشته شد.

مسئول آزمایشگاه تجزیه شرکت پالایش نفت اصفهان درگفتگو با خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران درباره طرح حذف متانول از روش آزمایشگاهی اندازه‌گیری غلظت آمین اظهار داشت: پیش‌تر در فرآیند تعیین درصد آمین، از ترکیب ۶۰ درصد متانول و ۴۰ درصد آب به‌ عنوان حلال نمونه در تیتراسیون پتانسیومتری استفاده می‌شد. اما با توجه به ویژگی‌های پرخطر متانول نظیر سمی بودن بالا، خاصیت اشتعال‌پذیری، الزامات ایمنی سختگیرانه برای ذخیره‌سازی و جابه‌جایی و همچنین هزینه‌های تأمین و مدیریت این ماده، ضرورت حذف آن از فرآیند آزمایشگاهی احساس شد.

 دکتر حسینعلی علی نجفی،  افزود: در روش جدید، آب خالص جایگزین متانول شده و آزمایش‌های انجام‌شده بر روی نمونه‌های واحد هیدروژن نشان داد که این تغییر، تأثیری منفی بر نتایج نداشته و حتی دقت و صحت نتایج را بهبود بخشیده است.

دکتر نجفی با تأکید بر مزایای اقتصادی این تغییر عنوان کرد: حذف متانول موجب کاهش هزینه‌های تأمین، حمل‌ونقل، ذخیره‌سازی و مدیریت این ماده شده و همچنین هزینه‌های مربوط به تأمین الکترودهای ویژه مانند LiCl نیز به‌طور کامل حذف شده است. این صرفه‌جویی اقتصادی در کنار کاهش تولید زباله‌های شیمیایی خطرناک و بهبود ایمنی کارکنان، اهمیت این اقدام را دوچندان می‌کند.

وی ادامه داد: این تغییر علاوه بر ارتقای ایمنی کارکنان و کاهش خطرات ناشی از تماس با متانول، به رعایت الزامات زیست‌محیطی و کاهش اثرات مخرب این ماده بر محیط زیست نیز کمک کرده است. با حذف متانول، خطرات ناشی از اشتعال‌پذیری و سمی بودن آن به‌طور کامل از بین رفته و ورود مواد شیمیایی خطرناک به زباله‌های آزمایشگاهی و پساب‌ها به حداقل رسیده است.

مسئول آزمایشگاه تجزیه شرکت پالایش نفت اصفهان افزود: روش جایگزین هم‌اکنون به‌طور کامل در آزمایشگاه مرکزی پالایشگاه نفت اصفهان اجرا شده است. این اقدام نه‌تنها گامی در راستای حفاظت از محیط زیست و ارتقای سلامت کارکنان است، بلکه به‌عنوان یک دستاورد اقتصادی در کاهش هزینه‌های جاری شرکت نیز مؤثر خواهد بود.

وی اظهار داشت:برنامه‌ریزی شده است که در آینده از یک دستگاه پیشرفته و روشی ایمن‌تر برای اندازه ‌گیری دقیق میزان ضدیخ در سوخت جت استفاده شود، که این اقدام علاوه بر افزایش دقت آزمایش‌ها، ایمنی و سازگاری زیست ‌محیطی بیشتری را به همراه خواهد داشت.