با افزایش قیمت لوازم خانگی/اختلاف نرخ ارز آزاد و نیمایی به ضرر صادرات است دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با اشاره به افزایش قیمت لوازم خانگی توسط چند شرکت تولیدی گفت: وزارت صمت با افزایش قیمت لوازم خانگی مخالف است. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران ، عباس هاشمی امروز در نشست خبری در […]

با افزایش قیمت لوازم خانگی/اختلاف نرخ ارز آزاد و نیمایی به ضرر صادرات است

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با اشاره به افزایش قیمت لوازم خانگی توسط چند شرکت تولیدی گفت: وزارت صمت با افزایش قیمت لوازم خانگی مخالف است.

به گزارش پایگاه خبری شهید یاران ، عباس هاشمی امروز در نشست خبری در پاسخ به سوالی در رابطه با افزایش قیمت لوازم خانگی اظهار داشت: مشکلات در اقتصاد و همچنین صنعت لوازم خانگی وجود دارد و کسی منکر آن نیست اما تلاش می‌شود که این مشکلات با کمترین آسیب حل و فصل شود. 

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با اشاره به برخی مشکلات تولید‌کنندگان لوازم خانگی اظهار داشت: عدم اطمینان از استمرار تامین مواد اولیه به اندازه کافی و با قیمت مناسب (قیمت جهانی) بین تولید‌کنندگان این حوزه موج می‌زند از جمله مشکلات دیگر نرخ بالای تورم، نوسانات نرخ ارز و … مشکلات است.

وی با اشاره به اینکه اختلاف نرخ ارز بازار آزاد و نیمایی صادرات را زمین‌ می‌زند، گفت: هیچ صادرکننده حاضر نیست ارز حاصل از صادرات که با مشکلات زیادی به دست آورده به جای ۴۰ هزار تومان به قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بفروشد و این مسائل واقعیات اقتصاد است و هیچ کس نمی‌تواند منکر آن شود. 

هاشمی با بیان اینکه تداوم تحریم‌نیز بر مشکلات تولید‌کنندگان افزوده است، گفت: این تحریم‌های ظالمانه نقل و انتقالات مالی را سخت و در مواردی غیرممکن کرده است و در مواردی نقل و انتقالات مالی با ریسک همراه است و همکاری ما را با شرکای خارجی محدود می‌کند. 

دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران اظهار داشت: همچنین محدودیت تسهیلات بانکی و مشکل در تامین سرمایه در گردش از دیگر مشکلات صنعت لوازم خانگی است که تولید‌کنندگان این بخش را با مشکلات زیادی روبرو کرده است. 

لزوم فروش اعتباری مواد اولیه به صنایع لوازم خانگی

وی اظهار داشت: برای حل بخشی از مشکلات تولید‌کنندگان لوازم خانگی فروش اعتباری مواد اولیه به صنایع لازم است در حالی تولید‌کنندگان مجبورند مواد اولیه مورد نیاز خود را از بورس کالا خریداری کنند و به صورت نقدی نیز هزینه آن را پرداخت کنند. 

هاشمی با بیان اینکه در این شرایط واحدهای تولید‌کننده لوازم خانگی مواد اولیه را به صورت نقدی خریداری می‌کنند گفت: اما با توجه به پایین بودن قدرت خرید مردم، تولید‌کنندگان محصولات تولیدی خود را به صورت اعتباری و مدت‌دار به فروش می‌رسانند که این مساله مشکلات زیادی را برای آنها ایجاد می‌کنند. 

وی با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری بیان داشت: در شرایطی که تولید‌کنندگان لوازم خانگی با مشکلات زیادی مواجه هستند قیمت گذاری دستوری و سرکوب قیمتی نیز حاکم است و به این ترتیب با سیگنال‌های منفی که به سرمایه‌گذار داده می‌شود حجم بازار لوازم خانگی را کوچک می‌کنیم. 

وزارت صمت مخالف افزایش قیمت لوازم خانگی است

دبیرکل انجمن صنایع خانگی ایران با بیان اینکه جدول و آنالیز افزایش هزینه‌های تولید لوازم خانگی به وزارت صمت ارائه شده است، بیان داشت: وزارت صمت مخالف افزایش قیمت لوازم خانگی است البته وزیر صمت درستاد تنظیم بازار فقط یک رای دارد  و با همین یک رای نیز ستاد تنظیم بازار را باید مجاب کند. 

وی اظهار داشت: با این شرایط واحد تولیدی یا باید به سمت نابودی پیش رود و یا اینکه بگوید مدارکم را داده‌ام و خودم افزایش قیمت را اعمال می‌کنم زیرا وزارت صمت این موضوع را مشمول مرور زمان می‌کند و بعد از ۶ ماه به جای افزایش مثلا ۳۷ درصدی  اجازه افزایش ۱۰ درصدی را می‌دهد که این سیاست‌ها مقطعی است و اصلا جواب نمی‌دهد. 

هاشمی افزود: برای جبران پایین بودن قدرت خرید مردم نباید تولید را سرکوب کرد بلکه باید قدرت خرید مردم را افزایش داد. 

وی با بیان اینکه ما سال‌هاست که خواستار حذف قیمت‌گذاری دستوری هستیم، گفت: ما نامه‌ای در مورد ممنوعت واردات لوازم خانگی ننوشتیم. 

وی همچنین در رابطه با افزایش قیمت محصولات چند تولیدکننده لوازم خانگی بیان داشت: سازمان حمایت هم معتقد است که شیوه فعلی قیمت گذاری لوازم خانگی مناسب نیست  اما باز هم تغییری ایجاد نمی‌کنند و می‌گویند روال قیمت گذاری همین است‌.

هاشمی اظهار داشت: اگر تولیدکنندگان از روش‌های غیربانکی تامین مالی کنند  در محاسبات سازمان حمایت اعمال نمی‌شود و فقط منابع بانکی را مدنظر قرار می‌دهد ضمن اینکه سازمان حمایت فقط ظرفیت پروانه بهره‌برداری را بررسی می‌کند و به ظرفیت بلااستفاده واحدهای تولیدی  توجه ندارد. 

وی بیان داشت: با توجه به این مشکلات وزیر صمت از ما خواست تا ایرادات شیوه قیمت‌گذاری سازمان حمایت را ارائه دهیم تا اصلاح شود. 

هاشمی با بیان اینکه بهترین شیوه و مکانیزم عرضه و تقاضا است اظهار داشت: اگر دولت اظهار بر نظارت دارد نظارت پسینی داشته باشد.