برگزاری مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر عصر امروز جمعه ۱۴ بهمن در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما برگزار شد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، عصر امروز جمعه ۱۴ بهمنماه، با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی […]
برگزاری مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر
مراسم اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر عصر امروز جمعه ۱۴ بهمن در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما برگزار شد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، عصر امروز جمعه ۱۴ بهمنماه، با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، رضا اسماعیلی، دبیر علمی این دوره از جشنواره، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، اصحاب رسانه و علاقهمندان شعر و ادبیات در مرکز همایشهای بینالمللی سازمان صداوسیما برگزار شد.
در این مراسم رضا اسماعیلی، دبیر هفدهمین دوره جشنواره شعر فجر بیانیه هیئت داوران را قرائت کرد که به شرح زیر است:
«به نام چاشنی بخش زبانها حلاوتسنج معنی در بیانها
هنر و ادبیات، زبان گویایی است که گفت و گو در باره آن نه تنها ملال آور نیست؛ بلکه بسیاری از مباحث ملالآور و غیرمأنوس نیز وقتی در قالب هنر عرضه میشود، از چنان جذابیتی برخوردار میگردد که حتی بیاحساسترین افراد را به ابراز احساسات وامیدارد. در واقع تأثیر جادویی ادبیات بر افراد چنان عمیق و گسترده است که هیچ انسانی نمیتواند خود را از حیطه این تاثیرگذاری به دور نگاه دارد.
ادبیات به عنوان عالیترین شکل بیان احساس، زبان جان و آیینه روح است. به عبارت دیگر، ادبیات پلی است که برقراری ارتباط با انسانهای دیگر را به دلپذیرترین صورت آن ممکن میسازد. ما نیز بهعنوان طلایه داران فرهنگ و تمدن اسلامی بر آن سر و سوداییم که با این زبان، جهانیان را مخاطب خویش قرار دهیم و آنان را بر خوان ارزشهای انسانی و اسلامی فرا بخوانیم.
برگزاری جشنواره بینالمللی شعر فجر کوششی است قابل ستایش برای فروزان نگاهداشتن مشعل شعر، پاسداشت زبان و ادبیات پارسی و تکریم و تعظیم شعر و شاعران که وارثان آب و خرد و روشنیاند.
شعر فجر این فرصت را برای شاعران پارسی زبان فراهم میکند که تلاش کنند تا بیش از پیش در جستوجوی تصویر روشنی از خویش و همچنین میراثدار شایستهای برای بزرگانی، چون سنایی، عطار، مولانا، حافظ، سعدی و بسیاری دیگر از شاعران مسلمان این مرز و بوم باشند.
در هفدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر، ۳۱۲۵ عنوان کتاب چاپ اول سال ۱۴۰۰ در پنج بخش: شعر کلاسیک، شعر نو، محاوره، کودک و نوجوان و «درباره شعر» که اختصاص به نقد و پژوهشهای ادبی دارد، مورد ارزیابی و داوری قرار گرفت. در یک ارزیابی کلی، سطح کمی آثار هفدهمین جشنواره، نسبت به سال گذشته از رشدی ۲۰ درصدی برخوردار بوده است. ضمن آن که بخش «نقد و پژوهش» با ۳۲۷ عنوان کتاب نسبت به سال گذشته جهشی قابل تأمل داشته است.
چاپ و انتشار ۱۲۰۰ عنوان مجموعه شعر در قالبهای نو (نیمایی و سپید) نیز حکایت از گرایش بیشتر شاعران هم روزگار ما – به خصوص شاعران جوان – به قالبهای نو دارد. از نظر کیفی، خلاقیتها و نوآوریهای متعادل فرمی، ساختاری و زبانی در شعر شاعران امروز – بخصوص در قالبهای نو- قابل تأمل و بررسی است.
Monday, 28 October , 2024