به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، در راستای اجرای الزامات قانونی و ارتقاء نظارت بر تولید و اصالت مصنوعات طلا، دریافت کد شناسایی طلا برای تمامی واحدهای تولیدی مصنوعات طلا الزامی و اجباری اعلام می‌گردد. بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی، خرید و فروش مصنوعات طلا بدون داشتن کد شناسایی معتبر ممنوع بوده و تنها مصنوعات دارای کد […]

به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، در راستای اجرای الزامات قانونی و ارتقاء نظارت بر تولید و اصالت مصنوعات طلا، دریافت کد شناسایی طلا برای تمامی واحدهای تولیدی مصنوعات طلا الزامی و اجباری اعلام می‌گردد.

بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی، خرید و فروش مصنوعات طلا بدون داشتن کد شناسایی معتبر ممنوع بوده و تنها مصنوعات دارای کد شناسایی ثبت‌شده، مجاز به عرضه در بازار خواهند بود.

  فرآیند دریافت کد شناسایی طلا

متقاضیان باید از طریق سامانه “سینا” (سامانه نظارت بر اجرای استاندارد) نسبت به اخذکد شناسایی به شرح زیر اقدام اقدام نمایند. این فرآیند شامل مراحل زیر است:

بررسی شرایط احراز و مدارک واحد تولیدی

نمونه‌برداری از مصنوعات

انجام آزمون‌های تخصصی طبق استاندارد ملی

تخصیص کد شناسایی منحصربه‌فرد

 ویژگی‌های کد شناسایی طلا

کد شناسایی طلا از یک حرف لاتین بزرگ تشکیل شده که نمایانگر استان محل تولید است (حروف E نشانگر استان اصفهان است)  یک کد عددی ۱ تا ۴ رقمی تشکیل شده که حک شده که قابل رهگیری می باشد . این کد به‌صورت لیزری روی مصنوعات و با حروف لاتین بزرگ مشخص می‌شود.

 نحوه استعلام برای مصرف‌کنندگان:

مصرف‌کنندگان گرامی می‌توانند،  با ارسال کد شناسایی به سامانه‌ پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷، از اصالت محصول خریداری شده اطمینان حاصل نمایند . (لازم به ذکر است در هنگام استعلام باید حرف G به ابتدای کد شناسایی درج شده بر روی محصول اضافه گردد.)

 برگزاری چهل و یکمین جلسه کمیته تخصصی طلا در اداره کل استاندارد

در همین راستا، جلسه‌ای با موضوع بررسی پرونده‌های صدور کد شناسایی مصنوعات طلا در تاریخ ۱۴۰۴/۰۴/۰۹ برگزار گردید. در این جلسه که با حضور مجتبی مستأجران معاون ارزیابی انطباق  و مسئولین ذی ربط برگزار شد،

۶ پرونده مربوط به واحدهای تولیدی مصنوعات طلا مورد بررسی و رسیدگی دقیق قرار گرفت.

در این نشست، شرایط واحدهای متقاضی به دقت ارزیابی و اقدامات لازم جهت طی مراحل نمونه‌برداری و آزمون برای صدور کد شناسایی انجام گردید.

در پایان جلسه، مجتبی مستأجران با تأکید بر ضرورت اجرای دقیق ضوابط گفت:

  “نظام استاندارد باید در تمامی زنجیره تولید و عرضه مصنوعات طلا جاری باشد تا از تولید غیرمجاز، تقلب و سلب اعتماد عمومی جلوگیری شود.”

این اقدامات در راستای ارتقاء شفافیت، حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تحقق شعار سال «سرمایه گذاری برای تولید » صورت گرفته و با جدیت توسط اداره کل استاندارد استان پیگیری خواهد شد.