رئیس جمهور مسئله بسیار مهم مسئولیت پذیری دولت، تصمیمگیری بههنگام و معطل نکردن کشور را از دیگر تغییر رویکردها در دولت مردمی دانست و خاطرنشان کرد: از ابتدا بنا را بر این گذاشتیم که همه در دولت مسئولیت پذیر باشند و تصمیمات لازم را به موقع اتخاذ و اجرا کنند. کشور نیازمند تصمیمهای متقن و […]
رئیس جمهور مسئله بسیار مهم مسئولیت پذیری دولت، تصمیمگیری بههنگام و معطل نکردن کشور را از دیگر تغییر رویکردها در دولت مردمی دانست و خاطرنشان کرد: از ابتدا بنا را بر این گذاشتیم که همه در دولت مسئولیت پذیر باشند و تصمیمات لازم را به موقع اتخاذ و اجرا کنند. کشور نیازمند تصمیمهای متقن و قوی برای باز کردن گرههاست
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران به نقل از نهاد ریاست جمهوری،
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی پیش از ظهر امروز دوشنبه در نشستی خبری به مناسبت اولین سالروز آغاز فعالیت دولت مردمی و مصادف با هفته دولت، با گرامیداشت یاد شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهدای دولت و نیز حاج قاسم سلیمانی، گفت: خداوند متعال را شاکرم که توفیق داد تا بتوانم به اتفاق همکارانم یکسال به عنوان خدمتگزار در خدمت مردم باشم.
رئیس جمهور با سپاسگزاری به درگاه خداوند و نیز قدردانی از صبوری و همراهی مردم با دولت افزود: باید از مقام معظم رهبری که در این یکسال همواره با هدایتهایشان دولت را یاری کردند، دستگاهها و نهادهایی که در این یکسال به دولت کمک کردند و نیز تلاشهای اصحاب رسانه و رسانه ملی برای تبیین خدمات دولت و رفع گرههای ذهنی جامعه و حتی رسانههایی که از سر دلسوزی و برای اصلاح از دولت انتقاد کردند، صمیمانه قدردانی کنم.
دکتر رئیسی در تبیین اجرای وعده اصلی انتخاباتی خود برای ایجاد تغییر در رویکردهای اداره کشور اظهار داشت: اولین تغییر رویکرد که در دولت مردمی بر آن اصرار داشتیم مردمی بودن، در میان مردم بودن و با مردم بودن بود که همواره نسبت به آن به همه همکارانم تاکید داشتهام. حضور در ۳۱ استان و حضور در بیش از ۵۰ شهر و نیز حضور در مجامع کارگری، کشاورزی، در حوزههای تعلیم و تربیت، در دانشگاهها، در حوزهها و حضور در همه مجامع در سال گذشته در راستای همین نگاه انجام شده است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه برخی ما را ملامت کردند که حضور در استانها یا در میان مردم چه ثمراتی دارد، تصریح کرد: به نظرم این افراد تجربه حضور در بین مردم را ندارند و لذت این حضور را نچشیدهاند. حقیقتا با مردم و در میان مردم بودن و مدیریت میدانی با مدیریت کارتابلی تفاوت دارد. فرق میکند که انسان پشت میز بنشیند و بخواهد مدیریت کند یا در میدان حضور پیدا کند و وضع مردم را ببیند، از سخن آنها آگاه و از نزدیک با مشکلات و مسائل مردم را در اقصی نقاط کشور آشنا شود.
آیتالله رئیسی خاطرنشان کرد: با مردم بودن و مشکلات مردم را از نزدیک احساس کردن در دولت مردمی یک اصل و تغییر رویکرد به حساب میآید و همواره به دولتمردان هم تاکید شده که باید این نگاه را به مردم داشته باشند. این فقط حضور در بین مردم نیست، بلکه در این حضور شناخت مسائل و مشکلات آنها، پیدا کردن راهکار برای رفع مشکل و حل مسئله و دنبال کردن رفع مشکل هر سه مورد توجه بوده است.
رئیس جمهور گفت: ما هیچ کجا حضور پیدا نکردیم الا اینکه توجه کردیم تا مشکلات را بشناسیم و به دنبال رفع آنها برآییم. همه سفرهای دولت مردمی و همه سرکشیهای ما با نگرش به مشکلات، پیدا کردن راهکار و دنبال کردن رفع مشکلات همراه بوده است و در پایان نیز به دستگاههایی مسئولیت دادیم که رفع مشکل را تا حصول نتیجه دنبال کنند.
رئیس جمهور عدالتمحوری را تغییر رویکرد دیگر مدنظر در دولت مردمی عنوان کرد و گفت: لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بر اساس عدالت محوری تنظیم شده است. مستند اجرای این عدالت هم برای تقسیم ظرفیتها و امکانات در کشور بر اساس سند آمایش سرزمینی انجام میشود. همواره تاکید شده جذب نیروی انسانی، پرداختها، ارتقای نیروی انسانی و تمامی مسائل باید دارای پیوست عدالت داشته باشد.
آیت الله رئیسی با تشریح ابعاد مختلف عدالت، تصریح کرد: باید تمامی اقدامات به سمت عدالت گرایش داشته باشد تا بتوانیم بر اساس عدالت حرکت کنیم.
دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه مبارزه و ستیز با فساد، اصلاح ساختارهای فسادزا و افراد فاسد از تصمیمات جدی دولت سیزدهم است، اظهار داشت: بازرسی ریاست جمهوری و دستگاههای نظارتی درون سازمانی در این رابطه فعال شده است و مواردی در حد تخلفات نیز گزارش شده است که سریعاً خود دولت با این موارد برخورد کرده و متخلفین تحویل دستگاه قضایی شدهاند.
رئیس جمهور افزود: هیچ مدیریتی در کشور بدون نظارت و کنترل نیست؛ یعنی مدیران در کنار کار مدیریتشان وظیفه مبارزه با فساد، نظارت و کنترل بر دستگاه و کارمندان خود را نیز دارند لذا باید مدعی مبارزه با فساد و برخورد با این تخلفات خودِ دولتمردان باشند.
دکتر رئیسی مبارزه با فساد و حساس بودن نسبت به گزارشات فساد از سوی مدیران را لازم و ضروری دانست و اظهار داشت: بارها اعلام کردهایم که باید در خودِ دولت ساختارهای فسادزا اصلاح شوند تا شاهد تولید پرونده در این زمینه نباشیم. داشتن حس مبارزه با فساد بسیار مهم است.
آیت الله رئیسی با محتمل دانستن فساد در دستگاههای مختلف، خاطرنشان کرد: با انتخاب افراد مورد اعتماد و شایسته و اصلاح ساختارهای فسادزا نباید اجازه فراهم شدن بستر فساد را داد اما اگر با تمامی این تمهیدات بازهم فسادی انجام شد برخورد عبرتآموز با مفسدین میتواند تضمین کننده اجرای قانون و عدالت باشد.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت مسئله همگرایی و همافزایی دستگاههای اجرایی کشور، تصریح کرد: دولت، نهادهای انقلاب اسلامی و حتی سازمانهای مردمنهاد در کنار یکدیگر تعریف میشوند. در مصوبات سفرهای استانی و در گزارش عملکردها تنها شاهد مسئولیت وزارتخانهها نیستیم بلکه همه دستگاههای مسئول کارها را تقسیم میکنند.
دکتر رئیسی با تاکید بر جلوگیری از به حاشیه رفتن دولت، گفت: در برخی از ادوار دولتها دچار حاشیهها شدند و حاشیه بر متن ترجیح داده شد. به جای اینکه به رفع مشکلات مردم، خدمت به آنان، اجرای عدالت و قانون پرداخته شود گرفتار حاشیهها شدند، لذا مردم دیگر از این موضوع خسته شدهاند.
رئیس جمهور تغییر رویکرد بعدی در دولت مردمی را حرکت و مدیریت جهادی و حاکم شدن نگاه «ما میتوانیم» عنوان کرد و گفت: بدون تردید برای انجام امور با موانعی مواجه هستیم. سخن در این است که آیا مانع را به رسمیت بشناسیم یا هیچ مانعی را به رسمیت نشناسیم و با حرکت جهادی و باور «ما میتوانیم» به دنبال رفع مانع باشیم.
دکتر رئیسی با اشاره به این فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی که «هیچ مشکلی در کشور وجود ندارد که حل نشود» افزود: وقتی بنده با این نگاه به استانها میروم و در جلسات شوراها شرکت میکنم، میگویم این مشکلاتی که میگویید قابل حل هست یا نیست، اگر قابل حل است، بروید راه حل آن را پیدا کنید تا ما راهکار را دنبال کنیم. انتظار مردم از دولت بیان مشکلات نیست، حل مشکل است.
رئیس جمهور تغییر رویکرد بعدی را اصلاح افق نگاه از توجه به دستهای بیگانگان به توانمندیهای داخل کشور عنوان کرد و اظهار داشت: بیگانگان تا کنون مشکلی برای کسی حل نکردهاند، برای ما هم حل نخواهند کرد. لذا بر اساس این باور دولت مردمی به جای نگاه به دست بیگانگان، به دستهای توانای مردم، جوانها، کارشناسان و افراد کارآمد در کشور نگاه کرده و امید بسته است.
آیتالله رئیسی ادامه داد: معتقدیم که نگاه به دستهای بیگانگان ما را معطل میگذارد، کما اینکه سالها کشور در برخی از حوزهها معطل گذاشته شد و آن عمل بایسته انجام نشد که شاید نگاه دیگران تغییر کند. نگاه دولت مردمی به درون و تواناییها و داشتههای بسیاری است که در درون وجود دارد. ما در کشور ظرفیت کم نداریم، باید از این ظرفیتها استفاده کرد و نیروهای توانا را به کار گرفت. این نگاه و اتکای به توانمندیهای درونی از محوریترین نکات مورد توجه و تاکید دولت مردمی بوده است
Sunday, 27 October , 2024