هیچ موردی از مسمومیت با ماکارونی در کردستان ثبت نشده است مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت:در واکنش به نگرانی‌های اخیر درباره مسمومیت‌های غذایی با ماکارونی، تا کنون هیچ موردی از مسمومیت ناشی از مصرف ماکارونی در این استان ثبت نشده است. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران […]

هیچ موردی از مسمومیت با ماکارونی در کردستان ثبت نشده است

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت:در واکنش به نگرانی‌های اخیر درباره مسمومیت‌های غذایی با ماکارونی، تا کنون هیچ موردی از مسمومیت ناشی از مصرف ماکارونی در این استان ثبت نشده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ شهاب قصری افزود: اخیرا ادعا شده است که سه کودک که دو نفر آنها عضو یک خانواده تهرانی و یک نفر اهوازی می باشند، دچار مسمومیت با ماکارونی شده و فوت نموده اند. که در رابطه با این ادعا باید چند نکته را مورد توجه قرار داد.
به گفته وی ماکارونی ها می توانند به اسپور باسیلوس سرئوس (نوعی باکتری مسمومیت زا) آلوده باشند.این اسپور ها، باکتری را در شرایط نامساعد، از جمله خشک کردن ماکارونی (روشی برای افزایش ماندگاری ماکارونی) در کارخانه حفظ می کنند، منتظر فرصت می مانند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: اسپورها، حتی دمای پخت ماکارونی را هم تحمل می کنند. در صورتی که پس از پخت، ماکارونی در دمای اتاق (خارج از یخچال)، نگهداری شود، این باکتری فرصت رشد و تولید سم (توکسین) پیدا می کند. هر چقدر زمان نگهداری ماکارونی در دمای اتاق بیشتر باشد، احتمال ایجاد سم، بیشتر می شود.
مهندس قصری با تاکید بر اینکه انواع ماکارونی باید بلافاصله پس از پخته شدن، مصرف شوند، افزود: در صورت باقی ماندن ماکارونی حتما و بلافاصله به یخچال منتقل شوند. حتی توصیه بر این است که ماکارونی اضافه آمده، بهتر است دور ریخته شود.
به گفته وی در ویدیوهای پخش شده در فضای مجازی مشخص نیست که وضعیت نگهداری ماکارونی ها قبل از مصرف کودکان، چگونه بوده است. آیا این ماکارونی ها، پس از پخت، بلافاصله مصرف شده اند یا خیر؟
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد:کودکان از گروه های پرخطر و مستعد آسیب از مسمومیت های غذایی هستند، بنابراین در صورت مسمومیت و وجود علائم اسهال و استفراغ بایستی بلافاصله به مراکز درمانی رسانده شوند.
مهندس شهاب قصری افزود: ادعای استفاده ی گسترده از سموم به علت خشکسالی و کم آبی، ادعایی بی اساس است. در مناطق کم آب، گندم به صورت دیم و بدون کمترین مراقبت کشاورزی تولید می شود.
به گفته وی برای تولید ماکارونی از گندم دوروم استفاده می شود که دست کم بخشی از آن، هر سال از کشورهای مختلف، به ایران وارد می شود و بنابر این شرایط همه ی ماکارونی های تولیدی یکسان نیستند.
مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: تایید یک مسمومیت غذایی آن هم از نوع مرگبار، مستلزم تایید تشخیص سم در محتویات گوارش جسد (یا خون)، و جدا سازی همان عامل از ماده ی غذایی از همان محموله (Batch Number) است.
مهندس قصری تاکید کرد: کارخانجات غذایی موظفند از هر محموله ی تولیدی یک نمونه (Retention Sample) تا پایان تاریخ انقضا برای بررسی های حقوقی و قانونی در کارخانه نگهداری کنند که قابل ارایه به مراجع مربوطه می باشد.