مسئولان عرصه تولید اعتمادسازی کنند مردم هم سرمایه‌گذاری خواهند کرد آنچه مسلم است مردم دارای سرمایه چه به صورت کلان و چه به صورت خُرد تا اطمینان حاصل نکنند که سرمایه‌گذاری آنان سودآور خواهد بود، به یقین هیچگاه تمایلی را برای ورود به بخش تولید، نخواهند داشت. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از […]

مسئولان عرصه تولید اعتمادسازی کنند مردم هم سرمایه‌گذاری خواهند کرد

آنچه مسلم است مردم دارای سرمایه چه به صورت کلان و چه به صورت خُرد تا اطمینان حاصل نکنند که سرمایه‌گذاری آنان سودآور خواهد بود، به یقین هیچگاه تمایلی را برای ورود به بخش تولید، نخواهند داشت.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ در یک بررسی میدانی از بین کسانی که سرمایه خود را در مسیر خرید و فروش ارز چه به صورت خرید و فروش بازاری دلار یا سایر ارزها و یا رمز ارزها و بیت کوین و چه به شکل خرید و فروش طلا و سکه و یا حتی سرمایه‌گذاری در بخش زمین، مسکن و خودرو  قرار داده اند، پرسشی مطرح گردید که چرا نقدینگی خود را در این بخش سرمایه‌گذاری می‌نمایند؟ بیش از 85 درصد از پرسش شوندگان اعلام نمودند اطمینان به سود آن و اعتماد به اینکه احتمال متضرر شدن خیلی کم می‌باشد دلیل ترجیح آنان به این نوع فعالیت اقتصادی می باشد و به ناچار سرمایه و نقدینگی خود را در این مسیر هزینه می‌کنند تا سود بیشتری را داشته باشند.

   و یا در پاسخ این پرسش که علی‌رغم سودهای بانکی مناسب چرا پول خود را در بانکها سرمایه‌گذاری نمی‌کنید؟ بیش از ۹۲ درصد پاسخشان این است که اگر چه سود بانکی مناسب بوده اما ارزش سرمایه ما به نسبت سال‌های بعدی بسیار پایین می‌آید و اکثرا معتقدند که بانکها سرمایه آنها را در راستای رشد تولید بکار نمی‌برند و خود بانک‌ها کار بنگاه‌داری می‌کنند و در فکر سود سرسام آور خود هستند.

   این بخش از یافته‌ها به راحتی نشان می‌دهد که غالب مردم برای سرمایه‌گذاری در عرصه تولید انگیزه‌ای ندارند و اگر حفظ سرمایه آنها تضمین شود و در کنار آن سودی هم داشته باشند قطعا سرمایه خود را در بخش تولید بکارگیری خواهند نمود.

   حال که یکی از مهمترین دلایل عدم سرمایه‌گذاری در عرصه تولید از زبان خود مردم مشخص گردید به مسئولین توصیه می‌شود چند عمل مهم و کلیدی را برای ترغیب آحاد صاحبان سرمایه به سرمایه‌گذاری انجام دهند:

۱-مسئولین و مدیران ادارات مرتبط با حوزه تولید و سرمایه‌گذاری مانند؛ صمت، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی وگردشگری، تعاون کار و رفاه اجتماعی، راه مسکن و شهرسازی و حتی شرکت‌های بزرگ تولیدی خصوصی با ارائه طرح توجیهی کارگاه و یا کارخانه تولیدی خود، از طریق صدا و سیما و سایر رسانه‌های معتبر و فضای مجازی، مردم را از تمامی مراحل راه‌اندازی، تولید و فروش و رسیدن سرمایه‌گذار به سود قابل توجه را به طور گسترده اطلاع رسانی نمایند.

۲- مسئولین می‌بایست مانع از تبلیغ کانون‌های قدرت و ثروت باشندکه به خاطر منافع خود و طیف‌های همسو همواره تلاش دارند ذهن مردم را فریب دهند تا سرمایه‌های خود را به سمت ارز و سکه و یا مسکن و خودرو سوق داده تا خود به سودهای کلان رسیده و مردم نیز به اندک سود قانع شوند. مسئولان امنیتی، نظارتی و قضایی عناصر پشت پرده را شناسایی و برخورد قانونی نمایند.

۳-صدا و سیمای استانی و نیز سایر رسانه‌های معتبر با هماهنگی ادارات کل مرتبط با حوزه صنعت و تولید بخشی از برنامه‌های خود را در طول شبانه‌روز به معرفی طرح‌های سودآور و مطمئن برای عموم مردم اختصاص دهند. یافته‌ها نشان می‌دهد اکثریت مردم دارای سرمایه هر چند اندک، از نحوه ورود به سرمایه‌گذاری در عرصه تولید هیچ آگاهی و اطلاعی ندارند.

آنچه مسلم است مردم دارای سرمایه چه به صورت کلان و چه به صورت خُرد تا اطمینان حاصل نکنند که سرمایه‌گذاری آنان سودآور خواهد بود، به یقین هیچگاه تمایلی را برای ورود به بخش تولید، نخواهند داشت و این وظیفه مسئولین است که اعتمادسازی نموده تا با ایجاد انگیزه و رغبت سرمایه‌گذاری را فراهم نمایند. در غیر این صورت با بروکراسی سخت اداری و یا شعار و حلوا حلوا گفتن کام صاحبان سرمایه شیرین نخواهد شد.

علی اصغر حسینی:عضو هیئت علمی دانشگاه و دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کردستان