استاندار اصفهان از انعقاد تفاهمنامهای برای احداث و نصب ۶٠ هزار سامانه تولید برق خانگی توسط انرژی خورشیدی در این استان خبر داد. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، مهدی جمالینژاد افزود: این تفاهمنامه با همکاری شهرداریهای استان منعقد و ۳۵۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز برای آن در نظر گرفته شده است. وی که بصورت […]
استاندار اصفهان از انعقاد تفاهمنامهای برای احداث و نصب ۶٠ هزار سامانه تولید برق خانگی توسط انرژی خورشیدی در این استان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، مهدی جمالینژاد افزود: این تفاهمنامه با همکاری شهرداریهای استان منعقد و ۳۵۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز برای آن در نظر گرفته شده است.
وی که بصورت ویدئو کنفرانسی با رییس جمهور و وزیر کشور سخن میگفت: افزود: بر مبنای این تفاهمنامه بخش قابل توجهی از منازل و مجتمعهای مسکونی استان به سمت تولید انرژی برق بوسیله نور خورشید حرکت خواهند کرد.
استاندار اصفهان با اشاره به ٢ هدفگذاری کلان کشور در باب نهضت ساخت مدارس خیرساز و استفاده از انرژی خورشیدی تاکید کرد: نهضت ساخت مدارس خیرساز در استان با ۲.۵ همت بصورت شبانهروزی در حال اجراست و تعداد زیادی از پروژهها برای کلنگزنی و افتتاح نیز در دهه فجر آماده شده است.
جمالینژاد افزود: در زمینه «نهضت توسعه پنلهای خورشیدی» اقدام بینظیری در اصفهان هدفگذاری و اکنون تولید پنج هزار و ۳۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در چند گام(فاز) با سرعت در حال انجام است.
وی تصریح کرد: اکنون یک هزار و ۷۸۵ مگاوات برق خورشیدی در استان وارد فرایند عملیاتی شده که ۹۴ درصد آن دارای بزرگ مقیاس، چهار درصد دارای مقیاس کوچک و ٢ درصد دارای خُرده مقیاس است و در این راستا تفاهمنامهای نیز با سرمایهگذاران منعقد کردهایم که طبق آن حدود ۶۹۰ مگابایت انرژی برای یکصد واحد بزرگ مقیاس در نظر گرفته شده است.
جمالینژاد همچنین با اشاره به انعقاد تفاهمنامه با خیرین مدرسهساز برای ایجاد پنل خورشیدی بیان کرد: بر اساس این قرارداد برای پنج هزار مدرسه استان هدفگذاری نصب پنل خورشیدی در نظر گرفته شده است.
استاندار اصفهان با اشاره به استفاده از انرژیهای نوین در صنایع استان نیز بیان کرد: اقداماتی در حوزه بهینهسازی کورههای آجرپزی اصفهان صورت گرفته که بسیار مؤثر بوده اما تبدیل نیروگاه بخاری شهید منتظری به سیکل ترکیبی از دغدغههای کنونی مدیریت استان است؛ زیرا این اقدام میتواند مازوتسوزی را در شهر و استان اصفهان کم میکند.
وی ادامه داد: راهکار این مساله تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی است و در این صورت میتوانیم دو میلیارد مترمکعب صرفهجویی گاز داشته باشیم و حداقل صرفهجویی در مصرف برق را نیز تا ۵۰۰ مگاوات افزایش دهیم که این اقدامی ارزشمند است.
جمالینژاد به صرفهجویی از طریق تبدیل لامپهای پرمصرف به «الایدی» نیز اشاره و اضافه کرد: این اقدام در قالب اجرای عملیات تعویض لامپهای لاکپشتی است و مرحله نخست آن شامل عملیات گسترده در زمینه تعویض ۲۵۰ هزار لامپ رشتهای در اصفهان و ۱۵۰ هزار لامپ در شهرستانها خواهد بود.
وی افزود: طرح تعویض لامپهای پرمصرف در اصفهان موجب تکثیر این الگو در سایر استانها نیز خواهد شد.
استاندار اصفهان با بیان اینکه پیگیر اعتبارات کمبهره و بیبهره بینالمللی بخصوص از صندوق «سبز اقلیمی ثبت»(GCF) هستیم، تصریح کرد: در این راستا به همکاری وزارت امور خارجه نیازمندیم و میتوانیم از یک وام ارزشمند در این حوزه استفاده کنیم و این کار در کراچی پاکستان و کشورهای اطراف نیز انجام شده است.
گفتنی است، اکنون نیروگاههای خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه در منطقه کوهپایه، یک هزار مگاواتی شرکت پالایش نفت اصفهان در مناطق مورچه خورت، دهاقان و شهرک رازی شهرضا، ۲۰۰ مگاواتی مپنا در جوار شهرک صنعتی بزرگ اصفهان، یکصد مگاوات شرکت مانا انرژی در منطقه کُمشچه و رضوانشهر و ۶۰ مگاواتی شرکت متانول کاوه در منظقه اردستان از پروژههای بزرگ استان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر است که در این میان، تنها نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه طبق برنامه زمانبندی شده در حال تکمیل است.
Wednesday, 5 February , 2025