شنا در سدهای کردستان ممنوع شد/ سهل‌انگاری به‌قیمت جان شناکردن در سدها و منابع آبی استان کردستان در حالی ممنوع اعلام شده است که همچنان شاهد بی‌توجهی برخی افراد به رعایت این قانون و سهل‌انگاری‌هایی که به‌قیمت جان‌دادن تمام می‌شود، هستیم. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛هرساله با نزدیک شدن به فصل […]

شنا در سدهای کردستان ممنوع شد/ سهل‌انگاری به‌قیمت جان


شناکردن در سدها و منابع آبی استان کردستان در حالی ممنوع اعلام شده است که همچنان شاهد بی‌توجهی برخی افراد به رعایت این قانون و سهل‌انگاری‌هایی که به‌قیمت جان‌دادن تمام می‌شود، هستیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛هرساله با نزدیک شدن به فصل گرما و افزایش حضور مردم در طبیعت و حاشیه رودخانه‌ها و کانال‌ها، حوادث ناشی از غرق‌شدگی در استان کردستان روند افزایشی پیدا می‌کند و برخی سهل‌انگاری‌ها به‌قیمت دادن جان تمام می‌شود.
اگرچه در استان‌های ساحلی شمار غرق‌شدگی بیشتر است اما در مجموع تعداد فوتی‌های غرق‌شدگی در رودخانه‌ها بیشتر است، مرگ‌هایی که می‌شود با رعایت اصول ایمنی از آن کاست.
در چند روز گذشته شاهد غرق‌شدگی دو مرد کرمانشاهی در سد وحدت سنندج که در پی نجات کودکشان بودند، بودیم که بسیار تلخ بود. این اتفاقات در حالی رقم‌ می‌خورد که مسئولان متولی در استان و رسانه‌ها مدام تذکرات و هشدارهای لازم مبنی درباره شنا کردن و دوری از حاشیه سدها و رودخانه‌ها را اعلام کرده‌اند اما با وجود این، باز هم شاهد مرگ‌هایی ناشی از غرق‌شدگی هستیم.
در همین زمینه؛ آرش آریانژاد مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان در گفت‌وگو با خبرنگاران رسانه‌های کردستان با ابراز نگرانی از بی‌توجهی برخی افراد به هشدارهای مکرر، گفت: متأسفانه با وجود علائم هشداردهنده و اطلاع‌رسانی‌های گسترده از طریق رسانه‌ها، همچنان شاهد اقدام به شنا توسط برخی افراد، به‌ویژه نوجوانان و جوانان، هستیم.
وی با اشاره به خطرات جبران‌ناپذیر جانی ناشی از شنا در سدها و مخازن آبی، افزود: این اقدام نه‌تنها ممنوع است، بلکه می‌تواند عواقب بسیار ناگواری به‌دنبال داشته باشد. بستر سدها و کانال‌های آبیاری دارای شیب‌های تند، جریان‌های آب ناگهانی و رسوبات چسبنده است که می‌تواند منجر به غرق‌شدگی شود.
آریانژاد تصریح کرد: همچنین، تأسیسات پنهان زیر آب و پره‌های توربین در نیروگاه‌های برق‌آبی، تهدیدی جدی برای شناگران محسوب می‌شوند.
وی از تمامی هم‌استانی‌ها، مسافران و ساکنان مجاور سدها و تأسیسات آبی درخواست کرد که برای حفظ جان خود و عزیزانشان، از هرگونه شنا، آب‌تنی و ماهی‌گیری در این محل‌ها اکیداً اجتناب کنند و به توصیه‌ها و هشدارهای مأموران شرکت توجه ویژه داشته باشند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان یادآور شد: مسئولیت هرگونه حادثه ناشی از بی‌توجهی به این هشدارها، به‌عهده خود افراد خواهد بود.
به گزارش تسنیم، خانواده‌ها هنگام تفریح و بیرون رفتن باید به نکات ایمنی و تابلوهای هشداردهنده مناطق ممنوعه شنا توجه جدی داشته و مراقب فرزندانشان باشند تا دیگر خدای نکرده، مراسمات تفریح به عزا تبدیل نشود