به لحاظ سیستمی باید به نحوی عمل کنیم که شخص خودش در پرداخت مالیات اهتمام ورزد سحر جلالی  نماینده مردم تیران، کرون و نجف آباد استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر مسئولیت سنگین دادرسی مالیاتی گفت: دنیا امروز در مسائل قضایی به این نتیجه رسیده است که پرونده های قضایی را به […]

به لحاظ سیستمی باید به نحوی عمل کنیم که شخص خودش در پرداخت مالیات اهتمام ورزد

سحر جلالی

 نماینده مردم تیران، کرون و نجف آباد استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر مسئولیت سنگین دادرسی مالیاتی گفت: دنیا امروز در مسائل قضایی به این نتیجه رسیده است که پرونده های قضایی را به مراکز شبه قضایی ارجاع دهد.

 به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم تیران، کرون و نجف آباد استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی در دومین اجلاس مدیران دادرسی مالیاتی سراسر کشور، اظهار داشت: قطعا دادرسی مسئولیت بسیار سنگینی دارید چرا که مودیان همیشه از دو امر گریزان هستند که در این مورد می‌توان به مراجع قضایی و مالیات اشاره کرد.

وی افزود: دنیا امروز در مسائل قضایی به این نتیجه رسیده است که پرونده های قضایی را به مراکز شبه قضایی ارجاع دهد. پرونده های قضایی ما اکنون برابر است با کشور هندوستان چرا که در حوزه پیشگیری و حوزه های شبه قضایی عملکرد ما مطلوب نبوده است.

این نماینده مجلس افزود: مراکز دادرسی مالیاتی از اهمیت بسیاری برخوردارند چرا که پرونده‌های مالیاتی بسیار متعدد است. قانونی که سال ۱۴۰۰ به کمک مرکز پژوهش های مجلس اصلاح کردیم خروجی آن این شد که امروز این سازمان، بدون تعارض از جایگاه ویژه و از استقلال برخوردار است. بسیاری از خانواده ها تحت تأثیر تصمیمات شما قرار می‌گیرند چرا که سطح بالایی از افراد به شما مراجعه می‌کنند. عددی که شما باید در سطح بودجه تلاش کنید تا محقق شود بسیار حائز اهمیت است.

ابوترابی گفت: امسال دو میلیون پرونده در دست مرکز دادرسی مالیاتی قرار گرفته است که این عدد بالایی است. در برنامه هفتم توسعه به بحث دستیار قضاوت با بهره‌گیری از هوش مصنوعی رفتیم و در بحث قانون سوم چک به سمت مسقف کردن چک‌ها حرکت کردیم.

وی افزود: رفتار افراد را در قانون چک براساس رتبه اجتماعی (احتمال نکول) قرار دادیم و برای آن رنگ‌بندی کردیم و رفتار مالیاتی آن‌ها را مورد بررسی قرار دادیم تا براساس آن چک صادر کنیم.

این نماینده مجلس گفت: هرکس که از مالیات فرار نکند به نفع خود آن شخص است چرا که درصورت پرداخت مالیات به او سقف اعتبار مالی برای چک می‌دهیم. ما باید به لحاظ سیستمی مالیات را به نحوی اعمال کنیم که شخص خودش در پرداخت مالیات اهتمام ورزد.

ابوترابی گفت: دستیار هوش مصنوعی را می‌خواهیم با بحث چک شروع کنیم و احتمال می‌دهیم حدود یک میلیون پرونده چک صیادی در قوه قضاییه داشته باشیم. شورای نگهبان موضوع قضاوت با هوش مصنوعی را مطابق فقه نمی‌داند به همین خاطر ما بحث دستیار را به این مبحث اضافه کردیم.

وی افزود: در سازمان امور مالیاتی کشور باید یک کارگروه بررسی از جمله پیشگیری ، دستیار قضاوت از طریق هوش مصنوعی در دادرسی تشکیل شود تا ببینیم چگونه می‌شود به واسطه دستیار هوش مصنوعی پرونده ها را بررسی کرد.۹۳ درصد پرونده های قضایی در چین با هوش مصنوعی و دستیار قضاوت هوش مصنوعی بررسی می‌شوند.

این نماینده مجلس گفت: باید یک فرقی بین آن کسی که فرار مالیاتی دارد با کسی که ندارد باشد ما در بحث رفتار اجتماعی می‌خواهیم فراتر از بحث چک عمل کنیم چرا که این موضوع در برگیرنده ۸۵ مورد است. در دنیا شرکت‌های بیمه‌ای به این مسئله معطوف است که می‌آیند می‌سنجند که این شخص به لحاظ اجتماعی چگونه است آیا پرخطر است آیا موازین قانونی را رعایت می‌کند. بنابراین حتی مسئله مالیات در این موضوع بسیار اهمیت دارد.

ابوترابی گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا اتفاق بسیار خوبی در حوزه رفتار اجتماعی و در حیطه اعتبار افتاده است. اکنون در حوزه الکترونیکی شدن و در حال گذار به سمت هوش مصنوعی هستیم. این دوره گذار بسیار دشوار است چرا که نه سنتی است، نه مبتنی بر سیستم و نه مبتنی بر هوش مصنوعی است.

وی گفت: اگر در مجلس هم خلا قانونی در حوزه هوش مصنوعی وجود داشته باشد ما به کارگروهی که توسط سازمان امور مالیاتی تشکیل شود ذیل مسئله دادرسی به واسطه هوش مصنوعی کمک خواهیم کرد.