پیشمرگان مسلمان کرد/شهر مجاهدتهای خاموش پیشمرگ به معنای پیشگام است و در طول تاریخ به افرادی اطلاق می شده که در خط مقدم مبارزات قرار داشته اند و در ایران، پیشمرگان مسلمان عمدتاً به «نیروهای مسلح کرد» اطلاق می شود که در مناطق کردنشین ودر طول جنگ تحمیلی ۸ ساله عراق علیه ایران رشادتهای بسیار […]
پیشمرگان مسلمان کرد/شهر مجاهدتهای خاموش
پیشمرگ به معنای پیشگام است و در طول تاریخ به افرادی اطلاق می شده که در خط مقدم مبارزات قرار داشته اند و در ایران، پیشمرگان مسلمان عمدتاً به «نیروهای مسلح کرد» اطلاق می شود که در مناطق کردنشین ودر طول جنگ تحمیلی ۸ ساله عراق علیه ایران رشادتهای بسیار ارزشمندی از خود به یادگار گذاشتند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ سازمان پیشمرگان مسلمان کُرد، نهادی متشکل از مسلمانان انقلابی بومی کُرد برای تأمین امنیت مناطق غرب ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و ناآرامیهایی که ضد انقلاب و گروههای چپ در مراکز کردنشین ایجاد کردند، سازمان پیشمرگان مسلمان کرد، در پاییز ۱۳۵۸ به پیشنهاد محمد بروجردی و موافقت امامخمینی تشکیل شد.
نقش پیشمرگان مسلمان کرد در تاریخ دفاعی و امنیت پایدار کشور در کردستان واستانهای غربی کشور بی بدیل است، پس باید بخاطر همت بالا و درک عمیق انقلابی آنها تمام قد ایستاد و سر تعظیم فرود آورد.
نقش مهم و برجسته پیشمرگان مسلمان کرد در دفاع از کشور و آرمانهای والای نظام اسلامی ایجاب میکند که به بهترین شکل از جایگاه آنان تجلیل شود چرا که آنان برای دفاع از میهن اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نکردند و در مقابل دشمنان نظام تا پای جان ایستادند.
در دوره تسلط ضد انقلاب بر مناطق کردنشین ، مردم مسلمان کرد به انحاء مختلف مورد آزار و اذیت قرار گرفتند و بسیاری از آنها ناچار شدند به شهرهای مختلف ، یا استانهای همجوار مهاجرت کنند. سازمان پیشمرگان مسلمان کرد باجذب نیروهای بومی استان کردستان به سرعت گسترش یافت ودر عملیات پاکسازی شهر کامیاران درتاریخ ۱۰/۱۱/۱۳۵۸ ، باسپاه همکاری کرد . در پی این موفقیت ، سازمان پیشمرگان مسلمان کرد در عملیاتهای پاکسازی شهرهای مختلف شرکت کرد ودر سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۱ ، نیز در پاکسازی جاده های مواصلاتی و روستاهای کردستان ایفای نقش کرد. سازمان پیشمرگان کرد مسلمان، ازسال ۱۳۶۱ ، به مرور جذب سازمان بسیج شدند و طی این دوران شهدای فراوانی را به نظام و انقلاب اسلامی تقدیم نمودند. سازمان پیشمرگان مسلمان کرد یادگارانی از سردار شهید محمدبروجردی هستند،که برتارک انقلاب اسلامی می درخشند.انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) در میان انقلابهای قرن بیستم از حیث مشارکت وسیع مردم، بی سابقه بوده است. با وقوع بحران درکردستان و شکست سیاست مصالحه ، سیاست امنیتی دولت مبنی بر مردمی کردن امنیت شکل گرفت. از این رو، مدیریت بحران با اعتقاد به این نکته که برقراری امنیت و تحقق اهداف انقلاب اسلامی درگرو مشارکت فعال وگسترده مردم است ، زمینه مشارکت فعالانه مردم را در مبارزه با شورش فراهم ساخت . تجلی اعتماد وحضور سازمان یافته مردم ،» سازمان پیشمرگان مسلمان کرد» کردستان در تامین امنیت پایدار کردستان و نقش و کارکرد امنیتی سازمان پیشمرگان مسلمان کرد به عنوان یکی از مهم ترین تجربه های عملی جمهوری اسلامی ایران و مشارکت فعال مردم در عرصه مدیریت بحرانهای داخلی ، موردبررسی قرار می گیرد.در این میان رشادت و جنگجویی مردم کرد ایران، را نیز نباید فراموش نمود. مردمی که علاوه بر جنگ با دشمن متجاوز باید در جبهه داخلی ، علیه گروهک های ضد انقلابی نفوذ کرده به این شهرها نیز می جنگیدند. تلاش و مبارزه ای دو چندان علیه متجاوزین خارجی و مزدوران داخلی بیانگر عزمی راسخ برای دفاع از انقلاب اسلامی و ارزشهای آن بوده که کردهای ایران در طول تاریخ مقاومتی ایران بدان مشهوراند. وجود ۵ هزار و ۵۳۶ نفر شهید راه حق در استان کردستان گواهی بر رشادت ها و فداکاری های این مردمان است. از دیگر تلاشهای مردم استان کردستان می توان به حماسه سازمان پیشمرگان مسلمان کرددرمقابله با یورش گروهک ضد انقلاب و مقاومت و پایداری مردم در این حماسه اشاره کرد.
در دوران جنگ تحمیلی ۸ ساله عراق علیه ایران پیشمرگان در عملیات های مختلفی از جمله عملیات های قوچ سلطان، قادر، والفجر ۲ و والفجر ۴ شرکت کردند و در کنار رزمندگان اسلام، رشادت ها و ایثارگری های بسیاری از خود نشان دادند.
پس از پایان جنگ تحمیلی هم پیشمرگان به حفظ امنیت مناطق کردنشین پرداختند و نقش مهمی در مقابله با اقدامات تروریستی گروه های مخالف انقلاب ایفا کردند.
در آن دوران پیشمرگان به دلیل آشنایی کامل با مناطق کردنشین، توانایی بالایی در شناسایی و مقابله با تهدیدات داشتند و با استفاده از تاکتیک های چریکی، توانستند در مناطق کوهستانی و صعب العبور با موفقیت عمل کنند.
همچنین پیشمرگان به عنوان نیروهای مردمی، از حمایت گسترده مردم برخوردار بودند و همین امر موجب افزایش انگیزه و روحیه آنها می شد تا جایی که با ایثارگری و فداکاری، نقش بسیار مهمی در دفاع مقدس و حفظ امنیت ایران ایفا کردند.
جای گلمندی بسیاریست که چرا نام،الگو و رشادت این بزرگ مردان روزهای سخت وطن امروزه در ادبیات پایداری، کتابهای درسی، فیلم وسریالهای دفاع مقدس و تاریخی تا چه میزان به مخاطبان ونسلهای بعدی معرفی شده است؟! آیا این یک دین فرهنگی نیست که باید به نحو احسن ادا گردد؟!
یادداشت/کویستان عبدالحکیمی
Friday, 3 January , 2025