نشست ششم از سلسله نشستهای حافظه و شهر با موضوع «روایت شناسی فضا و مکان شهری؛ جلوههای معنا از تهدید تا فرصت» روز چهارم دی ماه در محل موزه تاریخ شهرداری اصفهان برگزار میشود. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران به نقل ازاداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، در ادامه سلسله نشستهای حافظه و […]
نشست ششم از سلسله نشستهای حافظه و شهر با موضوع «روایت شناسی فضا و مکان شهری؛ جلوههای معنا از تهدید تا فرصت» روز چهارم دی ماه در محل موزه تاریخ شهرداری اصفهان برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران به نقل ازاداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، در ادامه سلسله نشستهای حافظه و شهر، نشست «روایت شناسی فضا و مکان شهری؛ جلوه های معنا از تهدید تا فرصت» با سخنرانی دکتر حمیدرضا شعیری استاد دانشگاه تربیت مدرس روز سه شنبه ۴ دی ماه ساعت ۱۶:۰۰ در محل موزه تاریخ شهرداری اصفهان برگزار میشود.
شعیری سخنران این نشست در ارتباط با موضوع این نشست گفت: در این نشست پیرامون روایت شهری و چگونگی ساز و کار روایت شهری به بحث میپردازیم. در واقع این نشست فرصت پاسخگویی به چند سئوال است، از جمله اینکه: روایت شهری چگونه رابطه ما را با شهر از نقطه نظر معنایی برقرار میکند؟ روایت شهری چگونه باعث میشود بتوانیم درک بهتری از شهر پیدا کنیم؟ و شهر چگونه میتواند معناها و شرایطی را ایجاد کند که زیست بهتری را در آن تجربه کنیم؟
وی افزود: روایت شهری به دنبال این است که بداند شهر چگونه میتواند کیفیت بهتری به تجربه زیسته ما در شهر بدهد، در واقع، روایت شهری کمک کننده است تا ما درک بهتری از معنا در شهر پیدا کنیم و بدانیم که بر این اساس چگونه زندگی خود را از نظر کیفی ارتقا ببخشیم.
این استاد دانشگاه تربیت مدرس عنوان کرد: روایت شهری به ما کمک میکند که شهر رابطه ما را با مجموعه عناصر در فضا بهتر کند و معنای بهتری از تجربه زیستن به ما بدهد، ما در نشست پیش رو به تشریح چگونگی این اتفاق خواهیم پرداخت.
وی با بیان اینکه در این نشست رویکرد محتوایی که ارائه خواهد شد بین رشتهای است و در حوزه مسائل شهری، نشانه شناسی شهر، مکان و فضا صحبت میکنیم، گفت: این رویکرد برای دانشجویان همه رشتههایی که با حوزه علوم انسانی در ارتباط هستند میتواند جالب توجه و آموزنده باشد، از جمله رشتههای زبانشناسی، جامعهشناسی، معناشناسی، فلسفه و به خصوص هنر، طراحی شهری، گرافیک، پژوهش هنر و دیگر رشتههای علوم انسانی، همچنین افرادی که در حوزه گرافیک محیطی شهر کار میکنند، میتوانند بهرههای لازم را از این محتوا ببرند.
شعیری تصریح کرد: دغدغه اصلی من این است که نشان بدهم چگونه عناصر شهری، مکانها و فضاهای موجود در شهر میتوانند بسیج شوند، به گونهای که به بهبود زیست انسانها و شهروندان کمک کنند و این معنا چگونه شریک تجربه زیستی ما و شریک درک بهتر ما از شهر است.
گفتنی است؛ حمیدرضا شعیری استاد نشانه- معناشناسی دانشگاه تربیت مدرس و حوزه مطالعاتی او تحلیل گفتمانهای ادبی و هنری از دیدگاه نشانه و معنا است. او همچنین عضو انجمن بینالمللی سمیوتیک جهانی و سمیوتیک فرانسه است. وی بیش از یکصد مقاله علمی و پژوهشی و همچنین بیش از ۵ کتاب علمی و در حوزه مطالعات معنا منتشر کرده است.
این نظریهپرداز حوزه نشانه و معنا تا کنون نظریه شوِشی گفتمان، نظریه اتیک در آموزش زبان، بازنگری نظریه روایت گرمسی، نظریه خطا و معنا، نظریه عریانی متن و غیره را ارائه کرده است. او همچنین کارگردانی و اجرای بیش از هفت نمایش به زبان فرانسه را در کارنامه خود دارد. برگزاری کارگاههای متعدد، ارایه سخنرانی در همایشهای داخلی و بینالمللی از فعالیتهای دیگر اوست.
Thursday, 19 December , 2024