مدیر سامانه نوین اصناف وزارت صمت با اشاره به چالش‌های گسترده صدور مجوزهای صنفی در کشور گفت: با بهره‌برداری از سامانه جدید صمت نرخ صدور مجوزهای صنفی ۲ برابر می‌شود.به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، «حسین میرزایی» مدیر سامانه نوین اصناف وزارت صمت، با اشاره به اینکه حدود ۳٫۵ میلیون واحد صنفی دارای پروانه […]

مدیر سامانه نوین اصناف وزارت صمت با اشاره به چالش‌های گسترده صدور مجوزهای صنفی در کشور گفت: با بهره‌برداری از سامانه جدید صمت نرخ صدور مجوزهای صنفی ۲ برابر می‌شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، «حسین میرزایی» مدیر سامانه نوین اصناف وزارت صمت، با اشاره به اینکه حدود ۳٫۵ میلیون واحد صنفی دارای پروانه و بیش از ۷۰۰ هزار واحد صنفی فاقد پروانه در کشور وجود دارد، گفت: صدور پروانه‌های کسب همواره یکی از گلوگاه‌هایی بوده است که بسیاری از متقاضیان شروع کسب و کار را دچار چالش‌ کرده است.

وی ادامه داد: این امر طی سال‌های اخیر و به ویژه با تصویب قوانین مربوط به تسهیل فضای کسب و کار و صدور مجوزها اقدامات دولتی برای رفع مشکلات این حوزه آغاز شده است. حوزه اصناف کشور نیز از پیشگامان همراهی با تسهیل فضای کسب و کار بوده است و از زمان راه‌اندازی درگاه ملی مجوزها (G4B) به این درگاه متصل شده بود.

مدیر سامانه نوین اصناف وزارت صمت با اشاره به اینکه، حدود ۷۴۰۰ اتحادیه کشوری، استانی و شهرستانی در سراسر کشور وظیفه صدور مجوزهای صنفی را بر عهده دارند، افزود: بدلیل هوشمند نبودن سامانه قدیمی اصناف، فرایند ثبت درخواست تا بررسی و صدور به صورت کاملا سنتی و در بستر فرم‌های سامانه اصناف انجام می‌شد. همه موارد مرتبط با سامانه و اختیارات و دسترسی‌های فنی در اختیار اتحادیه‌ها بود و متاسفانه برخی از اتحادیه‌ها فرایند صدور را بسیار کند و غیربهینه پیش‌ می‌بردند.

وی اضافه کرد: در کل نظام اداری حوزه اصناف نیازمند نوسازی و به‌سازی جدی بود. سامانه قدیمی اصناف دچار مشکلات جدی نظیر کندی سامانه، قطعی‌های مکرر، ناپایداری سامانه، ظرفیت پایین سامانه در پذیرش و مدیریت کاربران همزمان و نیز قطعی‌های مکرر در مدیریت سرویس‌های متصل به این سامانه بود و خود سامانه نیز می‌بایست بازنویسی می‌شد.

میرزایی در ادامه تاکید کرد: مردادماه سال جاری، طی تفاهمی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و معاونت تجاری و خدمات وزارت صمت انجام دادند، ما به‌عنوان یک شتابدهنده دانش‌بنیان برای استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و افراد نخبه برای بازنویسی و اصلاح فرایندهای سامانه اصناف معرفی شدیم و کار را به صورت رسمی آغاز کردیم. بیش از ۱۵ نفر از نیروهای فنی و تحلیل‌گر سیستم فعال در حوزه‌ی دانش‌بنیان برای حل مسائل سامانه قدیمی اصناف پای‌کار آمدن و در شرایطی که خیلی‌ها این موضوع را تلقین می‌کنند که هیچ چیز در این کشور اصلاح نمی‌شود، بهبودهای خیلی زیادی را برای حوزه اصناف کشور به ارمغان آوردند.