رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: بیماری سرخجه در دوره حاملگی میتواند سبب مخاطرات جدی در جنین شود. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، محسن زهرایی، رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: در سال گذشته ۱۰۳ مورد ابتلا […]
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: بیماری سرخجه در دوره حاملگی میتواند سبب مخاطرات جدی در جنین شود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران، محسن زهرایی، رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: در سال گذشته ۱۰۳ مورد ابتلا به بیماری سرخک در کشور شناسایی شدند که ۴۲ درصد از آنها، اتباع غیر ایرانی بودند.
به گفته وی در سال جاری میلادی ۲۰۲ مورد ابتلا به این بیماری شناسایی شدند که ۵۵ درصد آنها غیر ایرانی بودند.
او گفت: برای کنترل بیماری در اتباع غیر ایرانی، برنامه واکسیناسیون موارد در معرض تماس و یا در خطر بالاتر ابتلا از ابتدای سال ۱۴۰۱ مورد پیگیری قرار گرفته است. تا کنون بیش از ۶۵۰ هزار نفر از اتباع غیر ایرانی در گروه سنی زیر ۳۰ سال واکسن سرخک و سرخجه را دریافت کرده اند.
به گفته وی بیماری سرخجه در افراد عادی معمولا بیماری خطرناکی محسوب نمیشود؛ ولی در دوره بارداری میتواند سبب مخاطرات جدی در جنین و یا در نوزاد شود. ابتلای مادر باردار به عفونت سرخجه در ماههای اول حاملگی میتواند منجر به سقط، مرده زایی یا نوزاد مبتلا به عفونت سرخجه مادرزادی شود. به همین دلیل همگام با سرخک حذف ویروس سرخجه نیز در نظام مراقبت بیماریهای بثوری تب دار در کشورمان هدف گذاری شده است.
زهرایی ادامه داد: بیماری سرخک بسیار مسری است. بهترین و موثرترین راه پیشگیری از بیماری سرخک و سرخجه، استفاده از واکسن موثر است که به شکلهای سرخک M سرخک، سرخجه MR و سرخک، سرخجه، اوریون MMR موجود هستند و در برنامه جاری ایمن سازی کشور ایران دو نوبت واکسن MMR در یک سالگی و هجده ماهگی به کودکان تزریق میشود.
او افزود: با توجه به فرهنگ بالای خانوادهها در مراجعه برای واکسیناسیون فرزندانشان و همچنین فراهم بودن امکانات واکسیناسیون، پوشش واکسیناسیون سرخک در ایران در ۲۰ سال گذشته همواره بالای ۹۵ درصد بوده است و از این لحاظ جزء بهترین کشورهای دنیا محسوب میشویم.
زهرایی گفت: در سال ۱۳۹۸ بعد از ۳ سال قطع گردش ویروسهای بومی سرخک و سرخجه، گواهی تاییدیه حذف سرخک و سرخجه توسط سازمان جهانی بهداشت برای کشورمان صادر شد و ایران به همراه دو کشور دیگر منطقه یعنی بحرین و عمان، سه کشور پیشرو بوده اند که موفق به دریافت این تاییدیه شدند. در مهر سال ۱۴۰۱ مجددا حذف سرخک و سرخجه در کشور به تایید سازمان جهانی بهداشت رسید و علاوه بر ایران، عمان و بحرین، مصر نیز موفق به دریافت تاییدیه حذف شد.
Saturday, 26 October , 2024