فرمانده تیپ ۱۸ الغدیر یزد که بود؟ آخرین مسئولیت ایشان فرماندهی تیپ مستقل ۱۸ پیاده الغدیر یزد بود. حضور وی در این یگان و در جمع شیرمردان یزد، موجب شد که در فاصله کوتاهی، تیپ الغدیر یکی از یگانهای موفق سپاه اسلام قلمداد شود. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران ؛ از فرماندهان قدیمی لشکر […]
فرمانده تیپ ۱۸ الغدیر یزد که بود؟
آخرین مسئولیت ایشان فرماندهی تیپ مستقل ۱۸ پیاده الغدیر یزد بود. حضور وی در این یگان و در جمع شیرمردان یزد، موجب شد که در فاصله کوتاهی، تیپ الغدیر یکی از یگانهای موفق سپاه اسلام قلمداد شود.
به گزارش پایگاه خبری شهید یاران ؛ از فرماندهان قدیمی لشکر ۱۴ حضرت امام حسین علیه السلام، از فرماندهان طرح و عملیات قرارگاه حضرت خاتمالانبیا(ص)، اولین فرمانده گردان زرهی سپاه اصفهان، فرمانده نیروی زرهی قرارگاه نصر، فرمانده تیپ ۲۱ رمضان، فرمانده تیپ ۲۸ صفر، فرمانده اسطورهای تیپ ۱۸ الغدیر اینها تنها گوشهای از سمتها و مسئولیتهای شهید جعفرزاده بود، کسی که وقتی به شهادت رسید تازه پدر و مادرش فهمیدند فرمانده بوده است، به مادرش گفته بود در منطقه خیابان تمیز میکنم؛ شهید ابراهیم جعفرزاده فرزند ابوالقاسم، تاریخ شهادت ۱۳۶۳/۱۲/۲۲.
*زندگینامه
ابراهیم جعفرزاده در تاریخ ۱۳۳۹/۱۱/۲۲ در یک خانواده مذهبی و متدین، در شهر شهیدپرور اصفهان به دنیا آمد. دوران کودکی را در کانون خانوادهای سرشار از صفا و صمیمیت سپری کرد و در سن ۶ سالگی پا به دبستان گذاشت. او دانشآموزی کوشا و بسیار با استعداد بود، بهطوری که تمامی مراحل دوران تحصیل خویش را با موفقیت سپری کرد.
با زمینهای مذهبی و دینی که وی در خانواده داشت، از دوران دبیرستان، پی به ماهیت ستمکار رژیم منفور پهلوی برد و مبارزه با آن را آغاز نمود. بههنگام برپایی جشنهای سلطنتی، زبان به اعتراض میگشود، که در این رابطه چندین بار دستگیر و مورد آزار عمّال رژیم شاه معدوم قرار گرفت.
سال آخر دبیرستان بود که حرکت انقلاب به اوج خود رسید و او در هدایت و برپایی تظاهرات مردم مسلمان و انقلابی ایران، علیه رژیم پهلوی، ایفای نقش میکرد. وی علاوه بر اصفهان، در شهرهای اطراف، بهخصوص مبارکه، با برادرانی چون شهید حاجرضا نصوحی و شهید احمد مختاری، مسئولیت برپایی تظاهرات و تشکیل جلسات مخفی و تبلیغات سیاسی ـ مذهبی برعلیه رژیم ستمشاهی را عهدهدار بود و در انهدام پاسگاه ژاندارمری مبارکه، نقش بهسزایی داشت.
پساز پیروزی انقلاب اسلامی در تشکیل کمیته انقلاب اسلامی و جهاد سازندگی مبارکه، تلاش فراوانی بهعمل آورد و با تشکیل سپاه پاسداران به عضویت این ارگان انقلابی درآمد. او همزمان اقدام به تبلیغات مذهبی در مساجد و برپا نمودن جلسات آموزش قرآن در منازل میکرد.
ابراهیم در سال ۱۳۶۰ در دادگاه انقلاب اسلامی اصفهان، مسئولیت تحقیقات آن ارگان را به عهده گرفت و چندی بعد به مکه معظمه مشرف شد.
با شروع غائلۀ کردستان ابراهیم احساس وظیفه کرد و به کردستان اعزام شد تا به مبارزه با اشرار و گروهکهای ضد انقلاب بپردازد.
با آغاز حمله سراسری عراق علیه ایران به جنوب کشور رفت تا جلوی تجاوز عراق را بگیرد. او در صحنههای نبرد اسلام علیه کفار بعثی، در عملیاتهای متعددی چون فرمانده کل قوا، ثامنالائمه، طریقالقدس، فتحالمبین، بیتالمقدس، رمضان، سلسله عملیاتهای والفجر مقدماتی و ۱ و ۲ و ۴ و ۶، خیبر و بدر شرکت کرد.
ابراهیم در طول حیات مبارزاتی خود، فرماندهی اولین گردان زرهی سپاه اصفهان، فرماندهی یکی از قسمتهای لشکر ۱۴ امام حسین علیه السلام، مسئولیت زرهی قرارگاه نصر، فرماندهی تیپ ۲۱ رمضان، مسئولیت بررسی مسائل کلی مرزهای کشور، مسئولیت طرح و برنامه لشکر زرهی سپاه و فرماندهی تیپ زرهی ۲۸ صفر را بهعهده داشت و یکی از مسئولین واحد طرح و برنامه معاونت عملیات قرارگاه خاتمالانبیاء بهشمار میآمد.
آخرین مسئولیت ایشان فرماندهی تیپ مستقل ۱۸ پیاده الغدیر یزد بود. حضور وی در این یگان و در جمع شیرمردان یزد، موجب شد که در فاصله کوتاهی، تیپ الغدیر یکی از یگانهای موفق سپاه اسلام قلمداد شود.
ابراهیم نسبت به معنویت و نماز شب توجه خاصی داشت و در محل ستاد فرماندهی تیپ، تابلویی نصب کرده بود که بر روی آن نوشته بود: «در اینجا رسم این است که همه برای نماز شب بیدار میشوند، از برادرانی که نماز شب را اقامه نمیکنند میخواهیم که در این محل نخوابند.»
شهید جعفرزاده قبل از عملیات بدر، بههمراه فرماندهان تیپ و لشکرهای سپاه اسلام، خدمت حضرت امام شرفیاب میشود که در این دیدار، حضرت امام آنها را مورد دلجویی و تفقد قرار داده و دستور عملیات را صادر میفرمایند. وقتی فرماندهان از محضر حضرت امام(ره) مرخص میشوند، حضرت امام سردار جعفرزاده را صدا زده و آهسته مطلبی را میفرمایند که این سخن هرگز فاش نشد.
شهید جعفرزاده در عملیات بدر، همگام با نیروهای خطشکن، در عملیات شرکت کرد و پس از سالها مجاهدت و ایثارگری به شهادت رسید.
وی چهارمین شهید خانواده جعفرزاده است و دو برادر و دامادشان نیز قبل از ایشان، در جبهه به شهادت رسیده بودند. در هنگام شهادت، از حاج ابراهیم فرزند ۵ سالهای به نام علیرضا به یادگار ماند.
*وصیتنامه
«…شما را به اطاعت از اولیالامر امام روحی لهالفدا و جانبازی در راه اسلام سفارش میکنم. در صورت توفیق شهادت و نیل به فیض الهی، از شما تقاضا دارم، وحدت بین خویشان و بین خودتان را حفظ کنید. امام و روحانیت اصیل را در صدر قرار داده و با عمل صالح خودتان ثابت کنید چگونه رهرو پیامبر، علی، فاطمه و ائمه معصومین علیهم السلام هستید.
پدرم، مادرم، که هستی من از شما شکل گرفت و شخصیت انسانسی و اسلامیام را شما ساختید، اجرتان با خدا. همسرم، که امکان حضور در صحنه انقلاب و جنگ را با فداکاری بینظیرتان فراهم ساختید، شرمندهام از این همه ظلمی که بهواسطه شرایط به شما تحمیل شده. واقعاً که شریک امین و صدیقی بودید، خداوند شما را با زهرا سلاماللهعلیها محشور نماید.
امیدوارم همانگونه که برای من اسوه ایثار بودید، همچون کوه، اسوه و استوار باقی بمانید و از اسلام فاصله نگیرید.
خواهرم، ای کوه سترگ، ای حماسه ایثار و مقاومت، تو نیز باقی باش بر این راه و با تربیت صحیح فرزندان شهید، آنان را مجاهدانی خالص و قوی پنجه وارد لشکر صاحبالزمان(عج) نما. و دیگر خواهران و برادران، ای خوبان خوب، دستتان را میبوسم و شما را به تداوم راهی که آغاز کردهاید، سفارش میکنم و همه را به اطاعت از خمینی روح الله، مجاهدت فی سبیل الله، سلوک با خلق الله و عبادت الله و توسل به اولیاء الله سفارش مینمایم.»
شادی روح شهید ابراهیم جعفرزاده صلوات؛ «الَّلهُمَّ صلِّ عَلی مُحَمَّدٍ و آلِ مُحَمَّد وَ عَجِّل فَرَجَهُم»، اللهم الرزقنی توفیق الشهادت فی سبیلک
Friday, 1 November , 2024