رعایت نکردن اصول سرخ کردن سیب زمینی باعث تولید مادهای سمی موسوم به آکریل آمید میشود که مضرات فراوانی برای بدن به همراه دارد. به گزارش پایگاه خبری شهیدیاران، به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی […]
رعایت نکردن اصول سرخ کردن سیب زمینی باعث تولید مادهای سمی موسوم به آکریل آمید میشود که مضرات فراوانی برای بدن به همراه دارد.
به گزارش پایگاه خبری شهیدیاران، به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت:کارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود در خصوص سیب زمینی دریافتند سرخ کردن بیش از حد میتواند باعث تغییر سلولهای این ماده غذایی و بروز سرطان در افراد شود. بر این اساس توصیه میشود هنگام سرخ کردن، وقتی سیب زمینیها طلایی شد، از سرخ کردن بیشتر خودداری کنیم؛ زیرا این کار سیب زمینی را به مادهای خطرناک تبدیل میکند.
به گفته فیروزی علاوه بر سیب زمینی سرخ شده، سایر خوراکیهایی که با این ماده غذایی آماده میشود، از جمله چیپس و سیب زمینی کبابی و تنوری هم در صورتی که بیش از حد برشته و کبابی شود، سبب ایجاد ماده سمی آکریل آمید شده که یکی از عوامل بروز سرطان است.
این کارشناس تغذیه ادامه داد:بر اساس تحقیقات، به طور کلی مواد غذایی مثل نان برشته، برنج، گوشت و گوجه فرنگی به دلیل داشتن کربوهیدرات در صورتی که بیش از حد سرخ و برشته شوند، تبدیل به کربن شده و خاصیت بیماریزایی پیدا میکنند.
کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به اینکه متخصصان سلامتی بر این اساس توصیه میکنند که از مصرف بیش از حد مواد غذایی سرخ شده پرهیز کرده و غذاها به صورت آب پز یا بخار پز مصرف شود گفت:برای تهیه سیب زمینی سرخ شده، توصیه میشود درجه اجاق را روی حرارت پایین قرار داده و از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود. همچنین به محض طلایی شدن سیب زمینی شعله را خاموش کنیم.
زهره فیروزی، افزود: توصیه دیگر در این زمینه، استفاده از آبکش فلزی یا کاغذ روغنی برای برای روغن گیری از سیب زمینیها و پرهیز از مصرف قسمتهای برشته شده است تا خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهیم
Thursday, 7 November , 2024