رفتارهای احساسی برای اروپا هزینه زاست/ آماده‌ایم دستاوردهای دانش بنیان را در اختیار اعضای اکو قرار دهیم وزیر امور خارجه در نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اقتصادی اکو در تاشکند رفتارهای احساسی را برای اروپا هزینه زا خواند و اهانت به ساحت قرآن کریم را محکوم کرد. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران ، حسین […]

رفتارهای احساسی برای اروپا هزینه زاست/ آماده‌ایم دستاوردهای دانش بنیان را در اختیار اعضای اکو قرار دهیم

وزیر امور خارجه در نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اقتصادی اکو در تاشکند رفتارهای احساسی را برای اروپا هزینه زا خواند و اهانت به ساحت قرآن کریم را محکوم کرد.

به گزارش پایگاه خبری شهید یاران ، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد امروز (سه‌شنبه) چهارم بهمن ماه به منظور شرکت در بیست و ششمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو وارد تاشکند پایتخت ازبکستان شد و مورد استقبال مقامات این کشور قرار گرفت.

وی پیش از ظهر امروز طی سخنانی در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور در اجلاس مذکور، از دولت دوست و ملت ازبکستان به خاطر مهمان نوازی گرم و میزبانی این نشست در شهر زیبای تاشکند قدردانی کرد و گفت: ریاست جمهوری آذربایجان بر سازمان اکو در سال ۲۰۲۳ را به برادر عزیزم جناب آقای جیحون بایراموف تبریک عرض کرده و از دبیرکل آقای خسرو ناظری و همکاران ایشان به واسطه تلاش‌های موثر در پیشبرد امور و نیز آماده سازی این نشست تشکر می‌کنم. 

وزیر خارجه بیان کرد: سه دهه از تلاش ۱۰ کشور برای همگرایی منطقه‌ای در این پهنه تاریخی و تمدنی گذشته است و بسترهای ارزشمندی برای همکاری منطقه‌ای شکل گرفته است، هرچند کماکان فاصله قابل توجهی بین دستاوردها و ظرفیت‌های واقعی منطقه اکو به چشم می‌خورد. اینجانب در مراسمی که به مناسبت سی امین سالگرد پیوستن ۷ عضو جدید به سازمان همکاری اقتصادی در ۱۱ دسامبر در تهران برگزار شد تصریح کردم سازمان اکو می‌تواند الگوهای موفقی در همکاری‌های جنوب – جنوب؛ همکاری بین کشورهای محصور در خشکی و کشورهای ترانزیت؛ همکاری بین کشورهای تولید کننده و مصرف کننده انرژی، همکاری‌های مردم-محور به ویژه در حوزه گردشگری؛ همکاری‌های علمی و دانشگاهی و همکاری‌های فناورانه و نوآورانه ارائه کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: بر این باوریم که ارزش‌ها و میراث مشترک غنی فرهنگی، مذهبی و آیینی کشورهای عضو بن مایه‌ای قوی جهت چنین چشم انداز روشنی در منطقه است. 

  اکو باید ارتقا دهنده تجارت درون- منطقه‌ای بین اعضا باشد

امیرعبداللهیان با ذکر این نکته که تحولات سال‌های اخیر در جهان و تاثیرات آن بر منطقه ما ضرورت همگرایی و همسویی بین کشورهای منطقه را دوچندان کرده، اظهار داشت: کوید- ۱۹ و آثار مخرب آن و نیز بحران‌های اخیر امنیت غذایی و امنیت انرژی در جهان به روشنی آسیب پذیری کشورهای مختلف، صرفنظر از حجم اقتصادی آنها، را نمایان ساخت. لذا برای همه کشورهای جهان و منطقه، تقویت تاب آوری در مقابل شوک‌های احتمالی در آینده، نه یک انتخاب که یک ضرورت است. البته در تحقق این تاب آوری یکی انتخاب‌های موجود، همکاری‌های جمعی در قالب سازو کارهای چندجانبه است.

به گفته وزیر خارجه کشورمان سازمان اکو و بنیان‌هایی که در این ۳۰ سال به وجود آورده است می‌تواند اولین انتخاب برای همکاری در این راستا باشد.

وی در ادامه بیان کرد: اکو باید ارتقا دهنده تجارت درون- منطقه‌ای بین اعضا باشد. تاکنون کمتر چنین بوده است و تجارت فیمابین اعضا، حمایت کافی را از سازوکارهای تجاری اکو دریافت نکرده است. پیشنهاد می‌کنم و درخواست می‌کنم همه اعضا و نه فقط ۵ کشور عضو موافقتنامه تجاری اکوتا، از شروع مذاکرات برای آزادسازی تجاری در سطح منطقه حمایت کرده و در آن مشارکت کنند.

وزیر خارجه همچنین با بیان اینکه مواصلات و حمل و نقل یکی از پیشرانه‌های همگرایی و توسعه جمعی و شکوفایی هر چه بیشتر ظرفیت‌های اقتصادی منطقه در سال‌های پیش رو است،‌گفت: اکو به عنوان یک منطقه، خود یک مسیر ترانزیتی برای اتصال مناطق پیرامونی شامل شرق و جنوب آسیا، اروپای شمالی و شرقی، و جنوب خلیج فارس است.

 منطقه اکو می‌تواند به الگویی از مشارکت بین کشورهای تولید کننده و کشورهای مصرف کننده انرژی تبدیل شود

رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه با ذکر این نکته که بحران امنیت انرژی جاری در جهان و منطقه به وضوح آسیب پذیری کشورهای مصرف کننده انرژی نسبت به شوک‌های غیرمنتظره را عیان ساخت، اظهار داشت: تغییرات اقلیمی و سرمای زمستانی اخیر نیز آسیب پذیری برخی کشورهای تولیدکننده انرژی را گوشزد کرد. منطقه اکو می‌تواند به الگویی از مشارکت بین کشورهای تولید کننده و کشورهای مصرف کننده انرژی تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: بی تردید، مشارکت در حوزه گاز و حوزه برق از اولویت‌های اکو در این راستاست. مایلم به ابتکار ریاست جمهوری اسلامی ایران تحت عنوان «گاز در خدمت بازیابی اقتصاد جهانی پس از کووید» اشاره کنم که در مجمع کشورهای صادر کننده گاز ارائه شد. این ابتکار می‌تواند مبنایی برای مشارکت در منطقه اکو نیز باشد.