تامین و توزیع کود شیمیایی برعهده فرمانداران است/۲۲۰۰تن سهیمه کود شیمایی تعاون روستایی استان کردستان است معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت:مسئولیت تامین و توزیع کود شیمیایی برعهده فرمانداران شهرستان های استان است و مدیریت آن باید بدرستی صورت بگیرد. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ علی نوری در نخستین جلسه […]

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت:مسئولیت تامین و توزیع کود شیمیایی برعهده فرمانداران شهرستان های استان است و مدیریت آن باید بدرستی صورت بگیرد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری شهید یاران از کردستان؛ علی نوری در نخستین جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی کردستان که در سنندج تشکیل شد، اظهار کرد:براساس بررسی های انجام شده در برخی شهرستان های استان سهمیه کود شیمیایی اختصاص یافته به طور صحیح توزیع نشده و برخی از بخش ها هنوز کودی دریافت نکرده اند.

وی با اشاره به اینکه مدیران شهرستانی باید در ارتباط با مشکل پیش آمده توضیح دهند، افزود: از این به بعد مسئولیت تامین و توزیع کود شیمیایی و موارد مربوط به کارگزاران بر عهده فرمانداران است.

وی گفت:فرمانداران نسبت به معرفی کارگزار و بهره مندی از کارگزاران توانمند اقدام کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان ادامه داد:کمیته ای در فرمانداری ها در ارتباط با احیای واحدهای راکد و نیمه راکد دامی و مرغداری در سال جاری باید تشکیل شود.

وی در ارتباط با تنظیم بازار و تامین کالاهای اساسی هم اظهار کرد: برای تنظیم بازار هیچ کدام از فرمانداران از ما در خواست کالا نکرده اند و ما خود پیگیر نیازهای شهرستان ها شده ایم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه پرتقال شب عید استان از مازندران خریداری شد یادآور شد: قیمت مصوب پرتقال در مازنداران ۱۹ هزار تومان بود که در کردستان ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد ولی با این وجود هم بسیاری از شهرستان های استان استقبال نکردند.

نوری بیان کرد: فرمانداران مسائل اقتصادی را باید با ما مطرح و پیگیری کنند ولی تعداد کمتری از فرمانداران این اقدام را انجام می دهند.

وی ادامه داد: برخی از فرمانداران ما ماه ها برای جابجایی مدیری مراجعه می کنند ولی برای حل و بررسی مسائل اقتصادی آنگونه باید و شاید عمل نمی کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: علت اصلی قاچاق دام زنده از مسیر کردستان بازار شدید مصرف گرایی در اقلیم کردستان است که برای این موضوع چاره اندیشی کردیم.

عزم راسخ جهاد کشاورزی کردستان برای رفع مشکل گوشت قرمز

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه گفت: در سایه تعامل و هماهنگی بین حوزه ای شاهد تأمین مواد غذایی مورد نیاز مردم استان در بخش های مختلف هستیم.

پیمان اسکندری گفت:این جلسه هر ماه یکبار برای بررسی فعالیت های حوزه کشاورزی استان برگزار می شود و امروز شاهد اولین جلسه این شورا با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان و معاونین برنامه ریزی فرمانداری های استان هستیم.
وی افزود:برنامه جامع مجموعه جهاد کشاورزی استان کردستان در خصوص شعار سال در ۲۸ فروردین ماه در شورای برنامه ریزی و توسعه استان ارائه خواهد شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان تصریح کرد: راهکار تمام مشکلات اقتصادی استان مرتبط با تولید است و در این راستا سازمان جهاد کشاورزی استان موفقیت هایی را کسب کرده که نمونه عینی این مهم تکمیل زنجیره تولید مرغ در استان است.
اسکندری افزود: تداوم تولید گوشت مرغ و تلاش های کارشناسی این حوزه موجب ثبات قیمت، آرامش در بازار، توسعه صادرات و ارزآوری شده است.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه زراعت و کود شیمیایی مشکلاتی در سطح کشور وجود دارد که دستور کار اول شورای هماهنگی استان این مهم خواهد بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان اظهار داشت: انتظار داریم قرارگاه های شهرستانی با محوریت فرمانداری ها برای فعال کردن واحدهای راکد مرغداری تشکیل شود.
اسکندری خاطرنشان کرد: تنها تنشی که در حوزه تأمین مواد غذایی داریم به مبحث گوشت قرمز مرتبط می شود که در سال جاری باید این مهم به صورت ویژه پیگیری شود.
وی افزود: بازار سال گذشته یک بازار آرامی بود و تنها مبحث گوشت قرمز دارای تلاطماتی بود که با واردات گوشت اقدام به تأمین نیاز استان کردیم و خوشبختانه کمبودی در این خصوص وجود ندارد.
اسکندری تصریح کرد: صنف قصابان با افزایش بی مورد نرخ ها موجب مشکلاتی برای مردم استان شده اند که نیاز است اداره صنعت، معدن و تجارت به عنوان ناظر بازار در این خصوص ورود کند.

حجت الاسلام علی اشرف ایرانی سرپرست حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد:راستگویی، امانت داری، وفای به عهد و مردمی بودن از جمله ویژگی هایی است که رسول اکرم(ص) به عنوان ویژگی های شخصیتی مومنان یاد کرده اند.
وی افزود: امید است که در سال جهش تولید با مشارکت مردم بتوانیم رضایت مردمی را به نحو احسن جلب کنیم.
حجت الاسلام ایرانی خاطرنشان کرد:حوزه نمایندگی ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی اقدام به احصای راهکارهای عملی برای جلب مشارکت مردمی در راستای جهش تولید کرده و در این راستا در استان کردستان نیز پذیرای ایده ها و طرح ها هستیم.

۲۲۰۰ تن سهیمه کود شیمایی تعاون روستایی استان است

مدیرتعاون روستایی کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: ۳۰۰ هزار تن سهمیه کود سازمان تعاون روستایی بود که از این میزان قرار بر اختصاص ۱۱ هزار و ۴۴۰ تن سهمیه به استان کردستان بود.

بهرام کوشکی با بیان اینکه سهمیه مذکور به دلیل بدعهدی پتروشیمی ها محقق نشد، ادامه داد: در نهایت سهمیه کود تعاون روستایی استان ۲ هزار و ۲۰۰ تن شد که از این میزان هزار و ۴۰۰ تن به اتحادیه تعاونی های روستایی و مابقی به تعاونی های تولید در استان اختصاص می یابد که در حال حمل و توزیع آن هستیم.

وی با اشاره به اینکه تا ۱۵ فروردین میوه شب عید در استان توزیع شد، گفت: بیشترین میزان توزیع پرتقال و سیب در سنندج بود و مابقی شهرستان ها استقبالی از این مهم نکردند.

مدیر تعاون روستایی کردستان ادامه داد: از ۲۰ تن خرما تهیه شده تاکنون ۱۳ تن آن توزیع شده و هفت تن باقی مانده است که تا پایان ماه مبارک رمضان توزیع آن ادامه دارد.

کویستان عبدالحکیمی