نظر می رسد گزینش کنشگران حقوق بشری شامل الس بیالیاتسکی از بلاروس به همراه سازمان مموریال از روسیه و گروه مرکز آزادی های مدنی از اوکراین، به عنوان برندگان جایزه صلح نوبل ۲۰۲۲، سیاسی ترین تصمیم این نهاد در چند دهه گذشته باشد. به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، از خبرگزاری رویترز؛ بسیاری از صاحب […]

نظر می رسد گزینش کنشگران حقوق بشری شامل الس بیالیاتسکی از بلاروس به همراه سازمان مموریال از روسیه و گروه مرکز آزادی های مدنی از اوکراین، به عنوان برندگان جایزه صلح نوبل ۲۰۲۲، سیاسی ترین تصمیم این نهاد در چند دهه گذشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری شهید یاران، از خبرگزاری رویترز؛ بسیاری از صاحب نظران، انتخاب دریافت کنندگان جایزه امسال را برای نخستین بار از هنگام آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) داده شده، معادل محکوم کردن ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس و یادآور دوره جنگ سرد می دانند که مخالفان شناخته شده اتحاد شوروی مانند آندری ساخاروف و الکساندر سولژنیتسین برنده جایزه ادبیات نوبل شده بودند.

این جایزه با ارزش نقدی ۱۰ میلیون کراون سوئیس (نزدیک به ۹۰۰ هزار دلار آمریکا) در ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر ماه) هم زمان با سالگرد مرگ آلفرد نوبل دانشمند سوئدی بنیانگذار آن در سال ۱۸۹۵، در مراسمی در اسلو داده می شود.

بریت ریس آندرسون رئیس کمیته نروژی نوبل با تکذیب انتخاب این برندگان برای ابراز مخالفت با پوتین، آنان را قهرمانان حقوق بشر، مردمسالاری و همزیستی مسالمت آمیز در این سه کشور همسایه دانست و از دولت مینسک درخواست کرد بیالیاتکسی را آزاد کند.

پوتین امروز جمعه ۷۰ ساله می شود.

نیروهای امنیتی بلاروس در ژوئیه سال گذشته با هجوم به محل کار و خانه های حقوقدانان و کنشگران حقوق بشری، بیالیاتسکی و دیگر مخالفان السکاندر لوکاشنکو رئیس جمهوری این کشور را دستگیر کردند.